Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is een equitation klasse?

4 min read

De equitationruiter wordt getest in een parcours met een hogere moeilijkheidsgraad, waarbij ruiter en paard verschillende uitdagingen voorgeschoteld krijgen. Juryleden beoordelen hoe de ruiter het parcours rijdt, maar kijken ook naar de lijn die richting de hindernissen gereden wordt en het tempo.

Hoe hoog is een B parcour?

B = De B staat voor ‘beginners’, hierbij wordt gesprongen over hindernissen van max. 1,00 meter. L = De L staat voor ‘licht’, hindernissen van 1,10 meter. M = De M staat voor ‘middelzwaar’, hindernissen van 1,20 meter.

Wat heb je nodig voor een springwedstrijd?

Wedstrijdkleding voor de paardensport (springen)

  • Cap. Tijdens wedstrijden is het verplicht om een goedgekeurde en goedpassende cap te dragen. …
  • Plastron of stropdas. …
  • Rij-jasje en wedstrijdblouse. …
  • Handschoenen. …
  • Rijbroek en riem. …
  • Laarzen. …
  • Hulpmiddelen: Sporen en zweep. …
  • Voor het paard: schabrak en oornetje.

Wat is een Hunter wedstrijd?

Bij Hunter rubrieken wordt het paard beoordeeld. Het hunter parcours bestaat uit slechts acht hindernissen, gebaseerd op natuurlijke obstakels, waarbij het paard van start tot finish vloeiend en in een gelijkmatig tempo dient te springen.

Wat is een Hunter paard?

Type paard

Een hunter springt voorzichtig, brengt zijn knietjes boven de sprong netjes omhoog, vouwt zijn voorbenen goed uit en heeft comfortabele, vlakke bewegingen zonder uitgesproken knie-actie.

Hoe hoog is een B parcour pony?

Klasse’s bij paarden en pony’s

Deze zijn als volgt: B: De B staat voor beginners, de hindernissen zijn hier 1,00m hoog. L: De L staat voor licht, hier zijn de hindernissen 1,10m hoog. M: De M staat voor midden, hier zijn de hindernissen 1,20 m hoog.

Hoe hoog moet je springen in de BB?

30 cm voor A/B/C/D/E pony’s en paarden. 40 cm voor B/C/D/E en paarden. 50 cm voor C/D/E pony’s en paarden. 60 cm voor D/E pony’s en paarden.

Hoe werkt een springwedstrijd?

Je moet proberen de lijn van het parcours zo kort mogelijk te maken. Je analyseert het parcours en kijkt welke lijnen je hoe af kunt snijden met jouw paard. Als je te snel rijdt “valt je paard uit elkaar” (is niet meer verzameld), gaat te vlak springen en neemt dan snel een balkje mee met de voorbenen.

Wat is een Bixie wedstrijd?

Begeleidingsproef (rijden): Bij deze proef mag er iemand met je meelopen en je pony vasthouden, terwijl jij over een balkje stapt of draaft, een slalom rijdt of bijvoorbeeld muntjes in een emmer gooit. Dus ook als rij nog niet zo lang rijdt of ment kun je meedoen!

Hoe moet je een startkaart aanvragen?

Een startpas of startlicentie kun je aanvragen via MijnKNHS.nl zodra je lid bent van de KNHS via een KNHS-vereniging of een FNRS-ruitersportcentrum. Hieronder staat welke startpassen en startlicenties er zijn. Neem voor vragen contact met ons op.

Wat is een progressief parcours?

Progressief. Bij een progressief parcours staan er 6, 8 of 10 hindernissen die steeds moeilijker worden. De moeilijkheidsgraad kan in de hoogte of breedte liggen, maar ook aan de lijn waarop de hindernis staat. In een progressief parcours mogen geen combinatiesprongen staan opgesteld.

Welke klasse mag ik starten springen?

Officiƫle springwedstrijden beginnen bij de klasse 0.30 en lopen door tot en met de Olympische Spelen. We kennen de volgende klassen: Breedtesport: 0.30, 0.40, 0.50, 0.60, 0.70, 0.80, 0.90, 1.00, 1.10, 1.20, 1.30, 1.35, 1.40, 1.45 en 1.50.

Hoe hoog spring je in de klasse L maximaal met een paard als er geen barrage wordt gereden?

Bij de paarden gelden de klasses als volgt: A (aspiranten) = hindernissen van 0,80 meter, geen barrage. B = hindernissen van 1,00 meter indien foutloos barrage op 1.10m. L = hindernisen van 1,10 meter indien foutloos barrage op 1.20m.

Hoeveel winstpunten van B naar L springen?

Promotie naar een hogere klasse mag na het behalen van 10 winstpunten en is verplicht bij het behalen van 40 winstpunten. Hierop zijn een paar uitzonderingen. Zo bestaan er bijvoorbeeld geen rubrieken hoger dan L voor A- en B-pony’s en heeft elke klasse een minimumleeftijd voor het paard.

Hoeveel punten winstpunt B?

In deze klassen worden maximaal 40 winstpunten geregistreerd. Ponyruiters met een pony uit de klasse A of B mogen geen Z starten.

Hoeveel winstpunten mag je maximaal hebben springen?

Promotie naar een hogere klasse mag na het behalen van 10 winstpunten en moet bij 40 winstpunten. Uitzonderingen op deze regel zijn: deelnemers met maar 1 actieve startkaart in het springen hebben niet langer de verplichting om te promoveren naar een hogere klasse.