Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is dit merk op mijn achtervork?

5 min read

Gevraagd door: Amy Crawford

Wat is een afgezakte achtervork?

Verlaagde achtervork
Dit is een aanpassing aan de aandrijfzijde, dus de achtervork is asymmetrisch. De “dropped” achtervork in dit paar buigt naar beneden als hij het trapashuis nadert en weer omhoog om bij het frame aan te sluiten. De kromming is doorlopend, gemaakt uit één stuk titanium.

Hoe weet ik of mijn koolstofvezel frame beschadigd is?

Kijk goed naar krassen, vooral als ze diep of door de lak heen zijn. Tik met een euromunt op een verdachte plek en luister of u een ander geluid hoort. Een normaal “tik”-geluid wordt een doffe plof als de koolstof is gebroken. Druk zachtjes op de verdachte plek om te voelen of die zachter is dan de omgeving.

Wat is een kettingbeschermer?

Een tandwielkast, ook wel kettingkast of kettingbeschermer genoemd, is een behuizing voor de ketting en het tandwiel die gewoonlijk worden gebruikt bij utiliteitsfietsen. Hij dient om de fietser te beschermen tegen vuil of beknelling in de kettingringen en omsluit de aandrijving volledig.

Hoe makkelijk is het om een carbon frame te beschadigen?

Hansell zegt: “Het is vrij moeilijk om carbon “slechts een klein beetje” te beschadigen, dus als het eruit ziet als een barst, dan is de kans groot dat het een barst is. Bovendien is de elasticiteit van koolstofvezel meestal minder dan die van de verf, dus als de verf gebarsten is, is de kans groot dat er ook een trauma aan het carbon is ontstaan.

Wat is een Seatstay?

Achtervork
De achtervork verbindt de zitbuis met de achtervork. De meeste fietsframes gebruiken twee parallelle buizen die boven het achterwiel aansluiten. Dit is ook de plek op het frame waar de achterremklauw is bevestigd.

Wat is een zwevende stoelsteun?

De zwevende seatstays zijn een belangrijk onderdeel van het nieuwe frame, ze zijn gemaakt van koolstof met een lage modulus die trillingen dempt. In plaats van de trillingen naar de zadelpen te sturen, worden ze afgevoerd naar de bovenbuis, voor een indrukwekkende vermindering van trailgeluid en een verbeterde rijkwaliteit.

Wat is de levensduur van een carbon fietsframe?

Tenzij ze beschadigd of slecht gebouwd zijn, kunnen frames van carbon fietsen oneindig lang meegaan. De meeste fabrikanten raden nog steeds aan het frame na 6-7 jaar te vervangen, maar carbon frames zijn zo sterk dat ze vaak langer meegaan dan hun berijders.

Is het de moeite waard om een carbon frame te repareren?

Het repareren van een carbon frame is in feite veel gemakkelijker en effectiever dan het repareren van een gebroken lichtmetalen frame, en de reparatie is even sterk of sterker dan het omringende materiaal. Ja, er is een lichte gewichtstoename, maar we hebben het over minder dan het verschil tussen een aluminium en titanium bidonhouderbout.

Verzwakt koolstofvezel na verloop van tijd?

De gebruikte koolstofvezels zijn zeer sterk, maar de hars die nodig is om ze bij elkaar te houden, kan na verloop van tijd afbreken. Thomas Leschik, chief technology officer bij Lightweight, benadrukt deze degradatie als een factor die de eigenschappen van het frame zal veranderen.

Is een achtervork noodzakelijk?

Kettingen raken voortdurend de achtervork. Elk gat, hobbel, sprong of sprong op je fiets resulteert in een kettingklap op de achtervork. Of het nu het vervelende geratel is dat de ketting maakt als hij de achtervork raakt, of de verf die wegspat op je frame, het is altijd goed om een achtervorkbeschermer te hebben.

Hoe voorkom ik dat mijn ketting doorslaat?


Citaat uit de video: Nummer twee, ik gebruik graag een kettingbeschermer. Hier heb ik een hagedissenhuid die ik voor $10 heb gekocht.

Hoe bescherm ik mijn achtervork?

Citaat uit de video: Dus als je je stuk tape van de achterkant hebt, kun je het aanbrengen op de achtervork. Zorg ervoor dat je het uitrekt en een soort van conformeert. En breng deze tape aan rond de ketting, zo hecht het beter.

Wat is vorkkroon?

De kroon verbindt de stuurbuis van je vork met de stanchions. De uitsteeksels zijn de stukken buis die in het onderste gedeelte van je vork schuiven. In de steunen zitten de luchtveer (of spiraal) en de demper.

Wat is butted tubing?

Wat zijn butted stalen buizen? Een butted stalen buis heeft een constante buitendiameter maar een variërende wanddikte over de lengte van de buis. Bij stalen fietsen zijn de buizen meestal dubbel of driedubbel gestript.

Wat is een achtervork?

De achtervork is het gedeelte van het frame waar de achterderailleurhanger is bevestigd. De achtervork is het verbindingspunt (de samenvloeiing) van de achtervork en de staande achtervork op het achterste gedeelte van het fietsframe (zie onderstaande afbeelding).

Wat is het doel van een achtervork?

Olsen beschrijft het doel van de achtervork als het “vastzetten” van de achteras. “Bij elke pedaalslag probeert de fiets de achteras te verdraaien. Als je vanaf de bovenkant van de fiets kijkt, probeert hij de achteras linksom te draaien en de kettingkast aan de aandrijfzijde samen te drukken.”

Waarom is een kortere achtervork beter?

Korte achtervorken zorgen voor een pittig, wendbaar gevoel, vooral wanneer je in het midden van een hecht peloton rijdt. Maar snelheid is het resultaat van houding en aerodynamica, niet van een paar centimeter verschil in achterwielpositie. (Strikt genomen vereisen langere achtervorken meer kettingschakels, die een minuscule hoeveelheid wrijving toevoegen.

Wat is trapas daling?

Definitie. BB Drop is de verticale afstand tussen het midden van de trapas en de assen van het voor- en achterwiel. Dit is een vaste, statische meting. Zodra een fiets is opgebouwd en er geen berijder op zit, verandert dit niet meer.

Hoe beïnvloedt de lengte van de achtervork het rijgedrag?

Snellere besturing: Hoe korter de wielbasis van de fiets, hoe wendbaarder hij aanvoelt. Op het parcours helpt een kortere achterkant de rijder gemakkelijker door krappe singletracks, en de motor reageert beter op “body English”, wat bijdraagt aan dat gevoel van wendbaarheid.

Wat is een goede lengte van de achtervork?

Normale achtervorken zijn: Racefietsen: 40,5 tot 41,5 cm… minder dan 16 ½ inch. Toerfietsen: 42 tot 43.5cm…

Hoe bereken je de lengte van de ketting?

Wat is achtervorklengte? De afstand van het midden van de trapas tot het midden van de achterwielas. Deze meting wordt gedaan vanuit het zijaanzicht van de fiets, waarbij de z-as wordt genegeerd, zodat de breedte van de as of trapas geen rol speelt.