Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Gespecialiseerde fietsenwinkel of algemene sportzaak

4 min read

Gevraagd door: Amy Crawford

Heeft Specialized zijn eigen winkels?

Terwijl Trek de afgelopen jaren tientallen winkels heeft gekocht, is Specialized niet zo agressief geweest. Het bedrijf wil niet bevestigen hoeveel winkels het bezit, maar het heeft al lange tijd winkels in Costa Mesa en Santa Monica, Californië, evenals Specialized Experience Centers in Boulder, Colorado, en Santa Cruz, Californië.

Zijn Specialized fietsen goed?

Specialized is een gerespecteerd fietsbedrijf. Je vindt hun fietsen in winkels over de hele wereld. Ze staan bekend om hun hoge bouwkwaliteit, innovatie, carbon frames en state-of-the-art veringstechnologie. Kortom, Specialized heeft een reputatie voor kwaliteit binnen de fietsgemeenschap.

Zijn Trek winkels onafhankelijk?

Trek, Specialized en Giant hebben allemaal vanaf het midden van de jaren 2000 geprutst aan winkelbezit, zowel in de VS als wereldwijd. Maar sinds ongeveer 2015 is Trek het meest agressief in eigendom, nu een generatie winkeliers die opgroeide in de fietsboom en mountainbike tijdperken de pensioenleeftijd nadert.

Waar worden Specialized fietsen gemaakt?

Kortom, Specialized fietsen worden ontworpen en prototypes gemaakt in Morgan Hill, Californië. Daarna worden ze geproduceerd door Merida bikes in Taiwan. Maar een paar goedkopere Specialized fietsen worden gemaakt in China. Giant helpt ook bij het maken van de frames van Specialized fietsen in hun faciliteiten.

Is Specialized eigendom van Trek?

Mike Sinyard bleef meerderheidsaandeelhouder en CEO van het bedrijf. Vanaf 2016 is Specialized een van de grootste fietsmerken in de Verenigde Staten, naast Trek Bicycle Corporation en Giant Bicycles.

Wat is Gespecialiseerde winkel?

Een speciaalzaak is een winkel/winkel die een uitgebreid assortiment van merken, stijlen of modellen voert binnen een relatief smalle goederencategorie. Meubelzaken, bloemisten, sportwinkels en boekhandels zijn allemaal speciaalzaken. Winkels zoals Athlete’s Foot (alleen sportschoenen) worden beschouwd als superspeciaalzaken.

Is Specialized of Trek beter?

Trek en Specialized hebben beide hun voor- en nadelen, maar over het algemeen lijkt Trek de betere keuze. Hun fietsen zijn meestal betrouwbaarder en beter gebouwd, en ze bieden een breder scala aan modellen. Specialized fietsen zijn echter vaak goedkoper, dus als je op een budget zit, kunnen zij de betere optie zijn.

Hoe lang duurt het wachten op een Specialized fiets?

Reken voor fietsen op 6-8 werkdagen vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst tot de uiteindelijke montage. Voor bestellingen van apparatuur alleen, 3-5 werkdagen.

Hoe lang gaan Specialized fietsen mee?

levenslang
De fietsen zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan, maar de batterijen raken doorgaans na vier tot zes jaar leeg, aldus Chris Yu, chief product officer bij Specialized. “Over het algemeen gaan de fietsen veel langer mee dan de packs voor de typische gebruiker,” vertelde Yu aan The Verge.

Wie is de eigenaar van gespecialiseerd?

Mike Sinyard
Dit is Mike Sinyard, oprichter en eigenaar van Specialized, een van de grondleggers van het mountainbiken en een man aan het roer van een fietsbedrijf dat zijn jaarlijkse omzet nu in acht figuren meet.

Zijn Giant en Trek hetzelfde bedrijf?

Giant, opgericht in 1972, begon als leverancier van de Amerikaanse Schwinn Bicycle Company, maar heeft zich ontwikkeld tot een grote OEM (Original Equipment Manufacturer), die fietsen assembleert voor een klantenlijst die de grote merken Scott, Trek en Colnago omvat.

Is Trek gemaakt in China?

Trek heeft twee fabrieken in Wisconsin, één in Waterloo en één in Whitewater. In het buitenland wordt gebouwd in Duitsland, Nederland en China. In 2011 zei CEO John Burke dat de omzet van Trek meer dan 800 miljoen dollar bedroeg.

Is Specialized Made in China?

Specialized wordt NIET in China gemaakt.

Maakt Giant gespecialiseerde fietsen?

Naast hun eigen fietsen maakt Giant ook fietsen voor vele andere vooraanstaande merken, waaronder Trek, Specialized, Schwinn en Bianchi. Giant’s claim to fame is dat ze de meest geavanceerde en efficiënte productiefaciliteiten in de fietsindustrie hebben.

Wat is het verschil tussen een Trek fiets en een Specialized fiets?

Trek heeft een grotere verscheidenheid aan fietsen dan Specialized. Op instapniveau krijg je iets betere onderdelen als je voor Specialized gaat. Beide bieden concurrerende high-end fietsen met kleine verschillen in geometrie. Beide merken bieden een breed scala aan mountainbikes zoals hardtails, full suspension, hybrides, enz.

Wat is het verschil tussen een Trek fiets en een Specialized fiets?

Trek heeft een grotere verscheidenheid aan fietsen dan Specialized. Op instapniveau krijg je iets betere onderdelen als je voor Specialized gaat. Beide bieden concurrerende high-end fietsen met kleine verschillen in geometrie. Beide merken bieden een breed scala aan mountainbikes zoals hardtails, full suspension, hybrides, enz.

Hoeveel zijn Specialized fietsen waard?

Hoeveel is een Specialized fiets waard?

Prijsklasse –> — Fietstype Lager segment Midden segment
Mountain $600 – $2000 $2000 – $8000
Road $1000 – $3000 $3000 – $9000
Actief $650 – $1500 $1500 – $3000
E-bike $3000 – $5000 $5000 – $8000

Zijn Specialized MTB fietsen goed?

Specialized fietsen hebben een van de beste reputaties voor duurzaamheid op de markt. Het bedrijf heeft uitstekende productienormen, wat betekent dat hun fietsen een grote duurzaamheid hebben.

Hoe zwaar is een Specialized crosstrail?

Gewicht: 30,8 pond.

Hoeveel is een gespecialiseerde CrossTrail waard?

$850. Uw conditie is belangrijk en daarom richt onze CrossTrail Sport zich op het naadloos combineren van comfort, veelzijdigheid en efficiëntie.

Is 30 pond zwaar voor een hybride fiets?

Gemiddeld gewicht hybride fiets
Hybride fietsen in racefietsstijl hebben een gemiddeld gewicht van ongeveer 11,8 kg, terwijl een hybride fiets in cruiserstijl een gemiddeld gewicht heeft van ongeveer 14,3 kg.