Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de standaardbreedte van een garage?

4 min read

Voor een garage waar één auto in moet komen, worden vaak de afmetingen 2,8m op 6m genomen. Dit is de minimum breedte om langs één kant gemakkelijk uit te kunnen stappen. Voor meer comfort kan je gaan voor 3,5m breedte waar je vlot de deuren kan openen en nog wat spullen langs de zijkant kan zetten.

Wat is de breedte van een garage?

Voor garages geldt eigenlijk hetzelfde. De standaardafmetingen voor een garage bedragen een breedte van 3 meter en een lengte van 6 meter.

Hoe breed is een standaard garage deur?

Een standaard garagedeur heeft een hoogte tussen 1.875 en 2.500 millimeter. De breedte is tussen de 2.250 en 5.000 millimeter. De gemiddelde breedte van de garagedeur voor een dubbele garage is 4.000 millimeter.

Hoe breed is een garage box?

3 meter breedte om een garage aan een huis te bouwen (dus plm. 3 meter tussen de zijmuur en de erfgrens). De auto die erin moet staan is 1,5 meter breed.

Hoe breed is een garage voor 2 auto’s?

Je hebt vaak toch wel minimaal 30 cm marge tussen muur en auto. Dus 405 cm totaal. Dan zou je dus 55 cm tussen de auto’s in hebben om portier te openen en in/uit te stappen.

Hoe breed moet een garage minimaal zijn?

Voor een garage waar één auto in moet komen, worden vaak de afmetingen 2,8m op 6m genomen. Dit is de minimum breedte om langs één kant gemakkelijk uit te kunnen stappen. Voor meer comfort kan je gaan voor 3,5m breedte waar je vlot de deuren kan openen en nog wat spullen langs de zijkant kan zetten.

Hoe breed moet een doorgang zijn voor een auto?

Een auto heeft een oppervlakte nodig van 2 bij 5 meter. Als u twee auto’s naast elkaar op uw oprit wilt zetten moet u dus uitgaan van een breedte van tenminste 5 meter. Vaak is de oprit nog wat breder zodat er gemakkelijk langs gelopen of gefietst kan worden.

Hoe breed is een overheaddeur?

KONE overheaddeur

konE overheaddeuren met een paneeldikte van 40 cm zijn verkrijgbaar in 3 verschillende paneelhoogten: 488 mm, 610 mm en 732 mm. de standaardmaten lopen van 2000 tot 8000 mm breedte en van 2250 mm tot 6000 mm hoogte.

Wat is de breedte van een auto?

Hoogte: maximaal 4.00 meter. Breedte personenauto’s: 2.55 meter op verharde en 2.20 meter op onverharde wegen. Breedte aanhangwagens: 2.55 meter, met uitzondering van geconditioneerde voertuigen ( koelwagens), welke 2.60 meter breed mogen zijn.

Hoe hoog is de gemiddelde auto?

De maximale hoogte van een personenauto is 4,00 meter. De maximale lengte van een personenauto is 12 meter.

Hoe groot is een dubbele garage?

De breedte van de garage voor 1 personenauto ligt rond de 2,5 meter. Het gaat hierbij om de minimale afmetingen. Voor 2 personenauto’s is de breedte van de garage dus logischerwijs zo’n 5 meter. Uiteraard neemt een terreinwagen of een camper / mobilhome meer plek in dan een gewone wagen.

Hoe groot carport 2 autos?

Hoe groot moet mijn carport zijn? De standaardoppervlakte die je moet voorzien voor een parkeerplaats voor een personenwagen is gemiddeld 3,6 op 7,2 meter. Voor 2 wagens is dat dan 7,2 op 7,2 meter.

Hoeveel vierkante meter is een garage?

Hoeveel m2 is een standaard garage? De garageboxen variëren van 9 vierkante meter tot 21 vierkante meter. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen qua lengte, breedte en hoogte. Er is voldoende manoeuvreerruimte tussen de boxen.

Hoeveel vierkante meter is een auto?

“In die twee seconden tijd leg je gemiddeld 28 meter lengte af als je ongeveer 50 kilometer per uur rijdt. In de breedte neemt de auto een rijbaan in van ongeveer 3,25 meter. Als je dit vermenigvuldigt met elkaar, rekenen we ongeveer 107 vierkante meter ruimtebeslag.

Heb je een vergunning nodig voor een garage?

Wil je een garage bij je huis gaan bouwen? Dan heb je in de meeste gevallen een bouwvergunning (tegenwoordig omgevingsvergunning) nodig. Deze vergunning kun je aanvragen bij je gemeente. Soms mag je een garage vergunningsvrij plaatsen.

Hoeveel kost een garage per m2?

De kosten voor een nieuwbouwgarage hangen sterk af van de grootte, de afwerking en het soort dak (plat of punt). Over het algemeen moet je rekenen op een budget tussen de 10.000 en de 19.000 euro voor een garage van zes bij drie meter. Met andere woorden: per vierkante meter ligt de prijs tussen 555 en 1.055 euro.

Wat kost een gemetselde garage?

Stenen garage

De gemiddelde kosten van een garage zijn €30.000, afhankelijk van de afwerking en materiaalkeuze. Zo spreekt het voor zich dat een elektrische garagedeur prijziger is dan een standaard garagedeur.

Wat kost een bestaande garage?

Dat is belangrijk, want zo voegt een garage ook waarde toe aan je huis. Qua prijs moet je rekenen op tussen de 555 en 1000 euro per vierkante meter. De totale kosten beginnen bij 10.000 euro en kunnen oplopen tot 25.000 euro of meer.