Nederlands | English

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hecht epoxy aan urethaan?

3 min read

Welk materiaal hecht niet aan epoxy?

Te denken valt aan hout, metaal, aluminium, polyester, (de meeste) kunststoffen, steen, beton etc. Epoxy hecht niet of slecht op polyethyleen (PE). Hiervan zijn de meeste vuilniszakken gemaakt.

Welke tape voor epoxy?

Epoxy mal maken met polyethyleen

Je kan een vuilniszak ook als bekleding in een mal gebruiken, maar houd er rekening mee dat je dan kreukels en plooien in het eindresultaat zal zien. Een andere optie is het gebruiken van verpakkingstape. Dit kun je op bijvoorbeeld MDF plakken om te voorkomen dat de epoxy hieraan hecht.

Waar kan je epoxy mee kleuren?

Wil je epoxy giethars kleuren? Dan kan je verschillende soorten pigmenten gebruiken. Houd er rekening mee dat sommige pigmenten olie of water bevatten, waardoor de mengverhouding met de hars verandert. Hierdoor kan – als je dit niet correct doet – de giethars dof worden of niet volledig uitharden.

Hoe warm wordt epoxy?

Universele epoxy heeft een relatief korte verwerkingstijd van ca. 45 minuten. Het uitharden zal gebeuren, afhankelijk van de laagdikte na enkele uren. Deze epoxy ontwikkelt relatief veel warmte en kan bij het mengen van grote volumes tot wel 80 graden heet worden en zelfs gaan roken.

Wat doet Epoxylijm?

Ben je op zoek naar een ijzersterke lijm? Dan zou epoxy lijm uitkomst kunnen bieden! Dit is een vulmiddel verdikt met epoxy en is geschikt voor het verlijmen van kunststof, metalen, hout, beton en keramiek.

Hoe krijg je epoxy van je handen?

Epoxy verwijderen van je huid: Hoewel het is aangeraden om handschoenen te dragen als je epoxylijm gebruikt, is het mogelijk dat je toch iets op je huid krijgt. Als dit zo is, verwijder het dan zo snel mogelijk met warm water en zeep.

Hoe maak je epoxy schoon?

Kleine restjes epoxyhars , glitter of stof kan je eenvoudig verwijderen met tape. Je plakt dit in de mal en het vuil is er zo uit. Blijft de mal vies? Dan kan je ze met azijn, alcohol of aceton goed schoonmaken.

Hoe gevaarlijk is epoxy?

Het gebruik van Epoxy is niet zonder gezondheidsrisico. Zeker één op de 5 verwerkers ontwikkelt een allergie als de epoxy nog niet volledig is uitgehard, tijdens de verwerking wordt hierom gebruik gemaakt van beschermende handschoenen om huidcontact te voorkomen.

Waarom wordt epoxy niet hard?

Teveel pigment gebruikt.

Als je teveel pigment gebruikt, kan je werkje ook zacht blijven. Vooral met de pigmentpasta’s is dat het geval. Pigment pasta’s bevatten epoxy hars en teveel pigment gebruiken geeft dus een onjuiste verhouding hars : verharder. Maar ook andere pigmenten kunnen dit probleem geven.

Waarom blijft epoxy plakkerig?

Het kan gebeuren dat een epoxyhars kunstwerk na het uitharden nog plakkerig is. Dat kan komen door de volgende dingen: Je hebt teveel pigmenten gebruikt (enkele druppels is genoeg). Gebruik je teveel dan is het mengsel niet meer in balans en kan het niet goed uitharden.

Hoe snel droogt epoxy lijm?

Droogtijd. Net als een andere lijm, moet epoxy wel drogen. Als het rond de 20 graden is en je hebt goed gemengd dan is de droog tijd meestal 12 tot 24 uur.