Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de minimumdiepte van een trede?

3 min read

Hoe diep is een Legkast?

Maatvoering van een kledingkast: diepte

Het interieur van een kledingkast is 60 cm diep. Dat is namelijk de ruimte die je nodig hebt om je kleding netjes op te hangen, zonder dat het overal tegenaan schuurt en tussenkomt. Wanneer je geen hangkleding heb (in de betreffende kast) kun je de kast ondieper maken.

Hoe diep is een Bureaukast?

Een ergonomisch bureaublad is minimaal 80 cm diep en 120 cm breed. Een breedte van 160 cm is echter ideaal. Niet alleen op, maar ook onder het bureau is voldoende ruimte nodig. De gemiddelde mens beschikt immers over benen, die ergens een plek moeten vinden.

Hoe hoog is een kast?

De ideale hoogte

Natuurlijk houdt dat wel in dat je je kasten slim moet gaan indelen. Zijn er spullen die je minder vaak nodig hebt, zoals een ski-outfit of een donsdeken? Dan kan je die gerust opbergen op de hoogste leggers. Iets opbergen tot op een hoogte van 1,75cm is voor de meeste volwassenen geen probleem.

Hoe lang is een kast?

Het is dan wel belangrijk om kasten te kiezen die diep genoeg zijn. Het formaat van een kapstok schommelt vaak rond een lengte van 45 à 50cm. Reken hierbij nog 6cm speling zodat ook dikke winterjassen en truien in de kast kunnen. De meeste meubelfabrikanten maken hun kasten met hangers 65cm diep.

Hoeveel kapstokken per meter?

Reken per persoon op 1,5m hangruimte of 3cm per kapstok. Om winterkledij en zomerkledij te scheiden kan het praktisch zijn om meerdere kasten met een hangruimte te hebben. Ieder kledingstuk vraagt bovendien zijn eigen ruimte.

Hoe hoog plank kledingkast?

De standaard hoogte van het kastinterieur is 222 cm. De hoogte van de vakken tussen de planken in bedraagt 30 cm. U kunt natuurlijk ook een andere vakhoogte opgeven.

Hoeveel ruimte heb je nodig achter een bureau?

Ruimte achter de werkplek minimaal 1 meter. Echter een maat van 1,2 meter valt te adviseren. Bij het naast elkaar plaatsen van hoogte verstelbare bureaus, moet er een ruimte van 3 cm genomen worden. Dit om afknellen van vingers te voorkomen.

Hoe breed is een gemiddeld bureau?

De standaard afmetingen beginnen bij ons met 60×80 en varieert tot de grootste bureaus in de afmeting 230×172. Deze bureaus zijn geschikt voor zowel privé als zakelijk gebruik. Deze standaard afmetingen zijn statisch en kunnen dus niet per persoon worden aangepast zoals bij onze ergonomische bureaus.

Hoe dik moet een bureaublad zijn?

Wij zijn hier uitgegaan van een bureau van 65 diep en 244 breed. Zaag een underlayment plaat van 244 cm bij 122 cm en 18 mm dik, in twee stroken van 65 cm x 244cm.

1 Underlayment 244 x 122cm 18mm 49,99 per ㎡ 16.80 Vaste lage prijs
1 V33 meubellak transparant mat 250ml 15,49 per ㎡ 61.96

Hoe zwaar is een bureaublad?

Nog elke dag worden er bureaus uitgerust met zware massieve bladen gemaakt van spaanplaat. Gemiddeld wegen deze bureaubladen in een afmeting van 1600x800mm ongeveer 25 kilo.

Welk materiaal bureaublad?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten binnenshuis gebruikt kan worden en dus ook voor een bureaublad. MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst.

Waar moet een bureau aan voldoen?

Arbo richtlijnen werkplek -bureaus:

Het bureaublad is minimaal 120 cm breed x 80 cm diep. De voorzijde heeft een (bijna) recht aanzitdeel van minimaal 65 cm breed. De bladhoogte is gemakkelijk instelbaar tussen 62 en 85 cm. Heeft het blad een vaste hoogte, dan moet het blad tussen 73 en 77 cm hoog zijn.

Wat is NEN 527?

De NEN 527 is een Europese norm. Voor het bepalen van de maatvoeringen in deze norm is de gemiddelde Europeaan als uitgangspunt genomen. Het gaat bij bureaus dan bijvoorbeeld om de gemiddelde lichaamslengte van Europese mannen en vrouwen, alsook de ellebooghoogte en de knieholtehoogte.

Waar moet een ergonomisch bureau aan voldoen?

De breedte van de rugleuning is minimaal 36 en maximaal 46 cm, de lengte minimaal 37 cm. De lendensteun is verstelbaar in hoogte: het middelpunt van de steun is tenminste verstelbaar tussen 17 en 23 cm boven de zitting. De armsteun heeft een verstelbare hoogte van 20 tot 30 cm en is minimaal 5 cm breed en 20 cm lang.