Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de grootte van een garage voor 2 auto’s?

4 min read

Afmetingen garage Voor een garage waar één auto in moet komen, worden vaak de afmetingen 2,8m op 6m genomen. Dit is de minimum breedte om langs één kant gemakkelijk uit te kunnen stappen. Voor meer comfort kan je gaan voor 3,5m breedte waar je vlot de deuren kan openen en nog wat spullen langs de zijkant kan zetten.

Hoe groot moet een garage zijn voor 2 autos?

De afmetingen van een dubbele carport zijn 7,2 bij 7,2 meter. Neem het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat de carport breed genoeg is. Hou er rekening mee dat je vlot uit je auto moet kunnen stappen, makkelijk moet kunnen parkeren en genoeg ruimte moet overhouden voor en achter je auto.

Hoe breed is een garage voor 2 auto’s?

De breedte van de garage voor 1 personenauto ligt rond de 2,5 meter. Het gaat hierbij om de minimale afmetingen. Voor 2 personenauto’s is de breedte van de garage dus logischerwijs zo’n 5 meter. Uiteraard neemt een terreinwagen of een camper / mobilhome meer plek in dan een gewone wagen.

Hoe groot moet een garage zijn voor een auto?

Indien je een middenklasse-auto wil parkeren, gelden de volgende vuistregels: zorg voor minstens 3 meter breedte, een SUV-auto heeft minstens 3½ meter nodig. Voor de lengte van de auto is het verstandig wat extra ruimte in te plannen. De carport moet langer dan 5 meter zijn.

Wat zijn de afmetingen van een garagebox?

De breedte en lengte kunnen per aanbieder wat afwijken, maar vaak heeft een garagebox een breedte van 2,8 meter en een lengte van 4,5 meter.

Hoe breed moet een garage minimaal zijn?

4 bij 4 meter is wel het minimale wil je rondom kunnen werken.

Hoe breed moet een doorgang zijn voor een auto?

Een parkeerplaats geeft men standaard 2,50m breedte en 5,00m lengte. Een gewone auto is 1,8m breed. (2m incl spiegels). Rest er dus 70cm tussen de auto’s (of 50cm tussen de spiegels).

Hoe breed is een dubbele garagedeur?

Deze verschillen vaak van fabrikant tot fabrikant. Een standaard garagedeur heeft een hoogte tussen 1.875 en 2.500 millimeter. De breedte is tussen de 2.250 en 5.000 millimeter. De gemiddelde breedte van de garagedeur voor een dubbele garage is 4.000 millimeter.

Hoe breed is een dubbele garagepoort?

Afmetingen sectionale garagepoort

Soort poort Minimum breedte poort Minimum hoogte poort
Enkele garagepoort 2250 – 2500 mm 2125 – 2250 mm
Dubbele garagepoort 5000 – 5250 mm 2125 – 2250 mm

Hoe breed is een garage poort?

De standaard afmeting van een garagedeur is 2.500 x 2.250 mm. Om naast de standaardafmeting voor garagedeuren ook bijzonder kleine, grote of lage garagedeuren te kunnen aanbieden, zijn er speciale garagedeuroplossingen.

Hoe breed is een garage?

Veel middenklasse auto’s zijn vandaag de dag zelfs breder dan 2 meter, terwijl de parkeervakken sinds de jaren 70 geen centimeter zijn gegroeid. De afmeting blijft gereguleerd op 2,30 breed en 5 meter lang en daar wil de club verandering in zien.

Hoe diep is garage?

Ze moeten 80 centimeter diep zijn (vorstvrije fundering). De Breedte van de sleuven is afhankelijk van de te bouwen garage.

Hoe hoog is een gemiddelde garage?

een auto is maar 1.50m.

Welke auto is 4 meter lang?

De Suzuki Baleno is 1,7 bij 4 meter. De Suzuki Ignis meet 1,7 bij 3,7 meter. De Suzuki New Swift is 1,7 meter breed en 3,5 meter lang.

Wat is de prijs van een garagebox?

Prijs garagebox

Prijzen kunnen erg variëren en starten vanaf ongeveer 10.000 euro. Voor een garagebox met een heel goede ligging, zoals bijvoorbeeld in het centrum van een aantrekkelijke of belangrijke stad, kan de prijs oplopen tot 40 à 50.000 euro.

Hoe hoog is een personen auto?

Personenauto. De maximale hoogte van een personenauto is 4,00 meter. De maximale lengte van een personenauto is 12 meter. Met een aanhanger er achter is dit 18 meter.

Hoe hoog mag iets uitsteken auto?

Regels voor een auto met ondeelbare uitstekende lading

Aan de beide zijkanten mag de lading 20 centimeter uitsteken. Aan de achterzijde mag het tot 1 meter uitsteken zonder markeringsbord. Met een markeringsbord mag de lading maximaal de helft van de lengte van je auto uitsteken en niet meer dan 5 meter.

Hoe noem je een hoge auto?

Nieuwe auto’s met een hoge instap

Merk Instap hoog
Jeep Renegade; Compass; Cherokee
Kia Stonic; e-Soul; XCeed; Niro; Sportage; Sorento
Land Rover Discovery Sport; Range Rover Evoque; Range Rover Velar
Lexus UX; NX; RX