Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat doet een Topgolf kaart?

3 min read

Wat kost een lidmaatschap van een golfclub?

Een lidmaatschap met onbeperkt speelrecht varieert tussen de 500 en 1400 euro. Maar veel clubs bieden ook een aantrekkelijk geprijsd ‘flexibel lidmaatschap‘ aan (bijvoorbeeld voor doordeweekse dagen, weekenden, daluren, een zomerlidmaatschap of juist een winterlidmaatschap, etc.).

Wat is een vrije golfer?

Als vrije golfer heeft u zelf in de hand hoeveel geld u besteedt aan golf. U betaalt alleen als u speelt en mocht u lid zijn van een virtuele golfclub, dan zijn deze kosten beduidend lager dan de kosten die horen bij een clublidmaatschap.

Hoeveel kost het om te gaan golfen?

Om als gast op een golfbaan te spelen betaal je een ‘greenfee’. De greenfee van 9 holes Par 3 kost 10 tot 25 euro. Een rondje van negen holes op een lange baan varieert op de meeste banen tussen de 30 en 50 euro. De greenfee voor 18 holes bedraagt in Nederland gemiddeld zo’n 55 euro per persoon.

Hoeveel kost golfen in Belgie?

Federatiebijdrage

KBGF Golf Vlaanderen
Volwassene €31,00 €29,00
Volwassene Startpas €12.00 €12.00
Junior €7.00 €7.00
Junior Startpas €5.00 €5.00

Wat kost een dagje golfen?

De goedkoopste tarieven voor greenfee vind je bij pitch & putt-banen. Bij deze banen betaal je ongeveer € 15,- greenfee om een dag te golfen. De tarieven voor 9 holes golfbanen starten vanaf ongeveer € 25,-. De greenfee voor 18 holes banen start vanaf € 40,-, maar dit kan oplopen tot boven de € 100,-.

Hoeveel is een golfbal waard?

Zoals elke beginnende golfer zal je golfballen in het water en het bos gaan slaan. De prijzen van lake balls variëren tussen de 0,20 cent en 1 euro per golfbal. Ter vergelijking, nieuwe golfballen kosten al snel 2 euro per stuk. Dit maak je dag een stuk minder zuur wanneer je onverhoopt tien ballen kwijt raakt.

Is golven duur?

Is golf duur en elitair? Het stereotype dat golf duur en elitair is, is achterhaald. Golf is een hippe sport voor alle leeftijden waar iedereen tegen elkaar kan spelen. De golfclubs maken steeds meer en meer promotie om mensen aan te zetten tot golfen.

Is golf een dure sport?

In Nederland hoort men over het algemeen, dat golfen een dure sport is. In het bijzonder omdat je naast de kosten voor het halen van je Golfvaardigheidsbewijs (GvB) ook nog veel geld moet neertellen voor het kopen van aandelen en/of het lidmaatschap van een golfclub.

Wat kost een greenfee?

Greenfees voor 9-holesbanen (of het spelen van 9 holes op 18-holesbanen) starten bij een tarief van circa 25 euro. De greenfee voor 18 holes begint bij ongeveer 40 euro, kan oplopen tot (ver) boven de 100 euro, maar bedraagt gemiddeld zo’n 55 euro per persoon.

Welke golfclubs voor beginners?

In een beginners golfset zitten altijd ijzers, een putter, één of twee hybrides, een driver en een hout. In het begin heb je zeker nog niet alle golfclubs nodig die in een golfset zitten. Daarom voldoet een halve golfset voor een beginner ook goed.

Wat is een greenfee ronde?

Greenfee is de bijdrage die een golfspeler aan de exploitant van een golfcomplex betaalt om een aantal holes te spelen (meestal 9 of 18). De hoogte van de greenfee verschilt per golfbaan. Voor het spelen van 18 holes betaalt men tussen de 30 en 60 euro. In het weekend is de greenfee vaak iets hoger.

Hoe kom ik aan een NGF nummer?

Een NGF-pas kunt u laten registreren door een golfclub of een virtuele golfclub (golfclub zonder golfbaan). Zij verzorgen de registratie van uw golfprofiel bij de NGF en zij zorgen ervoor dat uw handicap actueel verwerkt wordt in het algemene systeem. Vind hier de meest voorkomende vragen over het NGF-golflidmaatschap!

Kan je GVB vervallen?

De geldigheidsduur van je GVB pas is nadat je jouw GVB examen hebt gehaald 1 jaar. Verlengen van de GVB pas kan eenvoudig door de jaarcontributie te betalen.

Kan je GVB verlopen?

Word je binnen één jaar opnieuw lid van een golfclub, dan pakt deze club je handicap en registratie weer op. Als je langer dan één jaar niet lid bent geweest van een club, dan is je handicap verlopen. Je kunt je handicap aanvragen door opnieuw lid te worden bij een (virtuele) club, met je oude NGF-nummer.