Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat betekent WSD met betrekking tot mountainbikes?

4 min read

Gevraagd door: Teresa Price

Damespecifieke ontwerpen hebben vaak kleinere frameopties dan unisex-fietsen. Mountainbikes hebben vaak niet zoveel maatopties als racefietsen. De framemaat bij mountainbikes is van groot belang voor het rijgedrag.

Wat betekent WSD mountainbike?

Met Trek’s WSD line-up (WSD staat voor Women’s Specific Design) heb je een complete selectie fietsen, onderdelen en kleding die speciaal voor jou zijn ontworpen en afgestemd!

Wat is Trek WSD?

Wat betekent WSD? Het betekent Women’s-Specific Design, en de eerste fietsen die jou perfect passen! Deze fantastische Treks hebben een vrouwelijk-fysiologisch ontwerp, materialen en technologieën die het fietsen gemakkelijker, comfortabeler en leuker maken.

Wat is de afkorting voor mountainbike?

MTB
Wat betekent MTB eigenlijk wanneer het gebruikt wordt in de wielersport? De afkorting MTB staat voor mountainbike en is uitsluitend afgeleid van mountainbike.

Wat is het verschil tussen MTB en ATB fietsen?

Wat is het verschil tussen ATB en MTB? Zoals de naam al doet vermoeden, zijn all terrain bikes bedoeld om op alle oppervlakken te worden gebruikt, terwijl mountainbikes of MTB’s bedoeld zijn voor bergpaden, wandelingen en ruw terrein. Het grootste verschil tussen deze fietsen is hun frame, ontwerp en geometrie.

Hoe vind ik de juiste maat fiets?

Volg gewoon deze eenvoudige formule om de juiste fietsgrootte te krijgen: fietstype: selecteer uw fietstype uit het volgende: Road Bikes – x 0,70.


Bereken:

 1. Road Bike – 0,70 x LEG INSEAM = Uw framegrootte (cm)
 2. Mountainbike – 0,685 x beeninseel = uw framegrootte (cm)
 3. stadsfiets – 0,685 x been inseam = Uw framegrootte (cm)


 4. Is de Trek 820 goed?

  De Trek 820 mountainbike is een uitstekend instapmodel met genoeg professioneel gevoel om een echt idee te krijgen van wat off-roaden is, maar niet zo veel dat hij exorbitant duur wordt. Met minder dan 500 dollar is het een optie die ook de bank niet zal breken, waardoor het een goede instapfiets is voor beginners.

  Hoe wordt een fietsframe gemeten?


  Citaat uit de video: Als de afstand tussen het midden van de trapas en de bovenkant van de zitbuis bijvoorbeeld 24 inch is, betekent dit dat de framemaat van uw fiets 24 inch is.

  Waar staat MTD voor?

  MTD

  Acroniem Definitie
  MTD Month To-Date
  MTD Month to Date
  MTD Memory Technology Devices
  MTD Micro Triangle Displacement

  Wat is LP in fiets?

  De LP in staat voor “Longitudinale Posteriore”, wat staat voor de longitudinale middenachter motorpositie.

  Wat is de betekenis van 27,5 er?

  Twenty-Seven Plus is de nieuwkomer in het plus-size spel en dat betekent dat er veel banden 27,5+ worden genoemd die weinig op elkaar lijken. Ze variëren van 2,8-inch banden met minimaal profiel tot monsterlijke, gespierde 3,25-inch modellen.

  Voor welke hoogte is een 27,5 fiets?

  Voor welke lengte is een 27,5 inch fiets geschikt? 27,5 inch fietsen zijn geschikt voor volwassenen tussen de 1,80 en 1,80 meter. Maar volwassenen van alle lengtes kunnen op deze wielmaat rijden. Sommige merken beweren dat 27,5″ wielen vooral geschikt zijn voor rijders van 1,75 m en kleiner.

  Is een 29 inch fiets goed voor welke hoogte?

  Als je 1,80 m of langer bent, moet je een 29er-model kunnen vinden dat bij je past. Rijders van meer dan 1 meter 80 kunnen zich verheugen: je zult zeker genieten van een meer natuurlijke rijpositie met de afmetingen en framegeometrie van een 29er.

  Is een 26 inch fiets goed voor welke hoogte?

  26-inch fietsen zijn vaak de optimale maat voor kleine rijders, van 1 meter 80 tot 1 meter 80. Toch kan een 26-inch fiets met een groot frame werken voor volwassenen en jongeren. Voor mensen van 1 meter 80 of langer volstaat dus een fiets in maat 26 met een groot frame.

  Wat maakt een fiets tot een WSD?

  WSD (Women Specific Design) is dan ook een benadering van het bouwen van een fiets die rekening houdt met vrouwelijke proporties. Vrouwvriendelijk fietsontwerp is niet zomaar een marketinggril, maar komt voort uit een oprechte zorg voor de gebruikerservaring en de wens om vrouwelijke rijders een goed passende, aantrekkelijke fiets te bieden.

  Mogen mannen WSD-fietsen gebruiken?

  Dus het snelle antwoord op de vraag “Kan een man op een damesfiets rijden?” is natuurlijk ja! Een fiets is een fiets, en als je er eenmaal op hebt leren rijden, kun je op alle fietsen rijden. Maar een man kan niet alleen op een damesfiets rijden, er zijn zelfs een paar gevallen waarin hij dat zou moeten doen.

  Waarom hebben herenfietsen een dwarsbalk?

  Inderdaad, veel BMX-fietsen voor mannen zijn nu ontworpen met de schuine dwarsbalk om de kans op letsel tijdens het doen van trucs te verminderen.

  Hoe weet je of een fiets mannelijk of vrouwelijk is?

  De gemakkelijkste manier om te zien of een fiets uniseks is, is door naar de dwarsbalk te kijken. Bij damesfietsen zit de dwarsbalk veel lager dan bij herenfietsen. Bij unisex-fietsen neemt de dwarsbalk echter een neutrale positie in. Dit ziet eruit als een ‘v-vormig’ frame in plaats van een laag of hoog frame.