Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Campagnolo 11 speed crank met 10 speed loopwerk

4 min read

Gevraagd door: Vanessa Givens

Zal een 11 speed crankstel werken met 10 speed?

Op een 11-speed crank kunnen 10-speed kettingbladen worden gemonteerd, net zoals op een 10-speed crank 11-speed kettingbladen kunnen worden gemonteerd. De spinnen zijn identiek.

Kun je een 12 speed crankstel gebruiken met 10 speed?

Ik zou niet aanraden om 12 speed kettingen te gebruiken op een 10 speed cassette, het smallere profiel geeft niet de soepelste schakeling.

Kan ik een 11-speed crank gebruiken op een 9-speed fiets?

Ten tweede zal een 11spd crankstel werken met uw 9spd set-up, maar u zult een 10spd ketting moeten gebruiken die werkt op de 11spd crank en 9spd cassette.

Kan ik een 11-speed crank gebruiken op een 8-speed fiets?

Nominaal niet, een 11 speed crank werkt niet met een 8 speed aandrijving.

Zijn 10 speed en 11 speed kettingbladen hetzelfde?

De afstand tussen de tanden van 11-speed kettingbladen is niet kleiner dan bij 10-speed kettingbladen. In sommige gevallen is deze zelfs iets groter bij 11-speed. Uw systeem zal dus vrijwel hetzelfde presteren als nu als u uw 10-speed kettingbladen zou vervangen door 11-speed kettingbladen.

Kan ik een 11-speed cassette gebruiken met een 10-speed derailleur?

Nee, dat werkt niet. Het schakelen gaat niet over het hele bereik, want een 11-speed cassette is geen 10-speed cassette met een extra tandwiel op dezelfde afstand.

Kun je een 12 speed crankstel gebruiken met een 9 speed cassette?

Het gebruik van een 11 of 12 speed ketting op een 9 speed cassette levert problemen op met soepel schakelen en het grote gevaar is dat de ketting ernstig vastloopt als de dunnere ketting van 11 of 12 versnellingen klem komt te zitten tussen de tandwielen van een 9 speed cassette, die een grotere afstand hebben dan de tandwielen van een 11 of 12 speed cassette.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed wegschakelaars zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Werkt een 12 speed ketting met een 10 speed cassette?

-kettingen hebben dezelfde buitenmaat, de 12-speed derailleur zou smallere tandwielen hebben dan wat nodig is voor een 10-speed. -Zolang je de hoog/laag grenzen van de derailleur kunt instellen om hem op de cassette te houden zou het goed moeten zijn.

Kan ik een 11-speed crankstel gebruiken op een 9-speed aandrijving?

Een 11 speed ketting zou moeten werken op 9 speed kettingbladen.

Werkt een 9 speed ketting met 10 speed?

Een 9-speed crankstel werkt met een 10-speed aandrijving. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Je kunt problemen hebben met een 10 speed FD met een 9 speed crankstel. Hij schakelt niet zo ver uit als de 9 speed, zodat je in sommige versnellingen last kunt krijgen van slordige schakelingen van de buitenste ring en kettingwrijving tegen de FD.

Hoe weet ik of mijn crankstel compatibel is?

In de meeste gevallen zijn drie- en tweedelige cranksets compatibel met dezelfde trapassen, zolang de as dezelfde diameter heeft. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met de middenstijl trapasstandaard. Eendelig: Hierbij zijn de as en crankarmen uit één stuk staal.

Hoe weet ik of ik een 10 of 11 speed heb?

Vermenigvuldig het aantal voorversnellingen met het aantal achterversnellingen om het aantal versnellingen te krijgen. Bijvoorbeeld, als je twee voorversnellingen en vijf achterversnellingen hebt, heb je een fiets met 10 versnellingen. Heb je één voorversnelling en drie achterversnellingen, dan heb je een fiets met 3 versnellingen.

Zijn kettingbladen snelheidsgebonden?

Kettingbladen worden verkocht met een specifieke compatibiliteit voor slechts bepaalde snelheidsinstellingen, sommige overlappend in vele. Wat maakt dit fysiek het geval?

Kan ik een 12-speed ketting gebruiken op een 11-speed kettingblad?

Beknopt antwoord: Een 12-speed ketting kan werken met een 11-speed cassette. Het is echter aan te raden een Shimano 12-speed ketting te vermijden, omdat die niet goed werkt met 11-speed kettingbladen.

Zijn Shimano 10 en 11-speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed roadshifters zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Kun je een Shimano 11-speed ketting gebruiken met een 10-speed cassette?

Verkort antwoord: Een 11-speed ketting is smaller dan een 10-speed ketting en kan daarom worden gecombineerd met een 10-speed cassette.

Zal een 10 speed ketting werken op een 11 speed fiets?

Ja. In aanvulling op de punten die Nathan maakt over de compatibiliteit met 10/11 speed, moet een nieuwe ketting in ieder geval worden gemonteerd met een nieuwe cassette.

Zijn Shimano en Campagnolo kettingen compatibel?

Problemen met de compatibiliteit van kettingen:
Een Shimano ketting zal niet bijzonder goed werken met Campagnolo cassettes. Campagnolo kettingen zullen niet goed werken met Shimano of SRAM cassettes. SRAM kettingen tenslotte zijn over het algemeen compatibel met SRAM en Shimano cassettes, maar niet met Campagnolo.