mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat betekent lopen bij het lopen?

4 min read

Wat is de betekenis van lopen?

lopen – Werkwoord 1. (Noord-Nederlands) ergatief stappen, gaan ♢ Lopen naar het stadhuis is sneller dan met de auto. 2. (Zuid-Nederlands) ergatief rennen ♢ Je zal moeten lopen als je de trein nog wil halen.

Wat betekent lopen als een kievit?

Spreekwoorden ‘Hij loopt als een kievit

het plan liep spaak: het plan mislukt.

Wat is een ander woord voor lopen?

lopen (ww): benen, gaan, ijsberen, kuieren, marcheren, pikkelen, schrijden, slenteren, stappen, stiefelen, treden, voortbewegen, wandelen, zich begeven. lopen (ww): draaien, functioneren, gaan, in bedrijf zijn, marcheren, werken.

Wat betekent het op een lopen zetten?

Iets in haar stem maakte dat ze het op een lopen zetten. Het was iets verbijsterends, alsof een boom het op een lopen zette.

Wat is een online naslagwerk?

Een naslagwerk is een boek of een digitale verzameling van gegevens waarin snel informatie opgezocht kan worden. Sommige naslagwerken zijn specialistisch (zoals een medisch of biografisch woordenboek, een bijbelconcordantie, een historische atlas of een adelsboek).

Is lopen goed om af te vallen?

Lopen is een goede vorm van beweging als je wil afvallen of als je je gewicht wil behouden. Uiteraard gecombineerd met een gevarieerd, gezond en evenwichtige voeding. Want afvallen, dat begint in de keuken. Als je vijf kilometer loopt, verbrand je ongeveer 400 calorieën – afhankelijk van je tempo en je lichaamsbouw.

Waar komt lopen als een kievit vandaan?

Wonder. Een wonder trouwens dat de jonge kieviten het overleven. Meestal blijft zo’n kuiken precies 10 centimeter voor het wiel lopen en als je dan stopt, stopt het kuiken ook, tot je weer wegrijdt. Wanneer je als boer het beestje maar weer terugjaagt in het gewas, is het gered en kan het weer lopen als een kievit.

Waar komt zo fris als een hoentje vandaan?

zonder enig gevoel van vermoeidheid; ook: geheel uitgerust. Voorbeelden: Men ziet het vaker bij rasmuzikanten op leeftijd; ze beginnen hun klus zo moe als een hond maar stappen uiteindelijk zo fris als een hoentje het podium af. NRC, 1995 Het is de bedoeling dat je na een rit van 1.000 km…

Wat betekent op eieren lopen?

Het begrip op eieren lopen heeft 2 verschillende betekenissen: 1) heel voorzichtig lopen. 2) heel voorzichtig handelen om iemand niet te ontstemmen.

Wat betekent met molentjes lopen?

Wat betekent met molentjes lopen en waar komt deze uitdrukking vandaan? Als je van iemand zegt: ‘Die loopt met molentjes! ‘, bedoel je dat hij of zij volgens jou niet goed bij z’n hoofd is of in elk geval erg in de war is.

Wat betekend blauwtje lopen?

Een blauwtje lopen betekent dat iets wat je bij een ander voor elkaar wilt krijgen niet lukt: je krijgt de kous op de kop. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een verzoek dat je hebt gedaan en dat wordt afgewezen, of om een droombaan die aan je neus voorbijgaat.

Waar komt de uitdrukking een blauwtje lopen vandaan?

Een blauwtje lopen is afkomstig van de uitspraak ‘een blauwe scheen hebben’, een uitspraak die in de zeventiende eeuw al werd gebruikt. Als een vrouw een huwelijksaanzoek afwees van een man, had de man volgens het volk een blauwe scheen. De man was gevallen voor de vrouw maar had zich daarbij flink bezeerd.

Wat te doen als je een blauwtje loopt?

Eerste hulp bij een blauwtje lopen

  1. Blaas het niet op – Bekijk de situatie met een nuchtere blik: hij vindt dat jullie niet zo goed bij elkaar passen. …
  2. Pak opbouwende kritiek goed op – Als een man je afwijst zonder daar een duidelijke reden voor te geven, kun je hier erg onzeker van worden.

Waar komt de uitdrukking een blauwe maandag vandaan?

Tijdens het drogen kwam de gele kleurstof in aanraking met zuurstof uit de lucht, waardoor de kleur veranderde in indigo, een blauwe kleur die niet meer uit de wol gewassen kon worden. De wol werd traditiegetrouw op zaterdag in de week gezet en op maandagochtend opgehangen om te drogen en blauw te worden.

Waarom heet Blue Monday Blue Monday?

Blue Monday‘ valt meestal op de derde maandag van januari, maar soms ook op de maandag van de laatste volle week van de eerste maand van het jaar. De term is afgeleid van het Engelse begrip “feeling blue” (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken.

Wat is de blauwe week?

Sedert 1919, vooral in Frl., jaarlijkse propagandaperiode (Hemelvaartsdag-Pinksteren) van de geheelonthouding.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl