mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is een bedwiel?

1 min read

Hoe werken zwenkwielen?

Een zwenkwiel is een wiel dat 360 graden horizontaal kan draaien om een vaste bevestiging heen. In een gaffel die ook gelagerd meedraait zit het wiel bevestigd. Daarnaast zijn er uitvoeringen van een wiel met rem en of een richtingvaststeller.

Wat zijn geremde wielen?

Geremde zwenkwielen met topplaat zijn wielen die alle kanten op kunnen draaien, zodra ze op de rem worden gezet kan het wiel niet meer rollen en wordt ook de draairichting geblokkeerd.

Wat is een Lasschetsplaat?

Een schetsplaat (eigenlijk een lasschetsplaat) is een stalen plaat die gebruikt wordt om vooraf de positie van het (zwenk)wiel te bepalen. De plaat kan met lassen, bouten of klinknagels verbonden worden.

Hoe bevestig je zwenkwielen?

Moet het zwenkwiel op hout gemonteerd worden, dan kies je voor montage met houtdraadbouten of slotbouten, wat toegepast kan worden op wielen met een topplaat voorzien van 4 gaten of een met een centrale bevestiging, één gat dus.

Hoeveel zwenkwielen?

Voor intensief gebruik in kleine ruimtes heb je bijvoorbeeld met 4 zwenkwielen een hoge wendbaarheid. Voor zware en grote objecten zijn 4 zwenk- en 2 bokwielen de juiste oplossing De tekeningen in de ‘Koopwijzer wielen’ helpen met het kiezen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl