juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat betekent competitieve grootheid?

2 min read

Wat is competitieve?

competitief bijv. naamw. Uitspraak: [kɔmpəti’tif] die vecht om beter te zijn dan een ander Voorbeeld: `een competitieve onderneming`Synoniem: strijdlustig competitieve sport (sport waarbij het winnen van wedstrijden belangrijker is dan de ont…

Waarom ben ik zo competitief?

Als competitief persoon kun je alles uit jezelf halen, want je bent zelf je grootste concurrent. Tijdens je werk kun je analyseren waar je in te kort schiet en hieraan werken om in het vervolg minder fouten te maken en nog sneller te zijn. Hierdoor ben je constant bezig met aan jezelf werken en maak je snel progressie.

Wat is een competitieve prijs?

competitive price {zelfstandig naamwoord}

De juiste en concurrerende prijs van een product, artikel of dienst wordt verkregen als er ook een prijskaartje wordt gehangen aan de schade die het milieu aanricht.

Hoe competitief ben je?

word je uitgedaagd door strijd om te winnen. haal je voldoening uit je prestaties. ben je op zijn best wanneer je kunt concurreren en wedijveren. ben je strijdlustig ingesteld.

Waarom prestatiedrang?

Het voordeel van prestatiedrang is dat je zeer gemotiveerd bent en dat toont aan dat je een sterk karakter hebt. Het nadeel is echter dat je door die extreme drang ook lichamelijke complicaties kan krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld veel stress van krijgen, maar er is ook de mogelijkheid dat je zelfs een burn-out krijgt.

Waarom moet ik zoveel?

Teveel moeten is eigenlijk een andere verwoording voor stress. Je hebt het te druk en bent altijd bezig met wat nog meer gedaan moet worden. Heb je een taak goed afgerond dan ben je direct weer bezig aan de volgende. Te veel moeten en dus stress ervaren is zeer slecht voor de mens.

Waarom competitie?

Competitie maakt je creatief en motiveert je om je te verdiepen. Je kijkt of je nog een ander boek kan vinden voor je literatuurstudie, je zoekt een beter recept of bedenkt een nieuwe strategie. Je gaat er voor en haalt het beste uit jezelf.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl