Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wanneer moet je niet naar Hawaï gaan?

4 min read

Wat is de beste periode om naar Hawaii te gaan?

Beste reistijd Hawaii – overzicht per activiteit

Activiteiten Maanden
Walvissen spotten januari, februari, maart, april
Wandelen april, mei, juni, november, december
Voordeligste reistijd half april, mei, juni, september, oktober
Hoogseizoen juli, augustus (vakantie Amerikanen), november, december, januari

Is het leven op Hawaii duur?

Laten we direct met de deur in huis vallen: een reis naar Hawaii is niet goedkoop, maar ook niet veel duurder dan een rondreis door het Westen van Amerika. Gemiddeld kost een 14 daagse reis naar Hawaii (inclusief drie eilanden) namelijk € 2484 per persoon.

Hoe gevaarlijk is Hawaii?

Hawaii is één van de veiligste staten van de Verenigde Staten, met relatief weinig criminaliteit. Met name op de buiteneilanden leven de lokale mensen in nauw verband met hun dorp en familie, waardoor de sociale controle groot is.

Heb je een visum nodig voor Hawaii?

U dient al vóór vertrek naar Hawaii een ETA aangevraagd te hebben. Het betreft een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) of eVisitor genoemd, dat elektronisch aan uw paspoort gekoppeld wordt. Met de Nederlandse nationaliteit is het makkelijk een ETA voor Hawaii of Amerika aan te vragen.

Hoe lang op vakantie naar Hawaii?

Duur van vliegen tussen de eilanden van Hawaii

Honolulu, Oahu naar Kahului, Maui 30 minuten
Honolulu, Oahu naar Molokai 35 minuten
Honolulu, Oahu naar Lihue, Kauai 25 minuten
Honolulu, Oahu naar Kona, Big Island 40 minuten
Honolulu, Oahu naar Hilo, Big Island 45 minuten

Hoe warm is het in augustus in Hawaii?

Gemiddeld is het maximaal 20°C in augustus in Hawaii en minimaal rond de 15°C. Er valt in augustus op 26 dagen neerslag met een totaal van 118 mm en het is deze maand 5 dagen droog in Hawaii.

Wat kost een biertje op Hawaii?

Voedsel kosten

Lokaal bier (0.3 liter fles) prijs in Hawaï is rond: 1.90 EUR
Lokaal bier (0,5 liter fles) prijs in Hawaï is rond: 2.20 EUR
Geïmporteerde bier (0,3 liter fles) prijs in Hawaï is rond: 3.20 EUR
Geïmporteerde bier (0,5 liter fles) prijs in Hawaï is rond: 4.80 EUR
Tafelwijn prijs in Hawaï is rond: 11 EUR

Is Hawaii het waard?

Hawaii is ZEKER de moeite waard. We zijn er in 2005 een week of 3 geweest, 7 Maui, 7 dagen Big Island en 6 dagen Kauai. Maui is schitterend, hele mooie stranden, snorkelen vanaf het strand. Haleakala crater is prachtig (zonsopgang), Road to Hana, leuke stadjes zoals Lahaina.

Waarom is Hawaii duur?

Wat Hawaii vooral duur maakt, is het vliegen tussen de Hawaïaanse eilanden. Je betaalt voor vliegtickets naar de eilanden gemiddeld €70,- tot €90,- per persoon (enkeltje). Wil je liever met de boot tussen de eilanden reizen? Dat wordt voor de populairste eilanden lastiger.

Wat heb je nodig voor Hawaii?

U dient al vóór vertrek naar Hawaii een ETA aangevraagd te hebben. Het betreft een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) of eVisitor genoemd, dat elektronisch aan uw paspoort gekoppeld wordt. Met de Nederlandse nationaliteit is het makkelijk een ETA voor Hawaii of Amerika aan te vragen.

Wat kost een ESTA visum?

De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 29,95 per persoon. Na het invullen van het ESTA formulier kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Er worden géén transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u kiest.

Wat kost een visum voor de VS?

Let wel op dat de consulaire kosten verschillen per type aanvraag! Voor de H, O, P, Q, R en L visum Amerika typen betaald u 190 USD aan consulaire kosten. Voor de E visumtypen betaald u 205 USD aan consulaire kosten. Het K visum Amerika bedraagt 265 USD aan consulaire kosten.

Heb je een visum nodig voor de VS?

Ja, u hebt een visum nodig voor een bezoek aan de Verenigde Staten. Zonder visum komt u de VS niet binnen, ook niet als u op doorreis bent en alleen een tussenstop maakt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Amerikaanse ambassade.

Wat kost een ESTA USA?

De ESTA kost 14 dollar die u met de kredietkaart kan betalen. In de meeste gevallen ontvangt u bijna onmiddellijk uw ESTA goedkeuring. Een geheugen steun: de extensie ‘. gov’ betekent dat de website een officiële is site van de Amerikaanse regering.

Is VisumBuitenland nl betrouwbaar?

De betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening van VisumBuitenland.nl wordt tevens gewaarborgd door het TrustedShops keurmerk. Deze certificering wordt alleen verleend aan organisaties die een uitgebreide auditprocedure hebben doorstaan en hebben aangetoond aan alle wet- en regelgeving te voldoen.

Waar kan ik een visum aanvragen?

Een visum moet u voor uw vertrek aanvragen bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Een visum verleent de toelating om een land binnen te komen en er gedurende een beperkte periode te verblijven. Als u een visum nodig heeft zal u ook altijd een paspoort nodig hebben.

Hoe krijg je een visum voor Amerika?

Een visum voor de Verenigde Staten van Amerika kunt u aanvragen via het consulaat van Amerika in Amsterdam. U dient hiervoor online een afspraak te maken. Bij deze afspraak dient u fysiek aanwezig te zijn en u dient de benodigde documentatie voor het aanvragen van uw visum of visa bij zich te hebben.