Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wanneer en waar werd volleybal voor het eerst gespeeld?

4 min read

Morgan combineerde regels uit andere sporten zoals tennis, basketbal en honkbal. Volleybal werd oorspronkelijk mintonette genoemd, maar is vlug daarna omgedoopt.

Hoe heette volleybal vroeger?

Morgan combineerde regels uit andere sporten zoals tennis, basketbal en honkbal. Volleybal werd oorspronkelijk mintonette genoemd, maar is vlug daarna omgedoopt.

Hoe is volleybal in Nederland ontstaan?

Na een bezoek aan de Amerikaanse staat Illinois in 1925 bracht pater Simon Buis (1892 – 1960) het spel naar Nederland. Volleybal werd voor het eerste gespeeld in het Missiehuis Sint Willebrord in Uden.

Hoeveel punten is 1 set bij volleybal?

Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste 25 punten behaalt, met een voorsprong van ten minste twee punten. Bij een gelijke stand van 24-24 gaat het spel door tot er een verschil van twee punten is bereikt. De wedstrijd wordt gewonnen door het team dat als eerste drie sets wint.

Waar is volleybal populair?

Volleybal is groot in Nederland en heeft een belangrijke positie. Ruim 600.000 mensen volleyballen regelmatig en 120.000 van hen spelen in wedstrijdverband in een door de Nevobo georganiseerde competitie. Daarnaast is er een klein leger van 1,2 miljoen fans betrokken bij deze sport.

Welke volleybal klassen niveaus zijn er in Nederland?

Het hoogste niveau in Nederland is de eredivisie en daaronder volgen, op nationaal niveau, de topdivisie, de eerste en tweede divisie. Op regionaal niveau, dus per district georganiseerd, komen hieronder de derde divisie, de promotieklasse en daarna volgen de klassen 1 t/m 4-6 (afhankelijk van de regio).

Wat is de bovenhandse techniek volleybal?

Maak van je duimen en wijsvingers een driehoekje en vorm met je handen een kommetje (in de vorm van de bal). Wijs de bal met je vingers na, je armen zijn daarbij gestrekt. Door het nawijzen kan je de bal weer juist mikken.

Hoe heet de Nederlandse volleybal organisatie?

We serve volleyball! De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo, sinds 6 september 1947) is dé belangenbehartiger voor volleybalclubs, volleyballers, beach- en zitvolleyballers in Nederland.

Hoeveel sets zijn er bij volleybal?

Een wedstrijd bestaat uit vier of vijf sets. De wedstrijd wordt gewonnen door het team dat minstens drie sets wint.

Waar is een volleybal van gemaakt?

Reacties. Micro-Fibre Polyurethaan voor een professionele bal, zie onderstaande link voor meer gebruikte materialen.

Wat is een libero bij volleybal?

De libero is de speler in het ‘andere shirt’ in een volleybalteam. De functie van een libero is uitsluitend passen en verdedigen. De liberospeler mag ook alleen in de achterste 3 posities van het volleybalveld staan. Je zult een libero dus nooit zien aanvallen of serveren.

Hoe moet je volleyballen?

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken.

Hoe leer ik volleybal?

Stappen

  1. Leer om bovenhands te serveren. Terwijl veel topspelers de sprongopslag hebben geperfectioneerd, kan een eenvoudige bovenhandse service even effectief zijn. …
  2. Leer het nauwkeurig doorgeven en stoten. …
  3. Leer effectief voorzetten. …
  4. Leer de bal krachtig te raken. …
  5. Leer blokkeren.

Hoe moet je je handen houden bij volleybal?

Ga lichtjes door je knieën, houd je ellebogen licht gebogen en houd je handen op hoofdhoogte. Op het moment van spelen sta je stil en strek je benen. De bal speel je door van je handen een kommetje te maken en je wijsvingers en duimen vormen een driehoekje. Je strekt je armen volledig naar boven en je wijst de bal na.

Hoe handen houden bij volleybal?

De handen moeten op het laatste moment voor de bal naar je toe komen; wanneer je de bal nadert, kun je je handen ongeveer een halve voet uit elkaar houden en ze bij elkaar brengen wanneer de bal naar je toe komt. Anders zal het moeilijk zijn om jezelf te manoeuvreren om in de juiste positie te komen om de bal te raken.

Hoe onderhands opslaan volleybal?

De hand waarop de bal ligt bevindt zich iets onder schouderhoogte. De arm is lichtjes gebogen. De bal wordt niet echt opgeworpen maar de linkerarm wordt opwaarts gebracht en de bal wordt gelost. Tegelijkertijd wordt de slagarm naar achter gebracht waarbij de elleboog hoog blijft.

Hoe lang duurt een wedstrijd van volleybal?

Gemiddeld genomen duurt een beachvolleybalwedstrijd 45 tot 90 minuten. Afhankelijk van of er 2 of 3 sets gespeeld moet worden en hoeveel het aantal punten in de sets is, kan dit dus flink verschillen.