Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom schuren mijn ENVE SES wielen over het frame terwijl de Zipp 303 dat niet deed? Dezelfde banden

4 min read

Gevraagd door: Ken Mills

Wat is beter Zipp of enve?

Tubeless Ready Voordeel: Zipp heeft het voordeel als het gaat om het aanbieden van tubeless tegen een lagere prijs dan Enve. Enve heeft het voordeel dat al hun clincher velgen vandaag de dag tubeless ready zijn.

Wat is ENVE SES?

“De SES 4.5 is niet voor niets de wielset met de meeste vertegenwoordiging op de ENVE Lunch Ride. Het balanceert snelheid, stabiliteit, gewicht en veelzijdigheid beter dan elk ander wiel in onze collectie.”

Is enve een goed merk?

En als je enkele van de meest gewilde, best verkochte wielen met toonaangevende technologie en kwaliteit wilt, zijn Zipp en ENVE de twee beste keuzes. Zij zijn de meest gewilde wielen die wij verkopen. Veel fabrikanten maken geweldige carbon wielen, maar de meeste worden in het buitenland gemaakt.

Waarom is enve zo duur?

In de video beweert Enve dat zij 10 keer vaker een nieuwe matrijs produceren dan de rest, wat betekent dat zij misschien iets van 100 velgen produceren voordat die matrijs wordt vernietigd en een nieuwe wordt gemaakt, terwijl de concurrentie 1000 velgen produceert met dezelfde matrijs en dit is een belangrijke reden voor de kosten.

Zijn Zipp wielen het geld waard?

Ook al lijkt het misschien prijzig als je een krap budget hebt, de 404 Wielset van Zipp heeft in de loop der tijd bewezen waar voor zijn geld te zijn. De feilloze combinatie van stijfheid, sterkte en aerodynamische prestaties maken deze wielen ideaal voor gebruik in de meeste weers- en wegomstandigheden.

Zijn Zipp 303’s de moeite waard?

Gezien zijn combinatie van stijfheid, rijgedrag, klimmen en acceleratieprestaties die beter zijn dan de meeste anderen in deze categorie, samen met Zipp’s brede dealernetwerk en levenslange garantie, is deze Zipp 303 S een voordelige carbon wielset “beste” keuze voor degenen die zich inzetten voor de lagere rolweerstand.

Hoeveel wegen ENVE wielen?

ENVE SES 3.4 velgen

3.4 SES Clincher Front 3. 4 SES Tubular Rear
Gewicht 432g 409g
Hole Count 20H 24H
Rim Depth 38mm 42mm
Rim Width External/Internal 27. 5mm Extern / 21mm Intern 27,5mm Extern

Hebben ENVE wielen een gewichtslimiet?

Heeft de Custom Road een gewichtslimiet? Het maximale gewicht voor de bestuurder is 300 pond.

Waar worden ENVE wielen geproduceerd?

Ogden, Utah
We zijn er trots op dat we onze velgen en wielsets met de hand vervaardigen in Ogden, Utah, USA, maar niet alleen uit patriottisme. Bij ENVE bevindt alles wat te maken heeft met de productie van onze velgen en wielen zich onder het dak van onze nieuwe ultramoderne faciliteit: productie, assemblage, ontwerp, R&D, ons testlaboratorium, klantenondersteuning en het bedrijfsteam.

Waar worden Zipp wielen gemaakt?

Indianapolis, Indiana
Zipp Firecrest velgen hebben zwarte spaken en naven. Zipp Firecrest velgen zijn voorzien van Zipp’s ovale “Z” logo. Het carbon op de binnendiameter van de meeste Zipp-velgen heeft de tekst “Handmade in Speedway, Indiana” of “Handmade in Indianapolis, Indiana, USA”.

Zijn Zipp 303 goed voor het klimmen?

Maar voor zijn prijs en voornamelijk gebruikt voor gravel en alpine klimmen, is de Zipp Firecrest 303 disc wielset een goede optie voor die rij doeleinden en een goede waarde.

Kan Zipp 303 worden gebruikt voor grind?

Het velgprofiel en het bandenbed van de 303 zijn ideaal voor brede banden, tubeless setup en lagere druk. Bestrating, modder of grind, de 303 is ontworpen voor alles wat je op de motorfiets tegenkomt.

Wat is het verschil tussen Zipp 303s en 303 Firecrest?

Toen Zipp hun populairste 303 wielsets vernieuwde, hebben ze ze breder gemaakt. De 303 Firecrest is nu 25 mm intern (in plaats van 21) en de 303 S is 23 mm (in plaats van de super smalle 17mm 302’s). Beide breedtes maken deze wielsets tot een van de benchmark wielstellen op de markt.

Worden Zipp wielen nog steeds in Amerika gemaakt?

Zipp produceert al tientallen jaren high-end wielen. Zipp produceert zijn wielen thuis, in de Verenigde Staten. Als het aankomt op carbon wielen (of wat dan ook), gaan de meeste merken naar Azië, waar gespecialiseerde fabrieken letterlijk alles kunnen maken en gieten wat je nodig hebt om een fiets te bouwen.

Is SRAM eigenaar van Zipp?

SRAM neemt Zipp over, waardoor Zipp over extra expertise en middelen beschikt.

Hebben ENVE wielen een gewichtslimiet?

Heeft de Custom Road een gewichtslimiet? Het maximale gewicht voor de bestuurder is 300 pond.

Waar is Zipp gevestigd?

Zipp

Type Privé
Opgericht 1988
Hoofdkantoor Indianapolis, Indiana
Producten Fiets en aanverwante onderdelen
Website zipp. com

Waar worden Zipp wielen gemaakt?

Indianapolis, Indiana
De huidige Zipp-fabriek is een moderne fabriek van 80.000 vierkante meter in Indianapolis, Indiana.

Waar worden Zipp wielen gebouwd?

Zipp Firecrest velgen hebben zwarte spaken en naven. Zipp Firecrest velgen zijn voorzien van Zipp’s ovale “Z” logo. Het carbon op de binnendiameter van de meeste Zipp-velgen heeft de tekst “Handmade in Speedway, Indiana” of “Handmade in Indianapolis, Indiana, USA”.