mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar komt squash oorspronkelijk vandaan?

3 min read

Squash is circa 1865 in Engeland ontstaan. Er zijn twee lezingen: De ene lezing is dat squash in de befaamde kostschool Harrow ontstaan is en buiten werd gespeeld door jongens, die moesten wachten op de “rackets”-baan.

Wie heeft squash uitgevonden?

De eerste die dat deed, was Harrow, een jongensschool in de buurt van Londen. De eerste winnaar van Wimbledon in 1877, Spencer Gore, was een voormalige student van Harrow, waar hij rackets speelde. Een exact jaartal is niet bekend, maar ergens rond 1830 werd zowel de sport als het woord ‘squash‘ geboren.

Wat is een stroke squash?

Bij een stroke staat de tegenstander in de slag van het racket of in de directe driehoek tussen de speler en de voormuur. Het is dan niet mogelijk én gevaarlijk om de bal te slaan. De tegenstander ontneemt daarmee de kans om het spel voort te zetten en verliest het punt.

Hoe moet je squashen?

Squash wordt gespeeld door 2 spelers in een ruimte die omgeven is door 4 muren. De spelers slaan de bal om de beurt tegen de voormuur. Wanneer de bal van de voormuur terugkomt mag de bal niet meer dan één keer op de grond botsen voordat de andere de bal slaat.

Wat betekend squash?

[Eng., van to squash = plat drukken, vermorzelen; vandaar: squash = zachte massa; ook: gummibal; via VLat.

Wat voor soort schoenen voor squash?

De beste optie is een schoen met een rubberen zool en afgeronde randen, vaak squash-, volleybal- of indoorschoenschoenen genoemd. Het is ook belangrijk om aparte schoenen van en naar de tennisbaan te dragen om beschadiging van de greep op je squashschoenen te voorkomen.

Hoe lang duurt een squash wedstrijd?

De spelregels van squash

Een wedstrijd gaat om 3 gewonnen games. De eerste speler die 11 punten heeft, wint de game. Vervolgens wint de eerste speler die 3 games behaalt de wedstrijd. Is het 10-10 dan moeten er uiteindelijk 2 punten verschil zijn.

Is squashen moeilijk?

Squash is een niet alleen een gezonde, maar ook een hele leuke sport waar je veel plezier aan zult beleven. Het is echter ook een zeer veeleisende sport, zowel fysiek als mentaal en in het begin kan het lastig zijn om te weten wat de beste manier is om goed van start te gaan.

Hoe werkt de puntentelling bij squash?

De puntentelling gaat tot 11 punten, waarbij door beide spelers een punt kan worden gescoord, ongeacht wie er serveert. Er moet echter wel minimaal 2 punten verschil worden gemaakt, dus bij en stand van 10 tegen 10 zal er worden doorgespeeld tot 12, of zelfs verder als het verschil telkens maar 1 punt blijft.

Wat train je met squash?

Squash heeft de reputatie ‘de gezondste sport’ te zijn, want je traint het hele lichaam met een hoge intensiteit. Je benen, armen, buik en rugspieren worden sterker. Je springt, buigt, stapt en sprint en ontwikkelt tegelijkertijd behendigheid.

Hoe intensief is squash?

Zoals eerder al opgemerkt, is squash een enorm intensieve sport. Hoewel de wedstrijden zich in een relatief kleine ruimte afspelen, ben je non-stop in beweging. Daarbij komt dat squash vergeleken met andere sporten weinig pauzemomenten heeft.

Hoeveel calorieën verbrand je met squash?

Met een uur squashen verbrand je namelijk maar liefst zo’n 800 calorieën! Hoe veel calorieën je precies verbrandt, hangt af van je gewicht. Bij squash zou je namelijk ieder uur zo’n 12 calorieën verbranden per kilo die je weegt. Als je dus 80 kilo weegt, verbrand je al gauw 840 calorieën tijdens een uur squashen.

Is squash een sport?

Squash is een populaire, toegankelijke sport die over de hele wereld wordt gespeeld. Squash wordt in 175 landen gespeeld door meer dan 20 miljoen mensen. Elk continent bevat recreatieve spelers en professionals. Het wordt gespeeld door mannen en vrouwen, jong en oud.

Is squash goed voor je?

Squashen is een goede sport om een full-body work-out binnen korte tijd te krijgen. Intensief squashen activeert met name de benen-en bil spieren. Hierdoor is het voor iedereen een goede sport om het ideale zomerlichaam te kweken. Naast de benen en billen activeert het ook het bovenlichaam.

Kun je alleen squashen?

Squash is een van de weinige sporten die met succes zowel alleen als met anderen kan worden beoefend. Het is extra gemakkelijk om deze sport in je eentje te oefenen omdat de bal vanzelf al telkens terugkomt waar dat bij andere sporten niet zo is.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl