Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar is een technisch pak van gemaakt?

2 min read

Waar wordt een pak van gemaakt?

Traditioneel worden heren pakken gemaakt met een laag linnen waarin paardenhaar verwerkt zit onder de stof van het pak. Dit canvas zorgt ervoor dat het pak uw natuurlijke lijn volgt en zijn vorm behoud. Het is het fundament waarop uw pak gemaakt is.

Waar op letten maatpak?

Een maatpak moet goed in balans zijn met jouw lichaam, het volgt jouw contouren en niet andersom. Koop bij een maatpak direct een paar goede shirts die perfect combineren bij de stof en snit van dat nieuwe pak. Een of twee dassen erbij en je kan jaren vooruit.

Waar komt het pak vandaan?

Het ontstaan van het pak

‘Het pak ontstond in het begin van de zeventiende eeuw, toen rijke mannen een zogeheten ‘pack’ gingen dragen’, vertelt Bianca du Mortier, conservator kostuum van het Rijksmuseum.

Wat is een Plakpak?

Een goede kans dat het een gefused jasje is, een plakpak. Anders dan bij een full-canvas jasje waarbij de verschillende lagen op het wol worden gestikt, wordt bij een gefused jasje de tussenlaag, het laminaat, direct op het wol geplakt.

Wat is een 5 delig pak?

5delig pak: colbert, broek, gilet, stropdas, pochet.

Wat is een 4 delig pak?

Het bestaat uit: een colbert dan wel het jasje; een broek dan wel de pantalon; eventueel een gilet oftewel het mouwloze vest.

Hoeveel weegt een maatpak?

Qua gewicht liggen de pakken meestal tussen de 240 en 280 gram. De zwaardere maatpakken zijn over het algemeen wat warmer en de lichtere maatpakken zitten luchtiger. Kleding wordt altijd geïntroduceerd in een zomer- of wintercollectie.