Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Voordelen met een langere zadelpen in de zitbuis?

5 min read

Gevraagd door: Melissa Sanchez

Maakt de lengte van de zadelpen uit?

Een andere overweging is de lengte van de zadelpen. Hoewel een langere zadelpen over het algemeen als comfortabeler wordt beschouwd, hangt de hoeveelheid zadelpen die uit het frame “steekt” grotendeels af van je framemaat/geometrie en je eigen afmetingen (binnenbeenlengte enz.).

Maakt de lengte van de zitbuis uit?

De lengte van de zitbuis is helemaal niet belangrijk voor de pasvorm. Een beetje voor gewicht en rijkwaliteit, maar de geometrie van de pasvorm hangt af van de relatieve positie van de trapas, het zadel en de bovenkant van de balhoofdbuis (of de remkappen, om anders te meten).

Kan ik een langere zadelpen op mijn fiets zetten?

U kunt de zadelpen aanpassen door hem hoger te maken (wellicht is een langere zadelpen nodig dan u nu heeft). Ook zijn sommige zadelpennen recht, terwijl andere een terugslag hebben. De laatste zet het zadel iets verder naar achteren op de fiets.

Maakt de zadelpen verschil?

Een goede zadelpen is de sleutel tot comfortabel rijden. Dat komt omdat zadelpennen, samen met je banden, het grootste deel van het comfort van je fiets uitmaken – volgens de beschikbare gegevens buigt een goed ontworpen carbon zadelpen 100 keer meer door dan een stalen frame.

Hoe lang moet je zadelpen zijn?

a) De zadelpen moet ten minste 25 mm onder het onderste deel van de horizontale buis aan de zitbuis lassen. b) De totale lengte van de zadelpen moet ten minste 90 mm vanaf de bovenkant van de zitbuis bedragen.

Hoe kies ik de lengte van de zadelpen?

Lengte. Zorg ervoor dat je de juiste lengte zadelpen hebt voor je behoeften. Zadelpennen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes van 280mm tot 400mm, dus meet voor aankoop de hoeveelheid zadelpen die je hebt uitstaan (plus de minimale hoeveelheid die in de zitbuis moet zitten). Meet bij twijfel je oude zadelpen op.

Past een 30,9 zadelpen op een 31,6 frame?

Je kunt een smallere stuurpen in een breder frame monteren met behulp van een shim (een dun hulsje van aluminium of kunststof), bijvoorbeeld een 30,9 mm valpen in een 31,6 mm frame. Er is echter geen manier om een bredere valpen in een smaller frame te plaatsen, bijvoorbeeld een 31,6 mm valpen in een 30,9 mm frame.

Kan ik een 200mm valpen monteren?


Citaat uit de video: Om uit te vinden welk deel van de zadelpen buiten het frame valt. En tel dat op bij het midden van het frame. Lengte van trapas tot bovenkant zadelpen. Dat zal de frames bepalen. Het laagste.

Wat is de langste zadelpen?

Stijve zadelpennen zijn het meest voorkomende type zadelpen zonder vering of valdemping. De diameter van de zadelpen moet overeenkomen met de diameter van de zitbuis van je frame.

Moet het fietszadel hoger zijn dan het stuur?

Waarom doen mijn dijen pijn bij het fietsen?

Een veel voorkomende reden voor pijn in de fietsbenen is de ophoping van melkzuur. Tijdens het fietsen gebruikt het lichaam zuurstof om glucose af te breken voor energie. Als de intensiteit van de inspanning te hoog is, kan het gebeuren dat de zuurstof voor dit proces opraakt.

Hoe weet ik of mijn fietszadel te hoog is?

Zadelhoogte bepalen met de hielmethode
Stap op de fiets en plaats je hiel op het pedaal, in welke schoenen je ook van plan bent te rijden. Trap vooruit of achteruit, maar doe het langzaam. Als het zadel te hoog staat, zul je niet soepel kunnen trappen zonder je heupen van links naar rechts te bewegen en te ver uit te reiken.

Kan ik mijn fietszadelpen inkorten?

Je zadelpen afsnijden is een van de meest effectieve manieren om je zadelbuis aan stukken te scheuren. En als je de onderkant afsnijdt, moet je de maximale hoogtelijn met hetzelfde bedrag aanpassen… dat wil zeggen, je hebt een bepaalde lengte in de buis nodig om de zadelpen veilig te krijgen.

Kan ik een kortere zadelpen krijgen?

Een zadelpen kan worden ingekort zolang de nieuwe maat voldoet aan de minimale insteeklengte van de zadelpen. Als je de zadelpen te veel inkort, riskeer je de zadelbuis te beschadigen.

Zijn alle fietszadelpennen even groot?

Zadelpen diameters variëren over het algemeen van 22 mm tot 35 mm in stappen van 0,2 mm. De meest gebruikelijke maat is 27,2 mm (1,07 in) voor de meeste fietsen, vooral voor de duurdere modellen. BMX-fietsen gebruiken gewoonlijk zadelpennen van 25,4 mm. Bij sommige moderne fietsen met dikkere aluminium of carbon buizen worden grotere diameters gebruikt, zoals 30,9 mm.

Hoe weet je welke maat zadelpen je moet hebben?

Om de juiste droppost te kiezen, meet je op je huidige fiets de afstand tussen de kraag van de zadelpen en de zadelpen (in de hoogste stand). Trek van deze meting 50 mm af en het resulterende getal is de maximale veerweg van de valpen die je comfortabel kunt gebruiken.

Is een zadelpen de moeite waard?

Iedereen houdt van dropper zadelpennen op zijn mountainbike, maar niemand houdt ervan als ze niet goed werken. Dropper zadelpennen zijn cruciaal om laag te kunnen zitten en zo tractie op te bouwen bij ruig bergafwaarts terrein, bochten en sprongen.

Kan ik een interne dropper post op elke fiets zetten?

De keuze hangt af van het feit of je fiets compatibel is met interne of externe kabelgeleiding. Hoewel je geen dropperpost met interne geleiding kunt monteren op een fietsframe zonder interne kabelgeleiding, kun je wel kiezen voor externe geleiding als de fiets een van beide opties gebruikt.