Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Ik heb stukken staal na gebruik van mijn turbo trainer? Hoe kan ik dit probleem oplossen? Is dit een probleem?

5 min read

Gevraagd door: Melissa Sanchez

Heeft mijn turbo trainer olie nodig?

Als je trainer klemmen of spanningsknoppen heeft, zoals bij een wiel op trainer, zal een beetje droge kettingolie om de paar maanden wonderen doen om de ketting soepel te laten draaien en roestvorming te voorkomen.

Hoe onderhoud je een turbo trainer?

3 eenvoudige tips voor het onderhouden van uw kinetische trainer

 1. Reinig de rol. De rol is de trainercomponent die het meest waarschijnlijk vuil en vuil accumuleert. …
 2. Smeer. Houd uw trainer soepel en rustig aan het werk door een paar belangrijke punten te smeren met standaardketting glijmiddel. …
 3. Draai vast.


 4. Hoe maak ik mijn turbo trainer fiets schoon?

  Citaat uit de video: Buiten een grondige wasbeurt geven. En schoonmaken met water en dan alles zorgvuldig afdrogen. En dan heb je een mooie schone fiets die goed werkt en cruciaal kiemt.

  Is het OK om de fiets op de trainer te laten staan?

  Hoewel de mythe “rijden op een trainer beschadigt je carbon frame” officieel is ontkracht, kan indoor rijden nog steeds op twee manieren een bedreiging vormen voor je fiets: wielbelasting en zweetcorrosie.

  Hoe vaak moet je je fietsketting smeren op een trainer?

  Als u een frequente fietser bent, die uw fiets meerdere keren per week gebruikt, heeft uw fiets baat bij een regelmatige reiniging en smering van de aandrijfketting. Bicycle Tutor adviseert de aandrijfketting van uw fiets ten minste eenmaal per maand te reinigen en te smeren om optimale prestaties en bescherming te behouden.

  Hoe maak ik mijn KICKR core schoon?

  Als de KICKR vuil is, haalt u de stekker minstens 30 seconden uit het stopcontact en reinigt u de tape met wrijfalcohol en een zachte doek of wattenstaafje. Zorg ervoor dat u geen overtollig vocht op enig deel van de KICKR druppelt om elektrische schade te voorkomen.

  Hoe lang moet je een turbotrainer gebruiken?

  Dertig tot zestig minuten is voldoende. Meng turbotraining met een essentiële boodschap. Bijvoorbeeld een uur binnen, dan een half uur buiten.

  Gebruik je versnellingen op een turbo trainer?

  Als je een bestuurbare smart trainer hebt (eentje met weerstand) dan kun je versnellingen gebruiken. Bij een evenement of gewoon vrij rijden in een van de werelden reageert de trainer automatisch op de helling en moet je schakelen om die helling aan te passen, net zoals je buiten zou doen.

  Maakt het uit welke fiets je gebruikt op een turbo trainer?

  Zowat elke fiets werkt op een indoor turbotrainer en u kunt ook verbinding maken met secundaire fitness-apps.

  Hoe smeer je een fietstrainer?

  Citaat uit de video: Alcohol. Smeer vervolgens met een druppellus de schroefdraad van de L-bout. Smeer met een druppelkettinglus de schroefdraad op de draadstang. Herhaal dit voor de andere kant.

  Hoe onderhoud je een indoor fiets?

  Citaat uit de video: Maar goed een van de plekken die mensen vaak vergeten af te vegen is onder het fietszadel. Dus zorg ervoor dat die plek droog is. En ga dan de andere kant op.

  Hoe lang gaat een Wahoo Kickr mee?

  Mijn Kickr Cores gingen elk 9 tot 12 maanden mee. Wahoo heeft een redelijke public relations job gedaan door de defecte trainers te “vervangen”, maar elke vervanging die ik heb ontvangen was een gebruikte gereviseerde trainer die ze gewoon hebben opgelapt en teruggestuurd als “garantievervanging”.

  Kan ik WD-40 gebruiken op mijn fietsketting?

  WD-40 is een geweldig fietsketting smeermiddel op waterbasis en zal de ketting niet alleen goed smeren, maar ook roest- en corrosievrij houden. Het minimaliseert ook de ophoping van vuil, wat de slijtage van de ketting vermindert.

  Kan ik bakolie gebruiken voor mijn fietsketting?

  Bakolie bevat geen grafiet, een van de fundamentele bestanddelen van goede smeermiddelen voor fietskettingen. Daarom wordt bakolie gemakkelijk afgebroken en zijn de eventuele voordelen van korte duur. In feite kan bakolie stof aantrekken naar uw ketting, waardoor meer wrijving ontstaat.

  Kan ik motorolie gebruiken als kettingsmeermiddel?

  Hoewel het mogelijk is om motorolie als kettingsmeermiddel te gebruiken, wordt dit niet aanbevolen. Motorolie heeft een hoge viscositeit, waardoor de olie moeilijk in de binnenste ketting kan doordringen. Op zijn beurt kan de dikte van de olie de trekkracht van uw motorfiets beïnvloeden en ervoor zorgen dat de ketting voortijdig uitrekt en slijt.

  Hoe smeer je een fietstrainer?

  Citaat uit de video: Alcohol. Smeer vervolgens met een druppellus de schroefdraad van de L-bout. Smeer met een druppelkettinglus de schroefdraad op de draadstang. Herhaal dit voor de andere kant.

  Welke vloeistof zit er in een fluid trainer?

  Citaat uit de video: Olie of water het is vrij dun het is niet super viskeus dat weet ik.

  Wat voor soort vloeistof zit er in een vloeistof trainer?

  siliconenvloeistof
  Kinetic gebruikt een thermodynamisch neutrale siliconenvloeistof van medische kwaliteit in onze trainers omdat deze een consistente, herhaalbare werkbelasting biedt en niet wordt beïnvloed door de temperatuur. Kinetic vloeistof trainers hebben een technische doorbraak – ons gepatenteerd magnetisch aandrijfsysteem voor een levenslange lekvrije prestatie.

  Hoe lang moet je een turbotrainer gebruiken?

  Dertig tot zestig minuten is voldoende. Meng turbotraining met een essentiële boodschap. Bijvoorbeeld een uur binnen, dan een half uur buiten.

  Kun je een normale band gebruiken op een turbo trainer?

  Als gevolg daarvan zullen standaard racefietsbanden snel oververhit raken en vervolgens zeer snel slijten. We hebben mensen gezien die normale racefietsbanden binnen een paar weken vernielden als ze die op een turbotrainer gebruikten. Als je dit doet met een set Kevlar vouwtypes, wordt een winter turbotraining erg duur.

  In welke versnelling moet mijn fiets staan op een turbotrainer?

  Omdat de weerstand van je Tacx trainer handmatig wordt geregeld, zou ik zeggen: begin met een gemiddeld weerstandsniveau op de trainer en een gemiddelde versnelling op de fiets, en kijk of dat te gemakkelijk of te moeilijk aanvoelt voor de trapfrequentie die je verkiest.