Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Vervangende vork heeft mijn fiets opgeblazen

5 min read

Gevraagd door: Alex Stakelbeck

Wat is een kroonrace op een vork?

Aan de onderkant van de stuurbuis zit een kroonsteen, die aansluit op de onderste lagers. Maar, in tegenstelling tot het ontwerp met schroefdraad, zit de vork niet vast aan het balhoofd en wordt alleen op zijn plaats gehouden door een stuurpen die aan het stuur geklemd zit en door de balhoofdbuis steekt.

Waarom wiebelt mijn headset?

Headsets komen meestal los te zitten doordat een van de balhoofdstukken van positie is veranderd, of doordat de stuurpen en de topmoer losraken. Om dit te verhelpen moet de afstelling worden aangedraaid en vergrendeld, zodat deze op zijn plaats blijft.

Hoe kom ik van Crown race af?


Citaat uit de video: Neem de schroevendraaier en zet hem op de basis… van de kroon race en tik het een beetje om. Over de andere kant. Opzij. Tik een beetje en ga heen en weer.

Hoe repareer je een wankele fietsvork?

Als je de vork niet soepel kunt laten draaien zonder dat het balhoofdstel schommelt of rammelt, controleer dan de lagers. Trek hiervoor de vork uit de fiets en haal de lagers uit hun cups. Rol ze tussen je vingers – ze moeten boterzacht aanvoelen; zo niet, dan is het tijd om ze te vervangen.

Hebben alle vorken een kroonrace nodig?

Sommige vorken hebben rechte stuurbuizen, andere zijn conisch. Rechte 1 ⅛ stuurbuizen hebben een crown race zitting van 30mm, dus hebben ze een 30mm crown race nodig.

Kun je een crown race hergebruiken?

Tenzij hij beschadigd is, is er geen reden waarom een kroonrace niet opnieuw kan worden gebruikt.

Hoe span je losse vorken aan?

Citaat uit de video: Alles wat je nodig hebt is een inbussleutel om de bout van de stuurpenkap hier los te draaien en een andere inbussleutel om de stuurpenbouten aan weerszijden los te draaien.

Hoe strak moeten de stangbouten zitten?

Draai elke bout een paar slagen vast volgens het patroon rechts. Ga door met aandraaien totdat u 8,5 nm hebt bereikt. Dit is ongeveer het maximum dat u met een multitool kunt bereiken. Een gelijke belasting van alle 4 de bouten is essentieel voor de duurzaamheid.

Hoe span je een vork aan?

Citaat uit de video: Je hebt misschien deze rubberen dop erop zitten waar je eerst je inbussleutel op past in de balhoofdbout. En we gaan het vastdraaien tot een vinger strak, helemaal niet strak.

Hoe verwijder je een dubbele kroonvork?

Dubbele kroonvork
Verwijder het voorwiel. Gebruik een inbussleutel om de bouten te verwijderen waarmee de remklauw aan de vorkpoten is bevestigd. Maak de knelbouten van de bovenste en onderste kroon los, en begin de vorken uit de kroon te schuiven. Verwijder de vorkbumpers, indien aanwezig, en schuif vervolgens de vorkpoten er helemaal uit.

Hoe plaats je een kroonrace?

Citaat uit de video: Neem deze man hier niet mee, schuif hem er bovenop. Want je kunt zien dat het daar perfect past, pak je rubberen hamer. Juist. Hier.

Hoe verwijder ik een stermoer van een vork?

Citaat uit de video: Dus wat je kunt doen is misschien een lange schroevendraaier nemen. en dan een hamer gebruiken. En duw. De star fangled moer naar beneden en duw het eruit.

Hoe weet ik de maat van mijn kroonrace?

Om de pasvorm te bepalen, meet u zowel de binnendiameter van de vorkkroon als de buitendiameter van de vorkkroon. Een verschil tussen 0,05 mm en 0,15 mm wordt over het algemeen aanvaardbaar geacht. Een verschil van minder dan 0,05 mm kan een zwakke passing zijn en kan tijdens het gebruik losraken.

Hoe weet ik of mijn balhoofdlagers versleten zijn?

Laat het voorwiel een paar keer van de grond stuiteren: een ratelend geluid wijst erop dat het balhoofdstel los zit. Als het stuur in het midden blokkeert en recht wijst, zit het te strak of zijn de lagers sterk versleten.

Hoe lang gaan balhoofdlagers mee?

Als je in goede, droge omstandigheden rijdt, kunnen balhoofdlagers 2-7 jaar meegaan, afhankelijk van het onderhoud. Maar als je in natte of stoffige omstandigheden fietst, gaan ze maar 2 tot 3 maanden mee. Twee factoren zijn dus doorslaggevend voor de levensduur van de balhoofdlagers: de fietsomstandigheden en het onderhoud van het balhoofd.

Hoe zet je een kroon race op een vork?

Citaat uit de video: De zijkant gaat naar beneden, dus je schuift het er gewoon op en dan moet het op zijn plaats gedrukt worden voordat we de pijp gebruiken. Schuif de pijp. Aan.

Wat is de diameter van de kroonrace?

De stuurbuis ID is 26,5 mm in plaats van 26,4 mm en de schroefdraad is een klein beetje anders, maar ISO headsets komen zo dicht bij elkaar dat ze absoluut perfect werken op Italiaanse frames. Franse frames gebruiken een 25,0 mm stuur met een 22,0 mm ID.

Hoe meet je de vorkkroonloop?

De fork crown race zit op de vorkkroon. Over het algemeen is dit een perspassing, waarbij de binnendiameter van de kroonloop kleiner is dan de vorkkroon. Om de passing te bepalen, meet u zowel de binnendiameter van de vorkkroon als de buitendiameter van de vorkkroon.

Hoe plaats je een kroonrace?

Citaat uit de video: Neem deze man hier niet mee, schuif hem er bovenop. Want je kunt zien dat het daar perfect past, pak je rubberen hamer. Juist. Hier.

Heeft een conische vork een kroonloop nodig?

Als u besluit uw vork conisch te maken, hoeft u alleen de kroonlijst te vervangen, u hoeft geen extra adapter te kopen.

Hoe stel je kroonrace in zonder gereedschap?

Neem een lengte PVC die een paar centimeter langer is dan de stuurpen. Stel de kroonloop met de hand in, leg de PVC-pijp over de stuurpen, draai de vork ondersteboven en sla (voorzichtig) de PVC-pijp/stuurpen op de grond door hem bij de kroon- of stangbuizen vast te pakken tot hij perfect gelijk ligt.