Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Chemisch opruwen van het remoppervlak van de velg om de prestaties te verbeteren

5 min read

Gevraagd door: Roy Huber

Hoe kan ik de prestaties van mijn wielremmen verbeteren?

Citaat uit de video: Het'is niet catastrofaal niet zinvol, maar je kunt een beetje meer prestatie terug krijgen in je remmen. Als je of een vijl of zandhark voorzichtig die bovenste glimmende laag van je remmen haalt.

Hoe verhoog ik de remkracht van mijn carbon velgen?

Juiste remtechniek voor koolstofranden

 1. Verdeel de remkracht zo gelijkmatig mogelijk tussen uw voor- en achterremmen.
 2. Vermijd langdurig remmen, zoals het "slepen" van uw remmen, die een gevaarlijke kan veroorzaken hoeveelheid warmteophoping bij koolstofranden.
 3. Gebruik kortere, krachtigere remmen.
 4. Waarom zijn velgremmen beter?

  Als je een toegewijde racer bent, kun je met velgremmen veel sneller van wiel wisselen dan met schijfremmen. Velgremmen zijn goedkoper, gemakkelijker thuis te onderhouden en vaak lichter dan schijfremmen, maar ze zijn berucht om hun slechte prestaties in natte omstandigheden, vooral met carbon velgen.

  Wat is een velgrem?

  schijfremmen: Velgremmen, ooit het dominante remsysteem op fietsen, stoppen, zoals hun naam al aangeeft, de fiets door twee tegenover elkaar liggende remblokken tegen de velg van het fietswiel te drukken. De remmechanismen zijn gemonteerd op het frame, ergens in de buurt van de bovenkant van de wielen.

  Kun je carbon remblokken gebruiken op aluminium velgen?

  3. Kan ik SwissStop carbon pads gebruiken op lichtmetalen velgen? Ja, het werkt, maar lichtmetalen remblokken presteren veel beter op lichtmetalen velgen en de overgang van lichtmetalen naar carbonvelgen kan gevaarlijk zijn voor carbonvelgen. Elke legeringbel in het carbonblok kan een carbonvelg binnen enkele rembeurten vernielen.

  Hoe verzacht je remblokjes?

  Citaat uit de video: Leg het op het schuurpapier. En soort van druk op gekke hard, maar je moet er wat druk op zetten en je gaat gewoon heen en weer en je gaat wat van het oppervlak zien.

  Heb je carbon remblokken nodig voor carbon wielen?

  Carbon is een zeer slechte geleider van warmte, dus zijn er carbon-specifieke remblokken nodig om de hoeveelheid opgebouwde warmte te beheersen en weg te trekken van de velg. Dit betekent dat je een paar carbon-specifieke remblokken moet monteren en ze alleen op je carbonvelgen moet gebruiken.

  Slijten velgremmen carbon wielen?

  Wij hoeven u niet te vertellen dat de wielen een van de belangrijkste onderdelen van uw fiets zijn, en als u met velgremmen rijdt, kunnen uw velgen slijten – dat komt omdat, of uw wielen nu van aluminium of carbon zijn, elke keer dat u remt scheelt u niet alleen kleine hoeveelheden materiaal van uw remblokken, u scheelt ook

  Werken velgremmen op carbon wielen?

  Ja, dit gaat ook terug tot de originele velgen. Bij het ontwerpen van een velgremsysteem voor carbon velgen moet je zowel aan het epoxyharssysteem als aan de rubbersamenstelling van de remblokken denken. Als deze samen worden ontworpen werken ze heel goed.

  Waarom hebben racefietsen nog steeds velgremmen?

  Meer absolute stopkracht.
  Een velgrem kan alle remkracht leveren die de meeste mensen nodig hebben onder de meeste droge omstandigheden, zelfs bij lange, steile afdalingen.

  Hoe weet je wanneer carbon velgen versleten zijn?

  We vroegen 14 makers van carbon wegvelgen hoe je kunt zien wanneer het tijd is om je velg te vervangen. Bijna alle antwoorden hebben een gemeenschappelijk thema: Een gegroefd of gecupt spoor, waarbij een voorheen onzichtbare laag materiaal wordt blootgelegd, is een duidelijk teken dat je velg aan vervanging toe is.

  Zijn velgremmen goed genoeg?

  Velgremmen zijn ook gemakkelijk af te stellen, in tegenstelling tot sommige schijfremsystemen, waar wrijving en piepen van schijfremmen hardnekkige problemen kunnen zijn. Daar komt bij dat de nieuwste velgremmen beter zijn dan ooit, vooral op de midden- en topgroepen, en veel remkracht leveren.

  Hoe lang gaan carbon velgremblokken mee?

  Hoe lang gaan fietsremblokken mee? Gewoonlijk gaan remblokken 500-1000 mijl mee. Dit hangt echter af van verschillende factoren, zoals het gebruikte remsysteem en de omstandigheden van de rit zelf, zoals rijden in natte of droge omstandigheden. Controleer uw remblokken dus regelmatig op tekenen van slijtage.

  Hoe lang gaan carbon velgremwielen mee?

  Van ENVE:
  Dit is een goede vraag en een die uitleg verdient, aangezien velen van ons zijn opgegroeid met een levensduurverwachting van 3-5 jaar van lichtmetaal. Het korte antwoord is dat van een carbonvelg wordt verwacht dat hij meegaat totdat hij zodanig wordt beschadigd dat de band tussen hars en carbonvezels wordt aangetast.

  Waarvan zijn velgremblokjes gemaakt?

  Remblokken kunnen van leer, rubber of kurk zijn en zijn vaak gemonteerd in metalen “schoenen”. Velgremmen worden meestal bediend met een hendel op het stuur.

  Waarom grijpen mijn schijfremmen niet?

  Citaat uit de video: Het is ofwel lucht in het systeem of een druksituatie comprimeert je verlies. Of een wrijvingsprobleem bij de remklauwen.

  Hoe verhoog ik de remdruk op mijn motor?

  Citaat uit de video: Alles wat je wilt doen is een klein beetje vloeistof knallen.

  Waarom grijpen mijn fietsremmen niet?

  Als een van beide remmen niet goed werkt, is dat waarschijnlijk een gevolg van speling in de kabel – tenzij je fiets hydraulische remmen heeft, in welk geval ze waarschijnlijk moeten worden “ontlucht” om luchtbellen te verwijderen. (Dat is een klus voor de fietsenmaker of een zelfverzekerde thuismonteur.)

  Hoe kan ik de remprestaties van mijn motorfiets verbeteren?

  Citaat uit de video: De volgende upgrade zijn de remblokken. Dit is een andere vrij goedkope manier om motorfietsremmen te upgraden door te upgraden naar track biased pads u'll niet alleen meer uit door de prestaties.

  Wat is het beste remsysteem?

  Hoewel beide nu in de meeste auto’s worden gebruikt, met schijfremmen voor en trommelremmen achter, zijn schijfremmen nog steeds de betere keuze.

  Hoe kan ik de trommelremmen van mijn motorfiets beter laten werken?

  Citaat uit de video: Wat je kunt doen is een beetje schuurpapier nemen. En dit langs de beglazing halen. En dan kun je dit afspuiten met wat remmenreiniger.