Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Remhendels kopen, hoe vind ik de juiste voor mijn fiets?

4 min read

Gevraagd door: Sharon Catchings

Hoe kies ik een remhendel?

Het type remhendel dat je nodig hebt, hangt in de eerste plaats af van je fietstype – BMX, MTB of racefiets, gevolgd door je remtype (kabelbediende velgrem of hydraulische schijfrem) en ten slotte andere factoren zoals stuurdiameter of fabrikant van de groep.

Zijn fietsremhendels uitwisselbaar?

Eenvoudig gezegd, ja, fietsremhendels zijn onderling verwisselbaar. Hoewel het niet gemakkelijk is om geschikte vervangers te vinden voor de verschillende soorten hendels en om ze goed in je fiets te monteren, is het niet onmogelijk en komt het vaker voor dan je zou verwachten.

Zijn alle remhendels hetzelfde?

Er zijn twee grote categorieën waarin bijna alle remhendels vallen: die welke zijn ontworpen voor gebruik met een valstuur, en die welke zijn ontworpen voor een plat of rechtopstaand stuur.

Kun je Shimano remgrepen combineren?

Ook zijn net als bij SLX alle remklauwen, of ze nu twee of vier zuigers hebben, uitwisselbaar met de hendels, zodat je naar hartelust kunt mixen en matchen.

Zijn weghendels kort of lang?

Road calipers, cantilever en BMX remmen vereisen allemaal “short-pull” remhendels. Linear-pull remmen vereisen “long-pull” remhendels. De meeste mechanische schijfremmen gebruiken “long-pull” remhendels, maar er zijn ook versies met “short-pull” remhendels, om compatibel te zijn met bestaande remhendels voor de weg.

Hoe monteer je een remhendel op een fiets?


Citaat uit de video: Recht op zijn plaats hoor je eigenlijk een mooi knakje. En dan draai je hem weer vast en zet hem goed vast. En dan schuif je de ring er weer overheen en heb je er een klaar.

Kun je Shimano hendels verwisselen?

Ja, je kunt alleen het hendelblad van een Shimano rem vervangen. Shimano verkoopt de meeste modellen hendelbladen apart. Het is geen moeilijke klus om een hendelblad te vervangen.

Zijn hydraulische remhendels uitwisselbaar?

Dus ja, dat kan zeker, zolang ze ontworpen zijn voor hetzelfde type vloeistof.

In het algemeen geldt dat zolang je de hendels en remklauwen van hetzelfde merk gebruikt, je goed zit, hoewel dit misschien niet geldt voor sommige van de meer op maat gemaakte MTB-merken. Het belangrijkste om te onthouden is dat je onderdelen die bedoeld zijn voor minerale olie niet kunt combineren met onderdelen die bedoeld zijn voor DOT-remvloeistof.

Zijn motorhendels universeel?

Nee, rem- en koppelingshendels zijn niet uniform voor alle motorcross- en enduromotoren. Sommige motoren kunnen hetzelfde ontwerp hebben, of als het om hetzelfde merk gaat, zijn de hendels waarschijnlijk identiek voor alle modellen, maar over het algemeen passen ze niet op verschillende fabrikanten.

Wat is het verschil tussen short pull en long pull remmen?

Short pull remhendels hebben minder hefboomwerking dan long pull remhendels en trekken een kortere hoeveelheid kabel als ze worden bediend. Ze zijn alleen bedoeld voor gebruik met short pull remmen, zoals side pull remklauwen, cantilever remmen, centerpull remmen en mini-v remmen.

Wat zijn V-remmen op fietsen?

V-brakes (ook bekend als direct-pull cantilever remmen) worden bediend via een kabel die van de ene kant van de rem naar de andere kant loopt en de twee helften naar elkaar toe trekt. Er bestaan ook andere remontwerpen, maar die zijn zeldzaam op gewone fietsen.

Wat is een lineaire remhendel?

Linear-pull of v-brakes zijn een geëvolueerde versie van cantilever remmen die meer kracht leveren door een grotere hefboomwerking. Twee dingen zorgen hiervoor. De remhendel is ontworpen om meer kabel te trekken, en de remarmen zijn langer en staan onder een andere hoek. V-brakes zijn een populaire remstijl.

Hoe heet de remhendel?

Bij wegvoertuigen is de parkeerrem, ook handrem of noodrem (e-brake) genoemd, een mechanisme om het voertuig veilig onbeweeglijk te houden wanneer het geparkeerd staat.

Kun je V-brake hendels gebruiken met remklauwen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Wat is het verschil tussen short pull en long pull remmen?

Short pull remhendels hebben minder hefboomwerking dan long pull remhendels en trekken een kortere hoeveelheid kabel als ze worden bediend. Ze zijn alleen bedoeld voor gebruik met short pull remmen, zoals side pull remklauwen, cantilever remmen, centerpull remmen en mini-v remmen.

Kun je V-brake hendels gebruiken met remklauwen?

Je V-brake hendels zullen uitstekend werken met die remklauwen! Geen enkel probleem.

Kan ik V-brake hendels gebruiken met cantilever remmen?

Bijgevolg zijn cantilever-remhendels ontworpen om minder kabel te trekken dan die voor V-brakes. Daarom zijn de hendels van V-brakes en cantilevers niet uitwisselbaar.

Zijn de U-remmen kort of lang?

Aangezien V-brakes een groter mechanisch voordeel hebben, hebben zij remhendels nodig die meer kabel trekken. U-remmen daarentegen hebben een kleiner mechanisch voordeel en vereisen remhendels die minder kabel trekken. Vandaar dat V-remmen long pull remmen worden genoemd en U-remmen short pull.

Hoe lijn je je remmen uit?

Citaat uit de video: Gemakkelijk willen we de onderste rand van het remblok. En de je remt op de onderste rand van het remoppervlak. Als het remblok dunner wordt slijt het en beweegt het omhoog breng het remblok omhoog en omlaag in de arm als dat nodig is.

Zijn V-remmen beter dan u-remmen?

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom V-remmen veel gebruikelijker zijn dan U-remmen, en hier wordt uitgelegd waarom. In vergelijking met andere velgremmen (cantilever) leveren V-remmen meer remkracht voor minder inspanning. Ze zijn ook veel gemakkelijker af te stellen, wat ze veel handiger maakt.