Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Overslaan op nieuwe ketting, nieuwe cassette, nieuwe derailleur…

4 min read

Gevraagd door: Nikki Miller

Is het normaal dat een nieuwe fietsketting overslaat?

Het slippen van fietskettingen is een veel voorkomend probleem waar alle motorrijders van tijd tot tijd mee te maken krijgen. Het gebeurt wanneer uw ketting overslaat tussen versnellingen terwijl u rijdt, twee keer schakelt in plaats van één keer, of weigert te schakelen wanneer u van versnelling verandert. Ketting slippen na het aanbrengen van nieuwe fietskettingen is niet iets ongewoons.

Waarom slaat mijn fietsketting steeds over?

Problemen met tandwielindexering
Een van de meest voorkomende redenen voor een overslaande ketting is gewoon een aandrijving die een eenvoudige afstelling van de indexering nodig heeft. Dit komt zo vaak voor dat zelfs veel gloednieuwe fietsen deze symptomen kunnen vertonen. Het goede nieuws is dat dit van alle mogelijke problemen waarschijnlijk het eenvoudigst te diagnosticeren en te verhelpen is.

Waarom slaat mijn derailleur over?

Zonder voldoende kabelspanning om je derailleur (het deel van je fiets dat de ketting van het ene naar het andere tandwiel schakelt) goed te regelen, zal je ketting beginnen over te slaan. De meest gebruikelijke aanbeveling voor het repareren van een overslaande ketting is het toevoegen van spanning aan de achterderailleur.

Hoe stel je een derailleur af om te voorkomen dat de ketting overslaat?


Citaat uit de video: Nu is een van de meest voorkomende oorzaken een eenvoudige derailleurafstelling op moderne derailers met indexschakeling. De poelies in de kooi. Hier moeten in lijn staan met het tandwiel waar de ketting op ligt.

Waarom slaat mijn ketting over als ik hard trap?

Waarom slipt mijn fietsketting als ik hard trap? Je fietsketting kan om een aantal redenen slippen of overslaan, maar de meest voorkomende reden is dat de schakelkabel is uitgerekt. Er zijn nog een aantal andere redenen, zoals een te lange ketting, of je derailleur kan beschadigd zijn en vervangen moeten worden.

Waarom slaat mijn ketting over op het kleinste tandwiel?

Overslaan, of uit een tandwiel klimmen onder hoog koppel, is vaak het gevolg van tandwielslijtage. Als je die nog hebt, controleer dan je oude ketting op rek als indicator van mogelijke tandwielslijtage. Als hij meer dan 1% uitgerekt is, is de kans groot dat de cassette ook versleten is.

Hoe repareer je een overslaande versnelling?

Citaat uit de video: Dus probeer eerst één klik terwijl je gewoon doortrapt, dan zou hij één versnelling omhoog moeten springen als dat niet het geval is.

Hoe voorkom je dat een geest zich verplaatst?

Citaat uit de video: Zorg ervoor dat je derailleur verticaal in lijn staat met de cassettewieltjes en parallel aan het wiel. En het fietsframe. Als dit niet het geval is en deze is uitgelijnd.

Hoe strak moet een fietsketting zitten?

Hij moet zo strak zitten dat u hem maar een centimeter op en neer kunt bewegen. Als hij doorhangt of veel losser zit, moet u de ketting strakker zetten.

Hoe kalibreer je een derailleur?

Citaat uit de video: Om deze opening te vergroten, draai je de B schroef vast. Om de spleet te verkleinen draait u de B schroef los. Als u de B schroef aanzienlijk heeft veranderd, controleer dan de indexering.

Hoe weet ik of mijn derailleur verbogen is?

Citaat uit de video: Als we proberen te schakelen. Omlaag wordt heel onregelmatig of omgekeerd. De sleutel is om te kijken naar de achterderailleur, die is iets naar binnen gebogen.

Hoe pas ik de spanning van mijn achterderailleur aan?

Citaat uit de video: Dus wat je moet doen is eerst je motor in de kleinste versnelling zetten, waarbij je alle kabelspanning loslaat. En je zult voelen dat hij vrij los zit. Hier. Zodra je dat gedaan hebt.

Kan wd40 gebruikt worden op fietskettingen?

WD-40 is een geweldig smeermiddel voor fietskettingen op waterbasis en zal de ketting niet alleen goed smeren, maar ook roest- en corrosievrij houden.

Hoe weet ik of mijn fietsketting te lang is?

Doe een eenvoudige controle op je fiets door de ketting naar het grote kettingblad en het grootste cassettetandwiel te schakelen; druk dan op het uiteinde van de derailleurkooi (naar voren duwen) om te zien hoeveel hij naar voren beweegt. Als het maar een beetje beweegt, dan is het goed. Beweegt hij veel, dan heb je te veel ketting.

Waarom slipt mijn ketting onder druk?

Andere problemen in verband met een versleten aandrijving zijn bussen die uit de ketting komen, verbogen tanden van tandwielen of kettingringen, en afzonderlijke tanden die afbreken van tandwielen of kettingringen. Al deze problemen kunnen ertoe leiden dat een ketting onder druk overslaat.

Hoe voorkom je dat een geest zich verplaatst?

Citaat uit de video: Zorg ervoor dat je derailleur verticaal in lijn staat met de cassettewieltjes en parallel aan het wiel. En het fietsframe. Als dit niet het geval is en deze is uitgelijnd.

Wat betekent ghost shift?

Ook bekend als de “middernachtploeg” of “derde ploeg”, maken aannemers die door de merken zijn ingehuurd in wezen meer producten dan zij geacht worden te maken, zelfs nadat de “officiële productie” is beëindigd, waarbij de productiemachine buiten de boeken wordt gehouden door fabrieksarbeiders terug te laten komen voor een extra dienst buiten de uren zonder papieren.

Wat is een spookdienst?