Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik 2×10 XT Shifters gebruiken op een flatbar racefiets met 105 10 speed STI onderdelen?

5 min read

Gevraagd door: Kayla Miller

Moeten shifters en derailleurs bij elkaar passen?

Een algemene vuistregel is dat je beter geen onderdelen van verschillende merken met elkaar kunt combineren. Terwijl zaken als cranks, kettingen en cassettes meestal compatibel zijn tussen merken, zijn shifters en derailleurs dat over het algemeen niet.

Kan ik 11-speed derailleur gebruiken met 10-speed shifter?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Kan een 10-speed derailleur werken op een 9-speed cassette?

Samengevat antwoord: 10-speed Shimano en SRAM MTB derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 9-speed derailleurs en kunnen niet effectief gecombineerd worden met een 9-speed shifter en cassette.

Hoe gebruik je Shimano flat bar shifters?


Citaat uit de video: Je linkerhand bestuurt je voorrem. En op dezelfde manier bedienen je achterste shifters de tandwielen achteraan. En je linker shifters controleren de tandwielen vooraan.

Zijn alle 10 speed shifters compatibel?

Aangezien de hoeveelheid benodigde kabeltrek verschilt voor elk aantal achtertandwielen, is er geen enkele onderlinge compatibiliteit. 10 speed nieuwe shifters werken alleen met nieuwe 10 speed RD’s. 8 speed met 8 speed RD’s. En zo verder.

Kun je shifters en derailleurs mengen?

In veel gevallen is het mogelijk om verschillende niveaus van shifters en derailleurs van hetzelfde merk te combineren (bijv. Dura-Ace/Ultegra/105; Red/Force/Rival; Super Record/Record/Chorus), maar het is niet veilig om aan te nemen dat dit altijd het geval zal zijn.

Kan ik mijn 10 speed omzetten naar 11 speed?

Gelukkig kunnen veel gangbare en minder gangbare wielsets, zolang ze tenminste 10-speed zijn, worden opgewaardeerd naar 11-speed door de aanschaf van een nieuwe cassettebody. De body is het deel dat vastzit aan het midden van de naaf en het wiel en de fiets aandrijft als je trapt.

Kan ik een 12-speed derailleur gebruiken met een 10-speed cassette?

-kettingen hebben dezelfde buitenmaat, de 12-speed derailleur zou smallere tandwielen hebben dan wat nodig is voor een 10-speed. -Zolang je de hoog/laag grenzen van de derailleur kunt instellen om hem op de cassette te houden zou het goed moeten zijn.

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 10-speed cassette?

Je hebt een 10 spd achterderailleur nodig voor een 10 spd cassette, omdat de tussenruimte kleiner is bij een 10 spd setup. Je hebt een 10 speed ketting nodig voor een 10 speed setup, een 9 speed ketting voor een 9 speed setup en elke 8 speed ketting werkt op 8-7-6 speed of lager.

Kan ik een 10-speed cassette gebruiken met een 9-speed shifter?

Een 9-speed derailleur kan alleen op racefietsen met een 10-speed cassette werken. Gelukkig is de schakelverhouding van Shimano’s racefiets groepen hetzelfde voor 8, 9 en 10 versnellingen. Vandaar dat het mogelijk is om een 9-speed derailleur te combineren met een 10-speed cassette.

Kan ik een SRAM 10-speed shifter gebruiken met een 9-speed derailleur?

MORGAN @ SRAM: Voor de achterkant, nee. De kabeltrek is anders voor de 10-speed achterderailleurs en de 9-speed achterderailleurs sluiten niet goed aan op de tandwielen bij gebruik met een 10-speed shifter en cassette.

Kan ik een 10-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.

Zijn alle Shimano 10 speed onderdelen compatibel?

Het probleem bij de compatibiliteit van TIAGRA-componenten is dat 10-snelheden officieel niet compatibel zijn met elkaar en met de componenten van de 4600- en 4700-serie.

Kan ik tiagra cassette gebruiken met 105?

Als je voor Tiagra kiest, kun je niet één onderdeel tegelijk upgraden naar 105, omdat 10-speed en 11-speed aandrijfcomponenten niet uitwisselbaar zijn. Je zou de meeste onderdelen van de groep in één keer moeten upgraden voor optimale prestaties.

Zijn alle 10 speed cassettes hetzelfde?

Alle Shimano en SRAM cassettes tot 10 speed zijn in grote lijnen compatibel. Ze maken allemaal gebruik van Shimano’s Hyperglide II freehub body spline patroon. Cassettes met hetzelfde aantal tandwielen hebben dezelfde tandwielafstand, tandwielbreedte en totale breedte.

Zijn SRAM derailleurs compatibel met Shimano shifters?

De SRAM achterderailleur (mech) werkt niet met een Shimano shifter als zodanig; de trekkracht van de kabel en de schakelverhoudingen zijn niet dezelfde tussen de twee systemen.

Kun je Shimano onderdelen combineren?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Werkt een 9-speed shifter op een 7-speed cassette?

Als je een 7-speed cassette zou gebruiken met een 9-speed shifter en een 7-speed derailleur, zou je niet genoeg kabel trekken en zouden de versnellingen in de war raken. Als je momenteel een 7-speed cassette gebruikt, betekent dit dat je een 7-speed wiel hebt waar een 9-speed cassette waarschijnlijk NIET in past.

Kun je een 7-versnellingsbak gebruiken op een 6-versnellingsfiets?

Re: Kun je een 7 speed shifter gebruiken op een 6 speed cassette? Volgens de “cijfers” komen ze niet overeen. De kabeltrek van een 7 speed is minder dan een 6 speed dus, hoewel een paar tandwielen misschien werken, zal de rest geleidelijk aan niet werken. Je zult het nooit weten als je het niet probeert.

Werkt elke derailleur met elke shifter?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door één enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Kan een 6-speed derailleur werken op een 7-speed cassette?

Dus ja, een achterderailleur met zes versnellingen werkt correct met systemen met 7, 8 of 9 versnellingen.