Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Nieuwe schroefdraadloze headset installeren: hoe de kroonring en de rubberen ring instellen?

5 min read

Gevraagd door: Missy Valdez

Wat doet een kroonrace?

Wat doet hij? De kroonsteen is de centrale buffer tussen het lager, de vork en de balhoofdbuis. Het scheidt elk van deze essentiële voorste onderdelen, zodat elk stuk onafhankelijk kan draaien als je de fiets door de bochten stuurt.
9 januari 2021

Hoe zet je een Crown race op?

Citaat uit de video: Schuif de pijp. Aan. Zoals u kunt zien, draai ik de pijp om, zodat u kunt zien dat de pijp op één lijn ligt met de kroonlijst. Als je de pijp installeert.

Hoe installeer je split Crown racing?

Citaat uit de video: Schuif het langs de stuurbuis daar en daar's deel hier beneden je eigenlijk om het aan te drukken het is een beetje breder daar beneden neem het gereedschap schuif het naar beneden daar en het past precies over de kroon race.

Hoe monteer je een headset zonder schroefdraad?

Citaat uit de video: Schuif het onderste lager over de stuurbuis met vermelding van. De juiste oriëntatie voorzichtig de vork in het frame plaatsen. Schuif het bovenste lager over de stuurbuis en in de bovenste cup.

Hoe gebruik je het kroonrace gereedschap?

Citaat uit de video: Waar je de Crown race op zet en dan. Ik zet hem er gewoon op, zorg ervoor dat hij recht zit en duw hem aan met je vingers. Om het strak te krijgen.

Wordt een nieuw balhoofdstel geleverd met een kroonrace?

Ja, nieuwe headsets bevatten een kroonrace.
7 maart 2020

Hoe stel je kroonrace in zonder gereedschap?

Neem een lengte PVC die een paar centimeter langer is dan de stuurpen. Stel de kroonloop met de hand in, leg de pvc-pijp over de stuurpen, draai de vork ondersteboven en sla (voorzichtig) de pvc-pijp/stuurpen op de grond door hem bij de kroon- of stangbuizen vast te pakken tot hij perfect gelijk ligt.
11 februari 2012

Wat is de diameter van de kroonrace?

De stuurbuis ID is 26,5 mm in plaats van 26,4 mm en de schroefdraad is een klein beetje anders, maar ISO headsets komen zo dicht bij elkaar dat ze absoluut perfect werken op Italiaanse frames. Franse frames gebruiken een 25,0 mm stuur met een 22,0 mm ID.

Moet je kroonrace invetten?

Het oppervlak van de stuurbuis en de kroonsteen moet worden schoongeveegd, waarna u een dun laagje vet aanbrengt op het contactoppervlak van de kroonsteen.

Kun je een crown race hergebruiken?

Tenzij hij beschadigd is, is er geen reden waarom een kroonrace niet kan worden hergebruikt.
28 november 2016

Kan ik mijn crown race splitsen?

Ik heb zelf een split crown race gesneden en het werkt prima. Ik heb de mijne altijd gesneden. Geen problemen.

Hoe vind ik mijn kroonrace?

Om de pasvorm te bepalen, meet u zowel de binnendiameter van de vorkkroon als de buitendiameter van de vorkkroon. Een verschil tussen 0,05 mm en 0,15 mm wordt over het algemeen aanvaardbaar geacht. Verschillen kleiner dan 0,05mm kunnen een zwakke pasvorm zijn en kunnen tijdens het gebruik loskomen.
20 aug 2015

Hoe zet je een headset in elkaar?

Citaat uit de video: Begin met de onderste cup uit te lijnen. De onderste cup de headset indrukken hoofdbuis en headset installatie gereedschap eenmaal in lijn langzaam. Druk de onderste cup in de balhoofdbuis tot u een stevig gevoel heeft.

Zijn alle Crown races hetzelfde?

NEE! Niet alle balhoofdcups en kroonraces zijn hetzelfde. Er zijn verschillende hoeken op de lagers, zowel de binnen- als de buitenkant. Je moet ervoor zorgen dat de cups en races overeenkomen met de lagers.
25 juni 2010

Hoe verwijder je een dubbele kroonvork?

Citaat uit de video: Mensen vragen ook

Hoe worden Kroonraces gemeten?

De fork crown race zit op de vorkkroon. Over het algemeen is dit een perspassing, waarbij de binnendiameter van de kroonloop kleiner is dan de vorkkroon. Om de pasvorm te bepalen, meet u zowel de binnendiameter van de vorkkroonrace als de buitendiameter van de vorkkroon.
20 augustus 2015

Kan ik elk kroonras gebruiken?

In de geschiedenis van fietsen zijn ze in het algemeen niet uitwisselbaar. De meeste fietsen in de wereld of in de geschiedenis hebben een balhoofdstel waarbij de crown race is ontworpen om dimensionaal te paren met de cup op een specifieke manier voor afdichting, om de kogelbaan op de bedoelde plaats te zetten op zowel de cup als de crown race, etc.
18 maart 2022

Hoe zet je een headset in elkaar?

Citaat uit de video: Begin met de onderste cup uit te lijnen. De onderste cup de headset indrukken hoofdbuis en headset installatie gereedschap eenmaal in lijn langzaam. Druk de onderste cup in de balhoofdbuis tot u een stevig gevoel heeft.

Wat is kroon race op fiets headset?

Aan de onderkant van de stuurbuis zit een kroonsteen, die aansluit op de onderste lagers. Maar, in tegenstelling tot het ontwerp met schroefdraad, zit de vork niet vast aan het balhoofd en wordt alleen op zijn plaats gehouden door een stuurpen die aan het stuur geklemd zit en door de balhoofdbuis steekt.
23 juli 2020

Welke kant gaan de balhoofdlagers op?

Citaat uit de video: Contact daar en dan zijn deze lagers hier aan de buitenkant daar en dus als ik de beker daar zo overheen schuif maken ze goed contact. En dat is dus de richting die.

Hoe stel ik mijn headset in?

Citaat uit de video: Houd de bovenkant van je headset zo vast knijpen. Je voorrem en schommel heen en weer.