Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Storen magnetische pedalen de accu’s of motoren van e-bikes?

6 min read

Gevraagd door: Michael Jahad

Ze zullen niet interfereren met de batterijen (die niet gevoelig zijn voor magneten) of de motor (die sterkere bewegende magnetische velden bevat).

Waar is de beste plaats voor een accu op een elektrische fiets?

Wat is de beste positie van de batterij op een e-bike? Bijna alle e-bikes kiezen ervoor om de accu in het midden van de fiets te plaatsen, net boven de pedalen, of op een rek bovenop het achterwiel. Elke optie heeft zijn eigen voordelen. “De reden waarom we de accu in het midden plaatsen is omdat gewichtsverdeling belangrijk is,” zegt Olsen.

Kan een elektrische fiets opladen tijdens het trappen?

Soms vragen mensen of onze elektrische fietsen opladen tijdens het trappen. Hoewel het denkbaar is dat dit zou kunnen, zou je vanwege het lage rendement van 10% 10 km moeten trappen om 1 km op te laden. Daarom worden al onze elektrische fietsen gewoon in het stopcontact gestoken om op te laden.

Kun je op een ebike trappen zonder accu?

Het eenvoudige antwoord is ja. Een e-bike werkt hetzelfde als een gewone fiets wanneer de motor niet wordt gebruikt, of dat nu vrijwillig is of omdat de accu leeg is. We hebben veel e-bikes beoordeeld, en we kunnen u vertellen dat rijden zonder de motor gevolgen heeft voor uw rit.

Hoe werkt de trapondersteuningssensor?

Een fiets met trapondersteuning maakt gebruik van een cadanssensor, die is ingebouwd in de aandrijving van de fiets. Wanneer u trapt, controleert de sensor elke omwenteling van de pedalen. Vervolgens stuurt hij een signaal naar de elektromotor om hem te vertellen hoeveel ondersteuning hij u moet geven op basis van het door u gekozen ondersteuningsniveau.

Moet ik de accu van mijn ebike altijd aangesloten laten?

In de meeste gevallen hoeft u de accu van uw elektrische fiets niet volledig te laten ontladen. Probeer de accu op te laden wanneer er tussen de 30 en 60 procent van de capaciteit over is. Sommige accu-experts stellen echter voor om de accu af en toe volledig te ontladen, misschien eens in de 30 tot 40 laadbeurten.

Wat is de levensduur van een elektrische fietsaccu?

Gewoonlijk kan de batterij van een elektrische fiets tot 8 jaar meegaan. Dit hangt af van hoe u hem behandelt en van het type accu dat u gebruikt. Zorg ervoor dat u de status van uw accu regelmatig controleert, zodat u direct kunt handelen als u een probleem constateert.

Kan ik mijn ebike ’s nachts aangesloten laten?

Ja, u kunt uw elektrische fiets ’s nachts laten opladen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het overladen of leeglopen van uw e-bike accu.

Laden ebikes op als ze bergafwaarts gaan?

Waarom een e-bike niet kan worden opgeladen tijdens het trappen is eenvoudig: het is een valse economie.

Hoe lang kun je op een elektrische fiets rijden zonder te trappen?

En over het algemeen kun je met die fietsen niet meer dan 20 mijl per uur rijden met vol gas. Dus met de trapondersteuning kunt u tot 28 gaan met vol gas, u kunt niet meer dan 20 mijl per uur op een e-bike zonder te trappen.

Moeten je voeten de grond raken op een ebike?

De hoogte van uw zadel is belangrijk voor de meest comfortabele positie en een veilige rijstijl. Wanneer u op het zadel zit, moeten beide voeten de grond bereiken en moeten de ballen van uw voeten de grond raken.

Hoe lang gaan ebike naafmotoren mee?

Naafmotoren met directe aandrijving
Veel mensen hebben gemeld dat hun direct aangedreven naafmotor tot 5000 uur meegaat! Dus, als u zich afvraagt hoe lang e-bikes meegaan, is het antwoord dat ze van 250 uur tot 5000+ kunnen meegaan, afhankelijk van het type elektrische fiets dat u hebt en hoe vaak u erop rijdt.

Kun je de motor uitschakelen op een ebike?

Zonder al te technisch te worden, zijn e-bikes in wezen fietsen met een motor. Afhankelijk van het model kunnen de accu(‘s) worden verwijderd om de belasting te verlichten. En als je ze wilt laten zitten, kun je de motor gewoon uitschakelen wanneer je maar wilt. De keuze is 100% aan u.

Hoe verleng je een ebike accu?

Laad de batterijen van uw e-bike op de juiste manier op

  1. Gebruik de meegeleverde oplader.
  2. Laad uw batterij volledig op voor uw eerste rit.
  3. Maak een veilig laadstation.
  4. Ontlaad uw batterij niet regelmatig volledig.
  5. Blijf uit de buurt van extreme temperaturen.
  6. Houd de batterij droog.
  7. Lange-termijn fietsbatterij Opslag.


Hoe bewaar je een ebike accu op lange termijn?

Bewaar de accu van uw elektrische fiets (of uw hele ebike als de accu niet uitneembaar is) op een plaats met normale kamertemperaturen (55-75 graden Fahrenheit). Als u uw eBike 30+ dagen opbergt, houd hem dan opgeladen op 50-70%.

Is het slecht om de accu van een e-bike te overladen?

Ebike batterijen mogen niet overladen worden. Dit kan de levensduur van de accu verkorten en kan leiden tot oververhitting, waardoor hij uiteindelijk onbruikbaar wordt. Gelukkig zijn de meeste moderne ebike-accu’s gebouwd met een slimme oplaadfunctie die overladen onmogelijk maakt.

Kunnen elektrische fietsen buiten blijven staan?

Elektrische fietsen mogen niet buiten in de elementen worden achtergelaten zonder enige bescherming; uiteindelijk zal er dauw en vocht in de elektrische onderdelen komen als ze buiten staan. V: Moet ik mijn accu überhaupt opladen in de maanden dat hij niet in gebruik is?

Kan ik mijn ebike ’s nachts aangesloten laten?

Ja, u kunt uw elektrische fiets ’s nachts laten opladen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het overladen of leeglopen van uw e-bike accu.

Moeten je voeten de grond raken op een ebike?

De hoogte van uw zadel is belangrijk voor de meest comfortabele positie en een veilige rijstijl. Wanneer u op het zadel zit, moeten beide voeten de grond bereiken en moeten de ballen van uw voeten de grond raken.

Bij welke temperatuur moet een ebike-accu worden bewaard?

Om uw e-bike batterij te bewaren, zoekt u een ruimte met een temperatuur tussen 0 en 20 graden Celsius (68 °F). Alles daartussen is perfect voor uw accu en zal de levensduur ervan aanzienlijk verlengen.

Kan ik mijn eBike in de zon parkeren?

Re: Is het veilig om ebikes geparkeerd te laten staan in extreme zon
Ongeacht de weerstand die je gebruikt om ze te ontladen, het moet laag genoeg stroom trekken om ze koel te houden tijdens het ontladen. Zodra alle cellen op 0v zijn, zijn ze inert en veilig om naar recyclingbedrijven te sturen.

Wat is te koud voor eBike?

Koud weer, vooral temperaturen onder het vriespunt (32°F), kunnen de levensduur van uw accu en motor verkorten of zelfs permanent beschadigen als u er niet goed voor zorgt. U mag nooit op uw elektrische fiets rijden bij temperaturen onder nul (-0°F).