Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Mountainbike banden, kan iemand uitleggen wat de markeringen betekenen?

4 min read

Gevraagd door: Stephanie Lopez

Wat betekenen de nummers op MTB-banden?

Het grotere getal is de banddiameter in inches en het kleinere getal is de bandbreedte in inches. De banddiameter varieert gewoonlijk van 12 tot 26 inch en de bandbreedte van 1,75 tot 2,215 inch.

Hoe lees je fietsbandmarkeringen?

Controleer de zijwand van uw band – de cijfers geven uw bandenmaat aan (ongeveer de buitendiameter en de breedte, maar niet altijd in die volgorde). Typische racefietsband: 700 x 32c wijst op een band met een buitendiameter van 700 mm en een breedte van 32 mm.

Wat betekenen de markeringen op een fietsband?

Het eerste getal verwijst naar de breedte van de band, en het tweede getal naar de binnendiameter van de band. En tenslotte zijn er ook nog inch-aanduidingen, die er als volgt uitzien; 28 x 1,40″. In dit geval verwijst het eerste getal naar de buitendiameter van de velg en het tweede getal naar de breedte van de band.

Hoe lees je een mountainbike band?

Over het algemeen worden fietsbandmaten aangegeven met twee getallen die ongeveer overeenkomen met de buitendiameter van de band en de breedte van de band. Deze worden gewoonlijk gemeten in inches (26″, 27″, enz.) of millimeters (650, 700, enz.).

Wat betekenen bandnummers en -letters?

Het getal is het draagvermogen, of de hoeveelheid gewicht die de band aankan. De letter is de snelheidsclassificatie, of de maximumsnelheid waarvoor de band gebouwd is. Zo kan een band met een draagvermogen van 90R veilig 1.323 pond dragen bij een snelheid van 106 mph. Raadpleeg een belastings- en snelheidsindex om te weten te komen wat de specifieke classificatie van uw band betekent.

Wat betekenen bandnummers?

De belangrijke nummers op de zijkant van uw band – de geven de maat, het profiel en de gewichts- en snelheidswaarden van uw band aan. Deze nummers staan, in volgorde, voor de sectiebreedte (225), de hoogte-breedteverhouding (45), de constructie (R), de velgdiameter (19), de belastingsindex (92) en de snelheidsclassificatie (W).

Hoe lees je een bandenlabel?

Met behulp van onze afbeelding als voorbeeld is dit wat elke markering betekent:

 1. 193 – de breedte van de band in millimeters.
 2. 60 – De hoogte van de band op de banden als een percentage van de breedte van de band.
 3. r – De band is van radiale constructie.
 4. 15 – De diameter van de binnenrand van het wiel in inches.
 5. 94 – geeft het aan laadbeoordeling van de band.
 6. Hoe lees je een bandbeschrijving?

  Hoe de bandenmaat aflezen?

  1. De letters "P" en "LT" Bij de meeste voertuigen ziet u de letter "P" voordat de cijferreeks begint: P225/70R16 91S. …
  2. Breedte. …
  3. Beeldverhouding. …
  4. Bouw. …
  5. Velgdiameter. …
  6. Index laden. …
  7. Snelheidsbeoordeling.


  Wat betekenen de bandensymbolen?

  Letters van A tot Z staan voor de snelheidsclassificatie. Elke letter geeft de maximumsnelheid aan die een band bij zijn aanbevolen draagvermogen kan aanhouden. In ons voorbeeld komt “H” overeen met een maximumsnelheid van 209 km/u.

  Wat betekenen symbolen op banden?


  Citaat uit de video: Похожие запросы

  Waarom is 27,5 beter dan 26?

  27,5″ versus 26″ wielen
  Grotere wielen houden door de rotatietraagheid meer snelheid vast dan kleinere wielen, waardoor de 27,5″ sneller rijdt dan een conventioneel 26″ wiel. Als je eenmaal in beweging bent, is het makkelijker om in beweging te blijven.

  Wat is de betekenis van 27,5 in fiets?

  Als je het nog niet doorhad, 27,5 is de diameter van het wiel in inches, wat het duidelijk kleiner maakt dan een 29er wiel. De verandering in wielmaat maakt een merkbaar verschil in hoe de fiets rijdt, stuurt en meer. Het 27,5 wiel staat bekend als een geweldig compromis tussen wendbaarheid en snelheid.

  Wat betekenen H en L op MTB?

  Je moet de hoge (H) en lage (L) begrenzingsschroeven op de derailleur afstellen. Van achter de fiets gezien beperkt de H-schroef de mate waarin de derailleur naar rechts kan bewegen, terwijl de L-schroef de mate waarin de derailleur naar links kan bewegen beperkt.

  Wat betekent +15 op RIM?

  Dit is een belangrijk nummer – dit is het nummer waarnaar u verwijst als u uw bandenmaat wilt weten! De “15” geeft aan dat deze band past op een velg met een diameter van 15 inch.

  Wat betekent de J op wielen?

  profiel van de band
  De letter “J” staat voor een hielprofiel. Dit is de markering die wordt gebruikt om het profiel van de wielkraag te bepalen, die u nooit mag negeren. Wielkragen en banden moeten compatibel zijn.

  Hoe lees je wielnummers?