Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Incompatibele voorderailleur

4 min read

Gevraagd door: Marlin Hogg

Waarom is mijn voorderailleur verbogen?

Een verbogen kooi kan het gevolg zijn van een valpartij of van het vastlopen van de ketting bij het ringetje en het opendrukken door het trappen. Een kooi opnieuw buigen is moeilijk. Je eindigt vaak met meerdere krommingen, omdat het moeilijk is de eerste kromming te isoleren bij een poging tot reparatie. Vervanging is echt de beste optie.

Hoe repareer je een verbogen voorderailleurkooi?


Citaat uit de video: En dus eigenlijk is dit gewoon schroeven recht in de derailleur haar als dit en dan dus ik'll schroef dat in het is prima we'll gaan daar en ik kan dit gebruiken om vooruit te gaan en een buig het ding en.

Hoeveel kost het om een verbogen derailleur te repareren?

Er zijn verschillende prijzen voor vervangende derailleurs, van $20 tot $700.

Waarom buigen derailleurs?

Een veel voorkomende oorzaak van een verkeerd afgestelde hanger is dat de fiets naar rechts valt. Dit duwt het derailleurlichaam naar binnen, waardoor de hanger verbuigt. Veel derailleurhangers kunnen vaak herhaaldelijk opnieuw worden gebogen. Dit komt omdat er zeer weinig spanning op staat door het fietsen of schakelen.

Kun je een verbogen derailleur repareren?

Hoe repareer je een verbogen derailleurhanger. Je hebt hier twee mogelijkheden: probeer de hanger terug in lijn te buigen, of vervang hem door een gloednieuwe hanger.

Hoe weet ik of mijn derailleur verbogen is?

Citaat uit de video: Als we proberen te schakelen. Omlaag wordt heel onregelmatig of omgekeerd. De sleutel is om te kijken naar de achterderailleur, we kunnen zien dat hij iets naar binnen is gebogen.

Hoe zet je een fietsderailleur recht?

Citaat uit de video: En we hebben al het gereedschap dat je nodig hebt. De juiste manier is om je vijf millimeter inbus te pakken. Zet het in de derailleurhanger bout hier. En ga je gang en verwijder je achterderailleur.

Wanneer moet ik mijn fietsderailleur vervangen?

Derailleurs gaan bijna onbeperkt mee. De jockeywielen zullen na verloop van tijd (tienduizenden km) slijten, maar de rest van het mechanisme zou geen noemenswaardige slijtage moeten vertonen. Het kan zijn dat de veer op een gegeven moment breekt door materiaalmoeheid, maar ook dat is een relatief eenvoudig te vervangen onderdeel bij de meeste derailleurs.

Hoe maak je een verbogen derailleurhanger recht?

Citaat uit de video: Het is niet altijd zo duidelijk als het recht is, maar wat je kunt doen. Als je echt moest is een verstelbare sleutel op. De hanger zo en vanaf de achterkant van de motor.

Hoe repareer je een verkeerd afgestelde derailleur?

Citaat uit de video: Dus als je een l-vormige inbussleutel hebt die's geweldig kun je die in de bevestigingsbout van je derailleur steken. En je kunt dat gebruiken als een lijnmeter.

Hoe repareer je een verbogen versnellingspook op een fiets?

Citaat uit de video: Dus gewoon gewiegd op de um de hendel. En heb de bout erdoor gestoken en kwam erachter dat ik de moer… de soort C-moer terug in vorm moest slaan om de bout te kunnen plaatsen.

Waarom breken derailleurhangers?

Voorderailleur – Probleemoplossing voor gevorderden

Hoe repareer je een verbogen derailleurhanger?

Citaat uit de video: Het is niet altijd zo duidelijk als het recht is, maar wat je kunt doen. Als je echt moest is een verstelbare sleutel op. De hanger zo en vanaf de achterkant van de motor.

Hoe weet ik of mijn achterderailleurkooi verbogen is?

Citaat uit de video: Oké maar als je hem op het grootste tandwiel of het op één na grootste tandwiel zet en je merkt wat geratel. Dat is de indicatie dat de uh achterderailleur kooi verbogen is.

Zijn alle derailleurs hetzelfde?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Hoe weet ik of mijn achterderailleur versleten is?

Alle derailleurs slijten op een gegeven moment. Controleer op slijtage door zijdelings aan de onderste kooi te trekken. Vergelijk deze beweging in de koppeling van een nieuwe derailleur. Slordige draaipunten en koppelingen zorgen voor inconsistent schakelen, en de enige oplossing is een nieuwe derailleur.

Hoe vaak moet je de derailleur vervangen?

Zodra de ketting slijt “of rekt”, begint het slijtage van de tandwielen en je vrijwel nodig hebt om beide te vervangen om weer te schakelen werken. Als het 6 maanden geleden is en je hebt veel gereden, moet je de ketting minstens een keer vervangen.

Slijten voorderailleurs?

Dat gezegd hebbende, derailleurveren verliezen na verloop van tijd spanning, en de draaipunten worden slapper. Shifters kunnen ook slijten (als je genoeg rijdt), en de meeste kunnen niet meer onderhouden worden.