Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Moet ik mijn zadelpen oliën?

5 min read

Gevraagd door: Karl Lowell

The answer is yes. A seat post that isn’t greased could get desperately stuck in the downtube of the bicycle due to corrosion.

Moet een zadelpen worden ingevet?

Na verloop van tijd kunnen metalen zoals een aluminium zadelpen en een stalen zadelbuis door oxidatie samensmelten of door wrijving aan elkaar gaan kleven. Gewoon een laagje vet tussen de twee aanbrengen vormt een barrière tegen corrosie.

Hoe smeer je een zadelpen?

Citaat uit de video: Breng in plaats daarvan een dun laagje glijmiddel aan op de zadelpen. Iets wat ik vergat te doen is ook boven de bus te smeren, dus zorg ervoor dat je dat doet. Schuif nu de bus terug op zijn plaats.

Welk vet moet ik in de zadelpen gebruiken?

U kunt elk gewenst vet gebruiken. Fietsvet, auto-asvet, biologische extra vergine kokosolie, ze werken allemaal voor deze taak. Maar als je van plan bent verder onderhoud aan je fiets te plegen (en dat zou je moeten doen), koop dan fietsspecifiek vet, want dat heb je later nodig.

Moet ik de zadelpen invetten?

Onderhoud van uw druppelvanger na de rit
Om de afdichting van de hoofdwisser in goede staat te houden, wordt aanbevolen een kleine hoeveelheid suspension lube op de schone afdichting aan te brengen om deze gesmeerd te houden.

Heb ik carbon pasta nodig voor de zadelpen?

Carbonvet/-pasta wordt vaak aanbevolen als een manier om het aandraaimoment op sturen, stuurpennen en zadelpennen te verminderen en de kans op slippen te verkleinen.

Kan ik vaseline gebruiken op mijn druppelpaal?

Citaat uit de video: Nou. Oké, eerst dat. Je hebt er absoluut goed aan gedaan de afdichting terug te nemen en er wat vet onder te doen, ook al was het persoonlijk.

Hoe voorkom ik dat mijn zadelpen vastloopt?

Tijdens je onderhoud is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor de levensduur van je frame, ervoor zorgen dat je zadelpen niet vastzit. De zadelpen verwijderen, schoonmaken en een dun laagje vet of carbonpasta aanbrengen voorkomt vastzitten.

Kun je kettingolie op de zadelpen smeren?

Breng een dunne laag vet direct op de zadelpen aan op het gedeelte dat in het frame komt te zitten. Standaard fietsvet werkt, hoewel je misschien beter een anti-slip of anti-vastloopmiddel kunt gebruiken. Gebruik nooit: te veel vet. Dit kan ervoor zorgen dat je zadelpen wegglijdt als hij verzwaard wordt.

Heb ik koolstofpasta nodig?

Citaat uit de video: De enige keer dat ik koolstofpasta gebruik is als ik hem op het juiste moment aantrek. Dus hier is het op deze kraag. We hebben het geluk dat het een 5,2 Newton meter is. Stel dat ik hem aandraai tot 5,2.

Kun je carbon zadelpennen invetten?

Gelukkig! Een kans om de mythe te ontkrachten dat je een carbonpaal niet mag invetten! Ik weet niet waar die mythe vandaan komt, maar carbon composieten worden niet aangetast door vet. Ons advies is simpel: Als de zadelpen goed past, smeer hem dan.

Kun je vet gebruiken op een carbon frame?

Als de zadelpen naar beneden glijdt met vet, gebruik dan carbon montagepasta. Anders is vet prima. En maak je geen zorgen over kettingolie of andere oliën of vetten op je achtervork of een ander deel van het frame. Het zal het niet beschadigen.

Moet je zadelrails invetten?

Ja, vet op alle contactpunten van metaal op metaal (vooral belangrijk bij Fizik Cyrano zadelpennen). Als er in de toekomst een kraak ontstaat, doe ik meestal een druppel T-9 Boeshield op de contactpunten in plaats van het zadel van de zadelpen te halen.

Moet je een as doorsmeren?

Hoewel het niet verplicht is, wordt aanbevolen een lichte hoeveelheid vet op uw mountainbike-assen aan te brengen. Je kunt het aanbrengen op de schroefdraad, en ook op de basis van de assen zelf. Dit maakt ze niet alleen gemakkelijker te installeren en te verwijderen, maar helpt ook roest en corrosie te voorkomen.

Is WD-40 een goed smeermiddel voor fietsen?

Citaat uit de video:

Hoe voorkom ik dat mijn zadelpen vast komt te zitten?

Tijdens je onderhoud is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor de levensduur van je frame, ervoor zorgen dat je zadelpen niet vastzit. De zadelpen verwijderen, schoonmaken en een dun laagje vet of carbonpasta aanbrengen voorkomt vastzitten.

Hoe maak je een fietszadelpen schoon?

Citaat uit de video: En wat ik ga gebruiken is handzeep met puimsteen erin. Het puimsteen is het belangrijkste deel. Het is een mild schuurmiddel.

Hoe voorkom ik dat mijn Brompton zadelpen wegglijdt?

Hoe u kunt voorkomen dat uw Brompton -stoelpost uitglijdt

 1. Stap 1 – Reinig uw stoelpost. Uw Brompton -stoelpost is ontworpen om het beste te werken wanneer schoon – echt schoon. …
 2. Stap 2 – Draai de snelle release -klem vast. …
 3. Stap 3 – Vervanging van de stoelpostmouw.


 4. Wat is kopervet?

  Kopervet is een antikleefmiddel dat ontworpen is voor extreme temperaturen. Het is geen smeermiddel. Het wordt vaak gebruikt om vastlopen en corrosie te voorkomen bij hoge temperaturen in de auto-industrie.

  Wanneer mag u geen kopervet gebruiken?

  Waarschuwing – Breng GEEN kopervet/slip of anti-seize aan op de schroefdraad van de bougie, kopervet is alleen voor gebruik op ouderwetse zwarte bougies die niet voorzien zijn van een corrosiebestendige zinklaag. 6.

  Wat kan ik gebruiken in plaats van kopervet?

  Wat u moet gebruiken is rubbervet. Castrol heeft wat ze noemen Red Rubber Grease, speciaal voor dergelijke toepassingen. Een pond daarvan kan een paar generaties mee.