Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Krakend crankprobleem: Campag 11sp Athena crankstel (Ultra koppel)

4 min read

Gevraagd door: Jahed Bautista

Hoe werkt Campagnolo Ultra Torque?

Het Campagnolo® Ultra-Torque® systeem integreert zowel de as als de lagers in de armen. De cups worden zonder cartridge lagers in de fiets gemonteerd. De lagers worden op de krukas geperst. Wanneer de cranks worden verwijderd, komen de lagers met de armen mee.

Hoe verwijder je de Campagnolo Ultra Torque crank?


Citaat uit de video: Let op super record cranks is een linker titanium bout draai deze bout met de klok mee om te verwijderen. Trek beide armen van de fiets. De lagers komen er met de armen uit.

Hoe draai je een Campagnolo trapas vast?

Citaat uit de video: Voeg geen vet toe alles wat je nodig hebt zit al op de schroefdraad. Draai de cups eerst met de hand aan om er zeker van te zijn dat ze recht zijn en niet met een kruislingse schroefdraad.

Is Power Torque compatibel met Ultra Torque?

power torque is compleet anders en niet compatibel met UT lagers en cups, andere maat lagers. PT heeft een trekker nodig om de cranks van de fiets te halen. Ook SR bb cups werken met elk UT crankstel, maar hebben niet de extra afdichting die de RECORD bb cups hebben.

Welke maat hebben Campagnolo Ultra Torque lagers?

6805N-2RS Kit (Campagnolo Ultra Torque)

Gewicht 0. 036 kg
Afmetingen 37 × 37 × 6 mm
Afmetingen 25 x 37 x 6
ID 25
OD 37

.

Passen alle cranks op alle trapassen?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de trapas.

Hoe verwijder je de crank van een Campagnolo Record?

Word lid van VeloNews.com

  1. Draai de crankbout los met een 14 mm inbussleutel. De arm komt niet los.
  2. Verwijder de ring. …
  3. De krukas opvullen. …
  4. Steek de verlengstekker in. …
  5. Installeer de CBP-3 lagertrekker. …
  6. Trek de slinger eraf. …
  7. Trek de aandrijfarm eruit. …
  8. Verwijder de crankarmen zoals hierboven.

Hoe verwijder je een vierkante krukas?

Citaat uit de video: Je hebt meestal maar één goede duw nodig. En het zou hem moeten losbreken van de fiets. Vanaf hier zou de crank er zo af moeten glijden.

Hoe verwijder je een crankstel?

Citaat uit de video: Meestal wil je eerst de aandrijfkant verwijderen. Dus kom hier met je krukastrekker en schroef hem in en dit schroeft de schroefdraad naar voren, dus dat zou het met de klok mee maken.

Hoe werkt een trapas?

De trapas van een fiets verbindt het crankstel (ketting) met de fiets en zorgt ervoor dat het crankstel vrij kan draaien. Hij bevat een as waaraan het crankstel is bevestigd, en de lagers waarmee de as en het crankstel kunnen draaien. De kettingbladen en pedalen worden aan de cranks bevestigd.

Wat is de spindeldiameter?

De spindeldiameter is 24 mm aan de aandrijfzijde, en 22 mm aan de niet-aandrijfzijde waar de splines zitten.

Hoe weet ik mijn spindelmaat?

Citaat uit de video: Dus het is op zijn maximale breedte en dan kom je hier en meet het gewoon en je gaat meten vanaf de basis. Helemaal tot het uiteinde van de splines. Oké, makkelijk genoeg.

Zijn alle crankstellen even groot?

Cranks zijn er in verschillende maten, meestal van 165 mm tot 190 mm, en de ideale cranklengte wordt vaak bepaald door drie factoren: je lengte, je fietsdiscipline en je persoonlijke voorkeuren. Als je je cranklengte verandert, verandert dat hoe het voelt om op je fiets te trappen, en het kan je pasvorm op je fiets veranderen.

Hoe meet je de krukas?

Trek beide crankarmen eraf, meet dan de as van de BB, dat is wat de Shimano Crank zegt nodig te hebben. Als je de lengte van de as meet, moet je alleen tot de uiteinden van de vierkante conus meten. Sommige assen hebben stukjes schroefdraad die verder reiken dan de vierkante conus. Neem die niet mee in de meting.

Wat is een spindel?

1 : een slanke ronde staaf of stok met vernauwde uiteinden waarmee bij het spinnen draad wordt gedraaid en waarop deze wordt gewikkeld. 2 : iets (als een as of as) dat een slanke ronde vorm heeft en waarop iets draait. spindel. zelfstandig naamwoord. spin-dle | ˈspin-dᵊl ᵊl

Wat is het nut van spindel?

Een spil is een roterende as met een opspanning voor het vasthouden van een gereedschap (in het geval van een frees-, slijp- of boorspil) of een werkstuk (in het geval van een draaispil). De spilas dient als ondersteuning, positionering en aandrijving van het gereedschap of werkstuk.

Wat is de as van een auto?

In een auto is de wielas, soms eenvoudigweg as genoemd, een onderdeel van het ophangingssysteem dat de naaf van het wiel draagt en bevestigd is aan de bovenste en onderste draagarmen.