Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hulp nodig bij het identificeren van compatibele cranksets voor deze as.

5 min read

Gevraagd door: Jahed Bautista

Hoe weet ik of mijn crankstel compatibel is?

In de meeste gevallen zijn drie- en tweedelige cranksets compatibel met dezelfde trapassen, zolang de as dezelfde diameter heeft. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met de middenstijl trapasstandaard. Eendelig: Hierbij zijn de as en crankarmen uit één stuk staal.

Hoe weet ik welke crankset ik heb?

Afdrukken. Shimano cranks worden allemaal geïdentificeerd met modelinformatie boven of rondom het gebied aan de achterkant van de pedaaldraad. Bijvoorbeeld; FC-6700/6750 = Shimano Ultegra. De cranklengte bevindt zich vaak in hetzelfde gebied, wat handig is om te weten voordat u een bestelling plaatst.

Hoe meet je de krukas?

Citaat uit de video: Dus het is op zijn maximale breedte en dan kom je hier en meet het gewoon en je gaat meten vanaf de basis. Helemaal tot het uiteinde van de splines. Oké, makkelijk genoeg.

Zijn alle Shimano cranks 24mm?

Voor cranks heeft Shimano altijd vastgehouden aan 24mm assen. SRAM produceert 30mm en 24mm (genaamd GXP) versies van hun cranks, en de meeste kleinere merken die zich richten op ultieme prestaties (THM bijvoorbeeld, maar ook RaceFace) produceren alleen 30mm cranks.

Welke trapas heb ik nodig?

De beste manier om uit te vinden welke aslengte je nodig hebt is door de specificaties op te zoeken. (Het alternatief is vallen en opstaan…) De aslengte en de daaruit voortvloeiende kettinglijn hebben enige speling. Als je binnen 2-3 mm van de “juiste” 43,5 mm of 45 mm zit, zit je goed.

Wat is de maat van de krukas?

Asmaat:
De meeste crankspindels hebben een diameter van 24 of 30 mm.

Wat betekenen crankstelnummers?

De nummers op de kettingbladen verwijzen gewoon naar het aantal tanden op elk kettingblad. Een standaard racefietscrankstel heeft 53 en 39 tandringen (de 53 tand is uiteraard de grote en de 39 tand de kleine), terwijl een compactcrankstel doorgaans 50 en 34 tandringen heeft.

Maakt de lengte van de trapas uit?

Het belangrijkste is je aslengte: zolang je de juiste kettinglijn kunt instellen, zit je goed. Maar, nogmaals, het beste is om nooit normen te mengen als je het kunt vermijden. Als je een kottercrank wilt vervangen door een vierkantcrankafstelling, zoek dan niet verder dan een cartridge trapas.

Hoe weet ik welke trapas ik nodig heb?

Om de maat van de benodigde trapas te weten te komen, meet je de binnenkant van het trapashuis in je frame, dat zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse trapassen met schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).

Hoe meet je een trapasas?

Citaat uit de video: Onderdeel van de trapas. Dus je zet er een schuifmaat op. En je meet het en dan kijk je in dit geval is het 73. Dus de meest voorkomende maten zijn 68 en 73.

Wat is de lengte van de trapas?

BMX 3-delige trapassen hebben meestal een spindel met een diameter van 19(. 05) mm (3/4″) of 22 mm. In sommige gevallen zijn deze splines en het aantal splines hangt af van de fabrikant/model van het crankstel, of in andere gevallen is de spindel specifiek voor het crankstel.

Welke cranks passen op mijn fiets?

De drie meest voorkomende cranklengtes voor fietsen zijn 170mm, 172,5mm en 175mm. Welke maat je fiets heeft, hangt waarschijnlijk af van de maat van het frame. Kleine fietsen hebben meestal 170 mm cranks, middelgrote 172,5 mm en grote 175 mm.

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en heeft schroefdraad in het gat, meestal gebruikt in shimano, terwijl BB30 Italiaanse standaard is en geen schroefdraad heeft, meestal gebruikt in CP.

Wat is een BB30 crankstel?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kun je crankarmen combineren?

Terug naar je vraag: als je bij hetzelfde type arm en interface blijft (zoals racefiets of mountainbike), kun je over het algemeen links en rechts met elkaar combineren. Je kunt dus een 105 power crankarm combineren met een Ultegra crankarm. Zorg ervoor dat de crankarmlengte overeenkomt en je bent klaar. Dat is het idee!

Hoe weet ik welke maat crankstel ik moet kopen?

Hoe meet je de cranklengte? De cranklengte wordt gemeten vanaf het midden van de trapas tot het midden van de pedaalas. Als u niet zeker weet welke lengte de cranks op uw fiets hebben, is de snelste manier om daar achter te komen meestal door gewoon naar de achterkant van uw cranks te kijken, net onder de pedaalas.

Zijn crankarmen uitwisselbaar?

Nee, cranks zijn over het algemeen niet altijd uitwisselbaar, maar je kunt waarschijnlijk de crank van de kapotte fiets overzetten. Ten eerste, hebben beide fietsen 6, 7 of 8 tandwielen in het achterste cluster? Zo ja, dan gebruiken ze dezelfde kettingbreedte en zal de afstand tussen de kettingbladen hetzelfde zijn.

Welke cranks zijn compatibel met Shimano?

Bij Shimano wordt 110mm of 104mm vaak gebruikt voor zogenaamde compacte cranks (50T buitendiameter), terwijl 130mm wordt gebruikt voor 53T buitendiameter.

Passen alle crankstellen op alle trapassen?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de trapas.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).