Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Ketting slipt op gloednieuwe fiets, fietsenmaker weet het niet

3 min read

Gevraagd door: Lloyd Patton

Waarom blijft mijn nieuwe fietsketting slippen?

Versnelling indexering problemen
Een van de meest voorkomende redenen voor een overslaande ketting is gewoon een aandrijving die een eenvoudige indexering nodig heeft. Dit is zo gebruikelijk dat zelfs veel gloednieuwe fietsen deze symptomen kunnen vertonen. Het goede nieuws is dat dit waarschijnlijk het eenvoudigst te diagnosticeren en op te lossen is van alle mogelijke problemen.

Waarom slipt mijn ketting onder druk?

Andere problemen die verband houden met een versleten aandrijving zijn bussen die uit de ketting lopen, verbogen tanden van tandwielen of kettingringen, en afzonderlijke tanden die afbreken van tandwielen of kettingringen. Al deze problemen kunnen ertoe leiden dat een ketting onder druk overslaat.

Waarom slipt mijn fietsketting als ik hard trap?

Meestal wordt een overslaande ketting veroorzaakt door rek in de kabel. Tijdens de eerste tientallen ritten op een nieuwe fiets, rekken je versnellingskabels het meest uit. Ze kunnen ook na verloop van tijd uitrekken als je rijdt. Hippley legt uit: “Er is kabelspanning nodig om een derailleur te openen, die je ketting tussen de versnellingen schakelt.

Hoe repareer je een ketting die overslaat?

De meest gebruikelijke aanbeveling om een overslaande ketting te repareren is om de achterderailleur op spanning te brengen. Het kan echter voorkomen dat je de ketting moet inkorten door een schakel te verwijderen of de versnellingskabel helemaal te verwisselen. Het is ook mogelijk dat de kabel te strak zit.

Hoe repareer je een slippende fietsketting?

Draai met uw hand aan de pedalen terwijl u het achterwiel optilt om de ketting opnieuw uit te lijnen (zoals in stap 2). Fietskettingen zijn erg vettig en uw handen zullen vies worden. Gebruik een paar latex handschoenen, indien beschikbaar, of gebruik een takje of blaadje als je kunt. Deze stap kan enkele pogingen vergen, maar uiteindelijk zal het lukken.

Waarom slipt mijn ketting als ik achteruit trap?

Stijve schakels in een ketting kunnen ertoe leiden dat de ketting van het kettingwiel valt wanneer u achteruit trapt, omdat ze niet zo soepel bewegen als zou moeten. De kettingmechanismen op een fiets moeten als een goed geoliede machine lopen. De beweging van de ketting moet soepel zijn en stijve schakels kunnen dit verstoren.

Hoe controleer je de spanning van de fietsketting?

Citaat uit video: Dat geeft me meteen een klein venster bovenin het gereedschap dat me een waarde geeft. Er staat punt twee vijf op het moment, wat zoals ik verwachtte een zeer nieuwe motor is.

Kan wd40 gebruikt worden op fietskettingen?

WD-40 is een geweldig smeermiddel voor fietskettingen op waterbasis en zal de ketting niet alleen goed smeren, maar ook roest- en corrosievrij houden.

Hoe repareer je een slippende ketting op een single speed fiets?

Citaat uit video: Soms blijft de ketting hier hangen tussen de kettingring en de trapas ketting los door er gewoon aan te trekken en hem eruit te tillen.

Waarom slippen kettingen van tandwielen?

Ketting die van het tandwiel glijdt print
Versleten tandwiel. Gebruik van een nieuwe ketting met een oud tandwiel. Gebruik van een nieuw tandwiel met een versleten ketting. Eindtandwiel niet goed uitgelijnd.