Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kun je met een Sturmey Archer 2 versnellingen kickshift naaf achteruitrijden?

4 min read

Gevraagd door: Shawn Rike

Hoe werkt een kickshiftnaaf?

De naaf werkt via een terugtraprem: Je duwt lichtjes terug met je voeten om te schakelen (zowel opschakelen als terugschakelen), en je duwt harder terug om te remmen.

Zijn Sturmey-Archer tandwielen goed?

De klassieke Sturmey-Archer AW naaf is het meest betrouwbare schakelmechanisme ooit gemaakt, en heeft zelden meer nodig dan af en toe een beetje halfzware olie. 95 procent van de schakelproblemen op 3-snelheden hebben te maken met de bedieningskabel of de schakelpook.

Worden Sturmey-Archer tandwielen nog gemaakt?

naafversnellingen van de “A”- en “F”-familie
Het bekendste product van Sturmey-Archer is de AW drieversnellingsnaafversnelling, geïntroduceerd in 1938 (hoewel gepatenteerd in 1936) en nog steeds in productie in een aanzienlijk gewijzigde vorm in 2018.

Is Sturmey-Archer failliet?

Het failliete Sturmey Archer sluit – BikeBiz.

Hoe smeer je een Sturmey Archer naaf?

Smering. De ideale regel voor het smeren zou moeten zijn “een beetje maar vaak”. Twee of drie druppels olie per week is voldoende om de naaf in topconditie te houden.

Wie heeft Sturmey-Archer tandwielen uitgevonden?

John James Henry Sturmey
John James Henry Sturmey (1857-1930), bekend als Henry Sturmey, wordt het best herinnerd als de uitvinder met James Archer van de Sturmey-Archer drieversnellingsnaaf voor fietsen, maar hij was een technisch redacteur en journalist die sterk betrokken was als pionier van de fiets- en automobielindustrie.

Zijn fietsen met 3 versnellingen goed?

Een fiets met 3 versnellingen is een goede optie. Het geeft je meer keuzes en meer flexibiliteit dan een fiets met één versnelling, maar het komt niet in de buurt van de vele opties van zeven, 21, of zelfs hogere versnellingen fietsen. Met een fiets met 3 versnellingen kunt u zowel bergop, bergaf als vlak terrein aan.

Wat is een Dynohub?

Een dynamo-naaf is een kleine elektrische generator die wordt ingebouwd in de voornaaf van een fietswiel. Wanneer het wiel van de fiets draait, wekt de dynamo in de naaf elektriciteit op. U kunt deze elektriciteit gebruiken om verlichting van stroom te voorzien of om kleine elektronische apparaten zoals een telefoon, GPS, camera of een kleine lithium-ionbatterij op te laden.

Wat voor olie kan een Sturmey Archer-naaf gebruiken?

Hoewel je waarschijnlijk prima 3-in-1 kunt gebruiken (ik gebruikte het BITD toen ik een Raleigh Chopper bezat), is het aanbevolen smeermiddel voor de klus “lichte machineolie”… IIRC 3-in-1 heeft een aantal additieven, maar voor zover ik kan vertellen zit er niets in dat schadelijk is voor een Sturmey-Archer (alleen corrosie-inhibitors en citronella).

Hoe verplaats je Sturmey-Archer?


Citaat uit video: Als hij er helemaal in zit, zit je in de hoogste versnelling, derde versnelling. Wanneer hij een beetje naar buiten komt is deze pen wanneer het uiteinde van deze de bovenkant van deze pen precies hier deze kleine schouder hier de pen.

Waar wordt tenacious oil voor gebruikt?

Onze Tenacious Oil wordt gebruikt voor ultieme bescherming en duurzaamheid voor onderdelen die in beweging zijn met metaal-op-metaalcontact. Onze basisolie wordt al sinds 1971 voor ons geproduceerd door dezelfde onafhankelijke raffinaderij in Californië.

Hoe onderhoud je een Sturmey Archer 3 versnellingsnaaf?

Citaat uit video: Ik ga een van deze kleine inkepingen of inkeping aan deze kant gebruiken. Laat me de punch en de hamer gebruiken om dit los te schroeven. Draai het tegen de wijzers van de klok in.

Wat is SAE 20 olie?

PSC’s SAE 20w-20 oliecategorie vertegenwoordigt smeermiddelen met een viscositeitsgraad van SAE (Society of Automotive Engineers) 20w-20. Dit classificatiesysteem vertelt u de dikte van de olie en hoe deze wordt beïnvloed door de temperatuur.

Hoe werkt een Sturmey Archer 3 versnellingsnaaf?

Naven met drie versnellingen maken gebruik van een planetair tandwielstelsel om een overbrengingsverhouding tussen het tandwiel en het wiel tot stand te brengen. In dit versnellingssysteem wordt het zonnetandwiel op zijn plaats gehouden terwijl het planeetwiel roteert. Hierdoor gaan de planeetwielen draaien, die op hun beurt het ringwiel doen draaien. De berijder kiest een snelheid met behulp van een schakelpook.

Hoe werken interne versnellingsnaven?

Een set in elkaar grijpende versnellingen, een planetair systeem genoemd, helpt je een heuvel op te rijden of sneller te gaan op een vlak stuk. Afhankelijk van de versnelling laat de aandrijfeenheid eerst de buitenste ringwielen draaien, of de planetaire tandwielen dieper in de naaf, die rond de zonnetandwielen in het midden draaien.

Hoe stel je de versnellingen af op een fiets met 3 versnellingen?

Citaat uit video: En we gaan door en maken het los. Op dat moment kunnen we de stelschroef nemen en tegen de klok in draaien. En dat zal de indicator doen bewegen.