Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan Shimano 600 voorderailleur 3 kettingwielen aan?

5 min read

Gevraagd door: Kenan Keitt

De capaciteit van een voorderailleur is eenvoudigweg het verschil tussen het aantal tanden op je grootste en kleinste kettingring. Als je bijvoorbeeld een 39/53 kettingring hebt (53 – 39 = 14), heb je een voorderailleur nodig met een capaciteit van 14 tanden of meer.

Zal een 7 speed voorderailleur werken met 9 speed?

Ja. Een voorderailleur die verkocht wordt als voor een 9 speed systeem zal normaal werken met je 7 speed set up.
22 juli 2020

Kan ik een 3-speed voorderailleur gebruiken op een 2-speed crank?

Kan ik een Shimano mountainbike voorversnelling en voorderailleur aanpassen aan een dubbele crank? Ja, dat kan, zolang je een mountainbike voorderailleur gebruikt. Als je een dubbele voorderailleur voor de weg zou gebruiken, dan zou de overbrenging anders zijn en niet werken.

Kan ik een MTB-voorderailleur gebruiken op een racefiets?

Dezelfde logica geldt voor Shimano voorderailleurs, je kunt een weg (shifter of derailleur) niet combineren met een MTB (shifter of derailleur) om precies dezelfde reden, ook al gebruiken de kettingbladen dezelfde tussenruimte.
19 mei 2010

Kan ik een drievoudige voorderailleur gebruiken op een dubbele?

Samengevat antwoord: Een voorderailleur ontworpen voor een triple crankstel (3x derailleur) kan gebruikt worden in combinatie met een dubbel crankstel en effectief functioneren als een 2x derailleur. Een goede werking vereist aanpassingen aan de limietschroeven die de in- en uitgaande beweging van de kooi van de derailleur regelen.

Wat is het verschil tussen een dubbele en een driedubbele voorderailleur?

Een “dubbele” voorderailer heeft een binnenste kooiplaat die slechts iets verder naar beneden steekt dan de buitenste plaat. Een “triple” voorderailer heeft een verlengde binnenste plaat die aanzienlijk lager ligt dan de buitenste plaat.

Maakt de snelheid uit voor de voorderailleur?

Het aantal achterversnellingen (de 9 in 2×9) voor een voorderailleur is niet zo belangrijk, maar de kooi van de derailleur kan dunner zijn voor een hoger aantal achterversnellingen (dus als je ketting niet ontworpen is voor voldoende hoge snelheden, kun je wat wrijving hebben met de kooi, vooral als je hem niet goed afstelt) — zoals
16 sep 2014

Zal een 7 speed voorderailleur werken met 8 speed?

8 speed shifter en cassette, 7 speed derailleur? Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-speed versnellingen zijn allemaal cross-compatibel qua kettingbreedte.
18 feb 2015

Kun je een 11 speed voorderailleur gebruiken op 8 speed?

Nee, dit werkt niet. Je ketting, cassette en shifters moeten minimaal 11 speed zijn. Je moet ook je kettingblad veranderen. U kunt gewoon Google elke drivetrain component en er zijn grafieken die je laten zien wat het is compatibel met.
21 dec 2020

Slijten voorderailleurs?

Dat gezegd hebbende, derailleurveren verliezen na verloop van tijd hun spanning, en de draaipunten worden slapper. Shifters kunnen ook slijten (als je genoeg rijdt), en de meeste zijn niet meer te onderhouden.
17 aug 2016

Wat is het verschil tussen een hoge klem en een lage klem voorderailleur?

Hoge klem (ook wel bottom swing genoemd)
Op sommige frames met een consistente zitbuisdiameter is het gebruik van een hoge of lage klem voorderailleur volledig verwisselbaar. Over het algemeen biedt het low-clamp type meer ruimte voor de bidonhouder, een netter uiterlijk, en is het een lichtere optie als het op je fiets past.
12 apr 2022

Kan ik een 3-speed shifter gebruiken voor een 2-speed crank?

Re: Drie versnellingen + twee versnellingen derailleur
Kan wel maar probeer niet vanaf de grote ring op te schakelen anders geeft iets duurs mee.
20 jan 2012

Zal een 9 speed voorderailleur werken met 8 speed?

Het zal werken met een 8 tandwielen cassette en 8 speed ketting, maar het zal eerder schuren bij kruisketting.
22 apr 2010

Zijn alle voorderailleurs hetzelfde?

Er zijn twee verschillende soorten interfaces voor de voorderailleur: de ene is gebruikelijk bij racefietsen, de andere bij mountainbikes. De interfaces zijn verschillend genoeg dat een snelle visuele inspectie je in staat moet stellen om te bepalen welk type interface je nodig hebt.
23 sep 2015

Wat is een down swing derailleur?

Down swing/up swing verwijst naar de geometrie van de derailleurs swing. Een eenvoudige manier om het verschil te zien is dat bij een bottom swing derailleur de klem zich boven de derailleur bevindt. Dit wordt vaak een traditionele derailleur genoemd, omdat alle derailleurs ooit zo waren.
10 maart 2006

Zijn alle voorderailleurs hetzelfde?

Er zijn twee verschillende soorten interfaces voor de voorderailleur: de ene is gebruikelijk bij racefietsen, de andere bij mountainbikes. De interfaces zijn verschillend genoeg dat een snelle visuele inspectie je in staat zou moeten stellen om te bepalen welk type interface je nodig hebt.
23 sep 2015

Is de voorderailleur belangrijk?

Zijn voorderailleurs noodzakelijk? Tegenwoordig zijn voorderailleurs in wezen niet meer nodig, tenminste niet op mountainbikes. Nu beginnen zelfs high-end racefietsen hun voorderailleurs te verliezen. Met een grotere achterste cassette is het mogelijk om hetzelfde aantal versnellingen te krijgen zonder dat je een voorderailleur nodig hebt.
19 apr 2021

Hoe herken ik een Shimano voorderailleur?

Citaat uit de video: Dus ze hebben onderdeelnummers om het verschil te laten zien. Dit is een voorderailleur. Soms zijn ze moeilijk te vinden, meestal denk ik dat het op dit bord staat. Maar ik zie er geen op deze, het is een beetje ouder.

Hoe stel je de limietschroeven van de voorderailleur af?

Citaat uit de video: Als de limietschroeven niet gemarkeerd zijn, kies er dan één en draai hem terwijl je naar de kooi kijkt. De L-schroef zal wat kooibeweging veroorzaken en de achterderailleur naar het grootste achtertandwiel verschuiven.

Wat gebeurt er als de voorderailleur te hoog staat?

Derailleur uitlijning en plaatsing
De meeste voorderailleurs kunnen in hoogte en rotatie worden afgesteld. Als de kooi te hoog is ingesteld over het grootste ringetje, presteert hij mogelijk niet goed. Een te hoge kooi kan een trage schakeling veroorzaken, en kan de ketting over de grootste ring laten schuiven.
29 juli 2017

Moet de voorderailleur de ketting raken?

Een goed afgestelde voorderailleur moet de ketting tussen de voorste kettingringen verschuiven, maar zal de ketting niet van de ringen afwerpen. De basisafstellingen voor de voorderailleur zijn de hoogte, rotatie, limietschroeven en binnendraadspanning (indexinstelling).
31 aug 2015