Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik versnellingsbakolie op mijn ketting gebruiken?

5 min read

Gevraagd door: Terri Raley

Je kunt versnellingsbakolie gebruiken als je wilt, het zal je ketting smeren. Wat dunner motorolie zal de neiging hebben om van de ketting te spuiten bij het trappen. Ik deed een experiment en gebruikte kettingzaag kettingolie op mijn eigen ketting op mijn fiets met vaste versnelling. Het smeerde de ketting goed.

Kun je tandwielolie gebruiken voor kettingolie?

De meeste tandwielolie is minstens drie keer viskeuzer dan traditionele motorolie en dikker dan een goed smeermiddel voor kettingzagen. Tandwielolie zal uw kettingzaag waarschijnlijk aan de praat krijgen, maar bij langdurig gebruik vervalt waarschijnlijk de fabrieksgarantie.

Kunnen we tandwielolie gebruiken in plaats van kettingolie?

Ja, u kunt zeker versnellingsbakolie of motorolie gebruiken in plaats van kettingspray. Kettingspray bevat aerosol dat schadelijk is voor rubbers. Het is ook duurder dan normale motorolie.

Welke tandwielolie is het beste voor een ketting?

5.0 van de 5 sterren Bosch SAE90 Gear Oil. Rustig een tijdje geleden, lees veel over kettingsmering op het web, en kwam te weten over SAE90 GEAR OIL, die zoals gezegd, doet een uitstekende job smeren motorfiets kettingen.

Hoe smeer je een ketting met tandwielolie?


Citaat uit de video: Of tandwielolie in de doek doen. En doe een dun laagje op de ketting. Dus dat voorkomt roest aan de buitenkant en je wilt niet te veel, je wilt alleen de ketting coaten.

Wat is het beste smeermiddel voor fietskettingen?

Beste fietsketen Lubes

  • SPRIFT KINDER LOBE. …
  • Purple Harry’s Purple Extreme. …
  • Fenwicks nat weer. …
  • MUC-off hydrodynamisch. …
  • Finishlijn nat. …
  • Morgan Blue Syn Lube Course. …
  • rock ‘n’ roll goud. Indrukwekkend snel rennende en super schone membraan glijmiddel. …
  • Smooove ketting glijmiddel. Zeer duurzame krachtige wax smeermiddel voor uitgebreide schone efficiëntie.

Kan remolie als kettingsmeermiddel worden gebruikt?

Alle drie mijn smeermiddelen waren vandaag leeg, dus smeerde ik mijn ketting in met minerale remvloeistof, aangebracht met een doek. Het maakte niet alleen mijn ketting schoon, het werkte ook verdomd goed.

Wat kan worden gebruikt in plaats van kettingolie?

Echter, sommige van de smeermiddelen opties zal eigenlijk afbraak van de smeermiddelen. Dus, afgezien van het smeermiddel voor fietskettingen van het merk, kiezen mensen meestal voor olijfolie, huishoudelijk vet en bakolie. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze allemaal gemakkelijk thuis verkrijgbaar zijn.

Wat gebeurt er als ik mijn ketting niet smeer?

“Elke ketting zal roesten als hij niet gesmeerd wordt, en de afdichtingen zullen droog worden en barsten, waardoor het vet ontsnapt. En vergeet niet, je smeert het tandwiel, niet alleen de ketting.

Kan ik WD-40 gebruiken op mijn fietsketting?

WD-40 is een geweldig smeermiddel voor fietskettingen op waterbasis en zal de ketting niet alleen goed smeren, maar ook roest- en corrosievrij houden.

Wat moet ik gebruiken voor mijn fietsketting?

Citaat uit de video: Als je al redelijk schoon wisselt dan kun je een beetje ontvetter gebruiken of misschien wat alcohol op een doekje. En daar gewoon de ketting doorheen halen. Of als het echt vuil is.

Waar staat SAE 90 voor?

de Society of Automotive Engineers
SAE 90 betekenis
Deze classificatie wordt gemaakt door de Society of Automotive Engineers. Dit zijn monograde oliën die voornamelijk worden gebruikt bij temperaturen boven het vriespunt. SAE 90-oliën hebben geen geoptimaliseerd koudvloeigedrag en moeten daarom niet noodzakelijk in de winter worden gebruikt.

Kan ik stuur- en kettingolie gebruiken voor mijn fietsketting?

Ja, u kunt voor het smeren van uw fietsketting alles gebruiken wat op de markt wordt gebracht als kettingolie, net zoals u motorolie of tweetaktolie kunt gebruiken. Het zal waarschijnlijk aanvankelijk geweldig smeren, maar vuil aantrekken, zoals olie dat doet. Er zijn wellicht meer optimale smeermiddelen voor fietskettingen, met veel onderlinge afwegingen.

Kan ik bakolie gebruiken voor mijn fietsketting?

Je ketting smeren met plantaardige olie werkt op korte termijn (het is tenslotte olie), maar is echt niet aan te raden. Het zal uw aandrijving sneller doen gommen dan een speciaal smeermiddel, trekt meer vuil aan en kan beter in de keuken blijven.

Is WD-40 dry lube goed voor fietsketting?

WD40 Bike Dry Lube gaat er gemakkelijk op, houdt kettingen soepel zonder dat ze vastkoeken in stof en gruis, en is zelfs bestand tegen een occasionele plas of regenbui.

Mag je olijfolie gebruiken op een fietsketting?

HOE MOTORFIETSKETTING REINIGEN EN SMEREN MET …

Kan ik gewone olie gebruiken voor mijn fietsketting?

Hoewel het mogelijk is om motorolie als kettingsmeermiddel te gebruiken, wordt dit niet aanbevolen. Motorolie heeft een hoge viscositeit, waardoor de olie moeilijk in de binnenste ketting kan doordringen. Op zijn beurt kan de dikte van de olie de trekkracht van uw motorfiets beïnvloeden en ervoor zorgen dat de ketting voortijdig uitrekt en slijt.

Kan ik wd40 gebruiken op mijn motorfietsketting?

Citaat uit de video: Je moet het niet gebruiken om je ketting te smeren daarvoor ga je'een goed kettingsmeermiddel gebruiken. Dus om wd-40 te herhalen. Om je ketting schoon te maken moet je een goed smeermiddel gebruiken.

Kan ik kettingzaagolie op een fietsketting gebruiken?

Kan ik kettingzaagolie gebruiken voor mijn fietsketting? Ja. U kunt kettingzaagolie (bar) gebruiken als smeermiddel voor natte fietskettingen. Deze olie kunt u het beste gebruiken bij slecht weer, wanneer u een kleverige olie nodig hebt die niet wordt weggespoeld door regen of natte omstandigheden.

Wat is het verschil tussen versnellingsbakolie en motorolie?

tandwielolie, zou je kunnen denken dat het hetzelfde is, maar dat is niet zo. Tandwielolie is speciaal ontworpen om tandwielsystemen te beschermen, te smeren en te koelen. Motorolie smeert de lagers en beschermt de motor van uw auto tegen de additieven in benzine.

Is versnellingsbakolie dikker dan motorolie?

Het belangrijkste dat u aan versnellingsbakolie zult merken, is de viscositeit. Hij is veel dikker dan motorolie, met een gemiddelde motorolie van 5W/30 en een gemiddelde versnellingsbakolie van 75/90 (zie dit artikel voor een diepgaande uitleg van de viscositeitsindex van olie).

Voorkomt tandwielolie roest?

Bescherming tegen roest en corrosie
Omdat veel van de onderdelen in de aandrijflijn uit ijzerhoudend materiaal bestaan, moet transmissieolie roest en corrosie van andere materialen voorkomen.