Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Aspecten voor het kiezen van een fiets om door Europa te rijden

5 min read

Gevraagd door: Terri Raley

Welke fiets is het beste voor langeafstandsfietsen?

Beste endurance racefietsen

 • Giant Defy Advanced Pro 1. …
 • Cervelo Caledonia 5 Force eTap. …
 • Kubus Akkoord C:62. …
 • Liv Avail Advanced 1. …
 • Gespecialiseerde S-Works Roubaix Dura-Ace. …
 • Fuji Sportif 1.3 racefiets met schijfremmen. …
 • Trek Domane SL 6. …
 • BMC Roadmachine One.

Hoe kies ik een toerfiets?

Als je wielen voor toerfietsen overweegt, kijk dan naar: Het aantal spaken: Met al dat gewicht dat je op je toerfiets meesleept, is het goed om na te denken over de sterkte van de wielen. Meer spaken betekent meestal sterkere wielen, dus een goede algemene aanbeveling is om wielen te kiezen met ten minste 32 spaken.

Kun je door Europa fietsen?

Het is nu snel en gemakkelijk met EuroVelo 5 – Via Romeo Francigena of EuroVelo 3 – Pelgrimsroute. Met het EuroVelo-netwerk kun je 42 Europese landen doorkruisen door 16 thematische langeafstandsroutes te volgen en 70.000 km te trappen… En dat alles natuurlijk op de fiets!

Wat maakt een toerfiets?

Toerfietsen lijken misschien op racefietsen als ze een valstuur hebben. Zij verschillen echter sterk doordat zij doorgaans een langere wielbasis en een stabielere stuurgeometrie hebben, met talrijke bevestigingspunten voor bagagedragers, spatborden, verlichting, bidons met grote inhoud, gereedschap en reserveonderdelen.

Wat is het verschil tussen een toerfiets en een racefiets?

Kortom, een racefiets is gebouwd voor lichtgewicht, snelheid en stijfheid. Hij wordt meer gebruikt voor gladde wegen, wedstrijden en recreatieve dagritten. Terwijl een toerfiets is gebouwd voor kracht, comfort en stabiliteit. Omdat deze fietsen bedoeld zijn om veel zwaardere lasten te dragen dan alleen de berijder.

Wat is het verschil tussen een racefiets en een duurfiets?

Over het algemeen kunnen racefietsen worden ingedeeld in twee geometriecategorieën: race- en endurancefietsen. Een racefiets heeft een agressievere geometrie voor een betere aerodynamica, terwijl een fiets met een endurance geometrie (of “sportieve” geometrie) is gevormd voor comfort, met een meer rechtopstaande rijpositie.

Zijn toerfietsen moeilijk te berijden?

Helaas is dat bij zelfstandige fietstochten bijna nooit het geval. Sterker nog, lange afstanden afleggen met de fiets kan soms heel erg moeilijk zijn. De afgelopen tien jaar heb ik mezelf heel wat pijn en ellende aangedaan tijdens mijn fietstochten.

Wat is het verschil tussen bikepacking en fietstochten?

Bij fietstochten gaat het meestal om lange afstanden en langere trajecten die kunnen worden ondersteund door avontuurlijke reisorganisaties of die solo en zonder ondersteuning worden afgelegd. Aan de andere kant verwijst “bikepacking” meestal naar off-road avonturen.

Wat is het verschil tussen een toerfiets en een hybride?

Toerfietsen zijn bedoeld voor lange afstanden en daarom hebben ze minder versnellingen en hebben ze meer ruimte voor bagage. Hybride fietsen worden verondersteld veelzijdig te zijn en zijn meer een luxe fiets omdat ze de berijder het comfort bieden dat hij altijd al nodig had tijdens het fietsen.

Wat is de populairste fietsbestemming in Europa?

8 van de beste fietsvakantiebestemmingen in Europa

 • Girona, Spanje. Girona heeft een echte mix van terrein. …
 • De Dolomieten, Italië. De Dolomieten hebben het allemaal om te fietsen. …
 • Algarve, Portugal. De Algarve biedt veel gevarieerd terrein. …
 • Noord-Schotland, VK. …
 • Mallorca, Spanje. …
 • Haute-Alpes, Frankrijk. …
 • Toscane, Italië. …
 • Juliaanse Alpen, Slovenië.


Hoe lang duurt het om door Europa te fietsen?

De meeste mensen streven ernaar de route in ongeveer zeven dagen af te leggen, met fietsetappes tussen de 19 en 40 mijl.

Hoe lang is een Franse cyclus?

De afstand van 1000 mijl is vergelijkbaar met die van LEJOG. Renners doen er doorgaans tien dagen tot drie weken over om de route te voltooien.

Maakt een dure fiets verschil?

Over het algemeen zijn duurdere fietsen lichter, stijver en hebben ze betere onderdelen. De meeste bedrijven reserveren hun hoogwaardigste carbon voor de topmodellen en gebruiken minder dure materialen – van iets zwaarder carbon tot aluminium en staal – voor de lagere modellen.

Is een toerfiets langzamer dan een racefiets?

Een van de belangrijkste redenen waarom racefietsen zoveel sneller gaan dan toerfietsen is de aero-dynamische rijpositie die ze aanmoedigen. Door een plat stuur te vervangen door een valstuur, geef je jezelf de mogelijkheid om de aero-dynamische positie op je toerfiets aan te nemen.

Hoeveel versnellingen moet een toerfiets hebben?

De meeste toer- en mountainbikes gebruiken echter een ’triple’ voorcrankstel en 8 of 9 achtertandwielen, zodat je 24 tot 27 verschillende toerfietsversnellingen hebt. De achterste tandwielen of cassettes die geschikt zijn voor toerfietsen hebben meestal een kleinste tandwiel van 12 tanden voor systemen met 8 versnellingen of 11 tanden voor systemen met 9 versnellingen.

Wat wordt beschouwd als lange afstand fietsen?

Als je met een niet-fietser praat, klinkt 20 mijl als een lange rit, maar voor een enthousiast clublid kan 100 mijl een lange rit zijn. Er zijn fietsers die regelmatig veel grotere afstanden fietsen dan dit (Tour de France etappes zijn vaak 140 mijl of meer).

Is een hybride fiets goed voor lange afstanden?

Hybride fietsen zijn goed voor lange afstanden. Ze bieden het voordeel dat ze niet te zwaar zijn en toch sterker dan een racefiets, perfect voor toertochten. Je hebt ook een meer opwaartse positie dan racefietsen die mensen prettig vinden op lange afstanden.

Wat is het verschil tussen een toerfiets en een hybride?

Toerfietsen zijn bedoeld voor lange afstanden en daarom hebben ze minder versnellingen en hebben ze meer ruimte voor bagage. Hybride fietsen worden verondersteld veelzijdig te zijn en zijn meer een luxe fiets omdat ze de berijder het comfort bieden dat hij altijd al nodig had tijdens het fietsen.

Kun je een racefiets gebruiken om te toeren?

Het korte antwoord is ja, je kunt absoluut toeren met een racefiets. Het maakt niet uit of hij van koolstofvezel is of dat hij geen bagagedragers heeft om de fietstassen op te bevestigen, als hij goed is afgesteld kan hij zonder problemen een lang avontuur aan.

Maakt een dure fiets verschil?

Over het algemeen zijn duurdere fietsen lichter, stijver en hebben ze betere onderdelen. De meeste bedrijven reserveren hun hoogwaardigste carbon voor de topmodellen en gebruiken minder dure materialen – van iets zwaarder carbon tot aluminium en staal – voor de goedkopere modellen.

Wat is een goede gemiddelde snelheid op een toerfiets?

De goede gemiddelde snelheid van een toerfietser ligt tussen 18 en 24 km/u tijdens de hele rit. Sommige mensen gaan zelfs verder dan 16 mph, maar dat is echt het geval. Bij fietstochten is uithoudingsvermogen het belangrijkste als het gaat om snelheid. Letterlijk iedereen kan een paar minuten 17+mph halen.