Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik Campagnolo 10 speed kettingbladen gebruiken op 11 speed crankarmen?

5 min read

Gevraagd door: Lindsy Strong

Kan ik een 10 speed kettingblad gebruiken met een 11 speed ketting?

Een dubbele Shimano 10-speed crank en kettingbladen kun je echter wel gebruiken met Shimano 11-speed ketting, derailleurs, shifters en cassette.

Zijn 10 speed en 11 speed kettingbladen hetzelfde?

SRAM 11 speed kettingbladen zitten iets verder uit elkaar dan 10 speed ringen, dus een 10 speed ketting op 11 speed ringen zal de kans op het vastlopen van een ketting tussen de ringen tijdens een front shift drastisch verhogen.

Kan ik elk kettingblad gebruiken met een 11 speed ketting?

Omdat de INNER-spacing van kettingen hetzelfde blijft voor verschillende snelheidsklassen, zal een 11s ketting prima lopen op 9s kettingbladen.

Maakt de snelheid uit bij kettingbladen?

Je kettingblad moet overeenkomen met het bcd/boutpatroon, anders past het niet. Nee, het hoeft niet overeen te komen met je kettingsnelheid.

Is een 11 speed crankstel compatibel met 10 speed?

Op een 11-speed crank kunnen 10-speed kettingbladen worden gemonteerd, net zoals op een 10-speed crank 11-speed kettingbladen kunnen worden gemonteerd. De spinnen zijn identiek.

Kan ik een 10-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

En mocht je je afvragen of je een Shimano of SRAM 10-speed systeem hebt en nu een wielset koopt, dan kun je nog steeds 10-speed tandwielen op dat wiel gebruiken. Om een 10-speed tandwiel op een 11-speed freehub te zetten, plaats je gewoon een spacer achter het grootste tandwiel.

Kan ik mijn 10 speed omzetten naar 11 speed?

Gelukkig kunnen veel gangbare en minder gangbare wielsets, zolang ze tenminste 10-speed zijn, worden opgewaardeerd naar 11-speed door de aanschaf van een nieuwe cassettebody. De body is het deel dat vastzit aan het midden van de naaf en het wiel en de fiets aandrijft als je trapt.

Wat is het verschil tussen een 10 en 11-speed ketting?

Kettingen voor 11-speed systemen zijn ongeveer 5,4 mm breed aan de buitenkant, tegen ongeveer 5,9 mm breed voor 10-speed systemen, dus dat is 0,25 mm smaller vanaf het midden van de tandkrans tot het einde van de kettingpen aan elke kant.

Zijn Shimano 10 en 11-speed compatibel?

Een 10-speed Shimano of SRAM cassette kan nog steeds worden gemonteerd op een 11-speed body, maar er is een spacer nodig om het verschil in breedte te compenseren. Er is nog een andere, subtielere, incompatibiliteit die van invloed is op verschillende merken naven en wielen, maar die heeft alleen gevolgen voor rijders die meerdere wielsets gebruiken.

Kan ik een 12 speed kettingblad gebruiken met een 11 speed ketting?

In wezen betekent dit dat u geen andere ketting dan een Shimano 12-speed ketting kunt gebruiken met het kettingblad, en omgekeerd. Als je een Shimano 12s-specifiek 30T kettingblad hebt, zou de gewone 11-speed ketting er niet mee werken.

Zal een 12 speed kettingblad werken op 11 speed?

De verlengde binnenplaten van 12-speed kettingen maken de ketting te smal voor een normaal 11-speed kettingblad. Bijgevolg kan een 12-speed Shimano-ketting een 11-speed kettingblad niet goed “grijpen”.

Kan ik een 11-speed crank gebruiken op een 9-speed fiets?

Ten tweede zal een 11spd crankstel werken met uw 9spd set-up, maar u zult een 10spd ketting moeten gebruiken die werkt op de 11spd crank en 9spd cassette.

Zijn kettingbladen specifiek voor de snelheid?

Ja, kettingen zijn #snelheden specifiek.

Kan ik een 12 speed crankstel gebruiken met een 10 speed cassette?

Er kunnen zeker problemen zijn. 12 speed Shimano is HG+ en dat is een ander tandprofiel dan 8/9/10/11 speed en 12 speed Sram. Je kunt het proberen, maar als je nog geen crank/ketting hebt gekocht, neem dan zeker geen 12 speed Shimano voor een 10 speed aandrijving.

Hoe weet ik of ik een 10 of 11 speed heb?

Vermenigvuldig het aantal voorversnellingen met het aantal achterversnellingen om het aantal versnellingen te krijgen. Bijvoorbeeld, als je twee voorversnellingen en vijf achterversnellingen hebt, heb je een fiets met 10 versnellingen.

Zal een 10 speed achterderailleur werken met 11 speed?

Nee, dat werkt niet. Het schakelen gaat niet over het hele bereik, want een 11-speed cassette is geen 10-speed cassette met een extra tandwiel op dezelfde afstand.

Zijn kettingbladen specifiek voor de snelheid?

Ja, kettingen zijn #snelheden specifiek.

Werkt een 9 speed ketting op een 10 speed cassette?

In sommige gevallen kan een 9-speed ketting prima werken met een 10-speed cassette. In het algemeen is het echter geen goede gewoonte om een ketting te gebruiken die voor minder snelheden is ontworpen dan de cassette. De 9-speed ketting is breder en kan schuren en overslaan in combinatie met een 10-speed cassette.

Kun je een 12 speed ketting gebruiken op een 11 speed cassette?

Ja, een 12 speed ketting werkt prima met een 11 speed cassette. Een 12 speed ketting is smaller dan een 11 speed ketting en past dus prima tussen de aangrenzende tandwielen. Je kunt geen 11 speed ketting op een 12 speed aandrijving leggen, die is te breed en schuurt tegen de aangrenzende tandwielen.

Kun je een Shimano 12 speed cassette op een 11 speed naaf zetten?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Kan ik een 11-speed crank gebruiken op een 9-speed fiets?

Ten tweede zal een 11spd crankstel werken met uw 9spd set-up, maar u zult een 10spd ketting moeten gebruiken die werkt op de 11spd crank en 9spd cassette.