Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is er een master link voor single speed ketting die in de Shimano kettingspanner past?

5 min read

Gevraagd door: Evelyn Rossi

Kun je snelkoppeling op Shimano ketting zetten?

Ja, 10 speed specifieke snelkoppelingen worden vaak gebruikt met 10 speed Shimano kettingen.

Hoe weet ik welke maat master link ik nodig heb?

Maten kettingschakels: maten kettingschakels meten

  • Pitch wordt gemeten door de afstand van het midden van een pin tot het midden van de volgende pin in de rij te vinden. …
  • Bepaal de hoogte en dikte van uw zijplaat door zowel binnen als buiten de rollenketting te meten om er zeker van te zijn dat u een goede gemiddelde maat ziet.

Kan ik KMC master link gebruiken op Shimano ketting?

Ja. Ik gebruik al jaren SRAM en KMC ontbrekende schakels op 9- en 10-speed Shimano kettingen.

Kun je SRAM master link op Shimano ketting gebruiken?

Verkort antwoord: Een SRAM PowerLink kan gebruikt worden op een Shimano ketting zolang beide ontworpen zijn voor hetzelfde aantal versnellingen. Sommige mensen gebruiken PowerLinks met opzet voor het gemak dat ze bieden.

Zijn masterlinks universeel?

Nee, ze zijn niet universeel, maar u kunt er een krijgen voor uw ketting als u de maat weet.

Kun je de Shimano master link hergebruiken?

Shimano en SRAM stellen dat hun 11- en 12-speed kettingschakels slechts voor eenmalig gebruik zijn, en zodra je ze opent, moeten ze worden vervangen.

Hoe vind ik de hoofdschakel van mijn fietsketting?

Als je een ketting hebt met een hoofdschakel: Om de hoofdschakel te vinden, zoekt u naar een schakel die er vanaf de zijkant duidelijk anders uitziet. Dit is waar u de ketting zult breken. De hoofdschakel heeft aan één kant een pin die in een inkeping aan de andere kant steekt.

Welke maat heeft een fietsketting als hoofdschakel?

Fietskettingen zijn er in twee maten. Er is een 1/8″ ketting voor single speeds (fietsen zonder derailler) en 3/16″ voor fietsen met versnellingen en een achterderailleur. Daarnaast zijn er schakels voor 6/7/8 speed, 9 speed, 10 speed of 11 speed.

Hoe weet ik welke ketting ik moet kopen voor mijn fiets?

Tel de vermenigvuldigde achtervorklengte op, het gedeelde aantal tanden voor het kettingblad en het achtertandwiel, en tel er 1 (of 2,5 cm) bij op. Het resultaat is de ideale kettinglengte voor uw fiets. Bijvoorbeeld, je telt 32,5, 13, 7 en 1 op om 53,5 te krijgen. De lengte van de ketting moet 53,5 inch of 135,89 cm zijn.

Is de KMC snelkoppeling compatibel met Shimano?

Ja, ze werken allemaal. Ik heb zelfs een paar SRAM-schakels bij me, hoewel ik shimano-kettingen gebruik (9&10 speed). Er zijn verschillende maten voor verschillende snelheidssystemen. Ik gebruik nu al een jaar herbruikbare KMC missing links met een 9 speed Shimano aandrijving (XT ketting).

Is KMC quick link compatibel met Shimano ketting?

Shimano en KMC kettingen gebruiken verschillende plaatbreedtes, dus een Shimano ketting zal niet werken met een KMC ketting. U kunt echter wel een Shimano-ketting gebruiken met een KMC-kettingblad. De reden hiervoor is dat Shimano en KMC dezelfde breedte gebruiken voor hun binnenste kettingbladplaten.

Kan ik een Shimano snelkoppeling hergebruiken?

Shimano en Campagnolo produceren geen herbruikbare snelkoppelingen. SRAM’s 8- en 9-speed PowerLinks kunnen worden hergebruikt, maar de 10-, 11- en 12-speed PowerLocks zijn niet herbruikbaar.

Is een master link hetzelfde als een connecting link?

Beschrijving & Specificaties
Rollenketting verbindingsschakels, ook bekend als hoofdschakels, worden gebruikt om twee uiteinden van de rollenketting met elkaar te verbinden.

Kun je een Shimano kettingpen hergebruiken?

Shimano zegt dat je snelkoppelingen niet opnieuw mag gebruiken: “Hergebruik een verwijderde QUICK-LINK niet. Als de QUICK-LINK opnieuw wordt gebruikt, bestaat het risico dat deze losraakt en losraakt, wat tot een ongeluk kan leiden.” Ik denk dat ze daar te voorzichtig zijn.

Hoe open ik een master link zonder de tool?


Citaat uit de video: De volgende stap is het nemen van een nijptang of een tang die lang genoeg is. En je moet hem over de snelkoppeling halen en van hier naar hier knijpen.

Kun je een 10 speed snelkoppeling gebruiken op een 11 speed ketting?

Aangezien de 11 speed ketting smaller is, zal de verbindingspen smaller zijn dan bij een 10 speed. Hoewel het zou kunnen werken, zou ik het zeker niet aanraden. Wat je wel kunt doen is een SRAM powerlock gebruiken die ontworpen is voor 10 speed toepassingen. 10 speed is powerLOCK, niet powerLINK.

Kun je schakels toevoegen aan een fietsketting?

Ja, je kunt schakels toevoegen aan een fietsketting, maar je moet voorzichtig zijn dat je het juiste gereedschap hebt (kettinggereedschap/meestertang) en de juiste methoden. Om te controleren of je ketting te klein is, schakel je op het grootste kettingblad en het grootste tandwiel.

Kun je Shimano 12 speed snelkoppelingen hergebruiken?

Shimano en Campagnolo produceren geen herbruikbare snelkoppelingen. SRAM’s 8- en 9-speed PowerLinks kunnen worden hergebruikt, maar de 10-, 11- en 12-speed PowerLocks zijn niet herbruikbaar.

Kun je een 11 speed snelkoppeling gebruiken op een 12 speed ketting?

Het kettingblad op een 1x systeem “ziet” alleen de binnenkant van de ketting, dus ja, een 11 speed ketting zal prima werken met een 12 speed kettingblad (dat is meestal 11/12sp kettingblad).

Hoe vind ik de hoofdschakel van mijn fietsketting?

Als je een ketting hebt met een hoofdschakel: Om de hoofdschakel te vinden, zoekt u naar een schakel die er vanaf de zijkant duidelijk anders uitziet. Dit is waar u de ketting zult breken. De hoofdschakel heeft aan één kant een pin die in een inkeping aan de andere kant steekt.

Kun je meesterlink hergebruiken?

SRAM’s 10 en 11-speed hoofdschakels worden PowerLocks genoemd en mogen niet opnieuw worden gebruikt. Volgens SRAM kan de nok die de twee platen van de PowerLock met elkaar verbindt, bij het ontgrendelen beschadigd raken, waardoor het risico op defecten bij hergebruik toeneemt.