mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is Snapper goed eten?

1 min read

Een van de lekkerste dingen om te grillen is vis. En zeker een stevige vis als een Red Snapper. Het is een manier om gezond te eten en toch stevig genoeg om een vlees liefhebber tevreden te stellen.

Hoe smaakt snapper?

Grote exemplaren kunnen een lengte bereiken van een meter en een gewicht van 15 kilo. De geur is fris-ziltig en de smaak lijkt op die van zeebaars. Het visvlees lijkt op de roodbaars, maar het vlees van de snapper is steviger. De bereidingswijzen van roodbaars kunnen ook op de snapper toegepast worden.

Wat eet een red snapper?

De vis heeft één rugvin en één aarsvin. Het dieet van de rode snapper bestaat hoofdzakelijk uit dierlijk voedsel: macrofauna en vis.

Wat is piska Kora?

De red snapper of Piska Korá (letterlijk vertaald ‘rode vis’) is één van de meest gegeten vissoorten op de Antillen. Tegenwoordig is de red snapper ook goed in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Surinaamse toko’s, waar ze meestal in de vriezer liggen. Ook vind je de vissen soms bij de grote, Chinese supermarkten.

Wat kost een red snapper?

Rode Mul

Artikelnummer: Visonline
Stukprijs: €23,35 / Kilogram


Wat lijkt op red snapper?

De smaak van de red snapper is te vergelijken met die van zeebaars. Het vlees lijkt op dat van de roodbaars, maar is net even wat steviger.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl