Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is kniphofia een wintergroen?

4 min read

Het zijn wintergroene vaste planten met dichte basale pollen van diepgegroefde, smalle bladeren . Het zijn stevige groeiers met cilindrische tot ronde bloemhoofden in helder oranje, gele tot roomwitte bloemen.

Hoe hoog wordt een kniphofia?

Kniphofia is een vaste plant met een zeer stuk en stekelig grasachtig blad dat circa 50 centimeter hoog wordt.

Is kniphofia winterhard?

Van juni t/m oktober bloeit de Vuurpijl met opvallende rode aarvormige bloemtrossen, die aan de onderkant meer oranje van kleur zijn. De bladeren zijn grasachtig en groen van kleur. Deze tuinplant is winterhard tot een temperatuur van -20 graden Celsius.

Hoe snoei je een kniphofia?

Kniphofia snoeienWanneer de bloemen van je fakkellelie in de herfst zijn verwelkt, kun je de bloemkoppen afknippen. Maar snoei niet de stengels en het blad zelf weg, want die beschermen de plant in de winter tegen vorst. Rond april kun je de dode stelen en het oude blad verwijderen uit de pol.

Is de kniphofia een vaste plant?

De Kniphofia is een geslacht van vaste planten met grasachtig of riemvormig groen blad. De planten hebben graag een plekje in de zon maar ook een vochthoudende bodem in de zomer.

Hoe hoog wordt vuurpijl?

De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C.

Wat als je vlinderstruik niet snoeit?

Als de vlinderstruik helemaal niet gesnoeid wordt, zal deze op een geraamte van kale takken een tijdlang door kunnen groeien. De plant zal echt veel minder minder bloemen aanmaken en het geraamte van kale takken ziet er niet echt mooi uit. Daarom is snoeien van de vlinderstruik wel aan te raden.

Hoe steek je een vuurpijl af?

Het afsteken van de vuurpijlPlaats de vuurpijl in de fles, buis of lanceerinrichting. Houd het vuurwerk nooit in je hand en steek het vuurwerk aan met een aansteeklont of aansteekstokje. Belangrijk is dat je tijdens het aansteken naast het vuurwerk staat.

Hoe maak je een vuurpijl surprise?

Knip de cirkel uit en knip hem in tot het midden. Schuif het papier in elkaar zodat je een soort hoedje krijgt. Doe wat lijm op de rand en plak die vast. Doe ook lijm op de rand van de wc-rol en lijm de punt daarop vast.Wat heb je nodig:

  1. WC-rol.
  2. Stuk papier.
  3. Satéprikker.
  4. Servetten (geel/rood).
  5. Lijm.
  6. Schaar.
  7. Passer.


Hoe ver mag je lavendel terugsnoeien?

Zodra de strengste vorst voorbij is (begin april) kun je de lavendel flink snoeien. Je ziet al wat groei verschijnen. Snoei met een heggenschaar (of een snoeischaar als het hout al wat dikker is) de plant ongeveer een derde deel terug, tot ongeveer tien tot vijftien centimeter boven de grond.

Kun je lavendel helemaal terug snoeien?

De hoofdsnoei valt eind maart/begin april nog voordat lavendel gaat groeien. Knip terug tot boven jonge scheutjes. Snoei de plant niet helemaal kaal, of te ver in het oude hout, u loopt dan het risico dat de takken niet meer uitlopen.

Kan ik lavendel snoeien in juli?

Lavendel snoeien doe je twee keer per jaar: Hoofdsnoei: in het voorjaar (maart/april) Zomersnoei: in de zomer (augustus, uiterlijk eind september)

Kun je in mei nog lavendel snoeien?

Oude lavendel snoeien doe je een paar weken na de hoofdsnoei, dus eind april of begin mei. Een vakman weet dat je vanaf drie knoppen in het oude hout lavendel moet snoeien. Met een beetje geluk ontstaan er dan ook drie nieuwe scheuten.

Hoe voorkom je dat lavendel Verhout?

Het is wel belangrijk om de Lavendel ieder voorjaar kort te snoeien (ca. 15 cm boven de grond) zodat er vanuit het hart steeds weer jonge scheuten groeien. Wordt de plant niet kort geknipt dan zal de Lavendel snel verhouten en uit elkaar vallen.

Wat moet je doen als lavendel is uitgebloeid?

Zodra de bloemen zijn uitgebloeid wil je deze eigenlijk zo snel mogelijk verwijderen, want door direct na de bloei te snoeien stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten. In augustus en september kun je meestal de eerste snoei toepassen. Zorg ervoor dat je uiterlijk voor het invallen van oktober snoeit.