Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is “Greased Lightning” veilig om te gebruiken voor het schoonmaken van fietsen?

5 min read

Gevraagd door: Heather Tucker

Kan ik ontvetter gebruiken om de fiets schoon te maken?

Breng ontvetter aan. DO: Gebruik fietsspecifieke ontvetter op de hele aandrijving (cassette, derailleurs, ketting, kettingbladen) en laat de oplossing minstens 5 minuten intrekken terwijl je de rest van je fiets schoonmaakt. NIET DOEN: Spuit ontvetter op remklauwen/remblokken/rotors als je schijfremmen hebt.

Kan ik elke ontvetter gebruiken voor de fiets?

Ja, u kunt elke ontvetter gebruiken voor uw fietsketting en cassette. Elke fietsspecifieke en auto-ontvetter verwijdert oud en smerig smeermiddel van de ketting, derailleur en andere onderdelen van de fietsaandrijving. De best beoordeelde fietskettingontvetters zijn sneldrogend, wat een efficiëntere smering mogelijk maakt.
5 sep, 2022

Waar kun je ingevette bliksem op gebruiken?

De Greased Lightning 32 oz. Super Strength Multi-Purpose Cleaner and Degreaser gebruikt een geconcentreerde formule om moeilijke vlekken zoals schimmelvlekken, bloed, inkt en wijn te helpen verwijderen. Aanbevolen voor badkuipen, douches, wastafels, glasvezel en betegelde oppervlakken, de multifunctionele reiniger werkt op poreuze en niet-poreuze oppervlakken.

Is Grease Lightning een ontvetter?

Over dit artikel. De Greased Lightning 32 oz. Cleaner and Degreaser is een multifunctionele reiniger die het beste werkt op niet-poreuze oppervlakken. De sterke formule helpt schimmelvlekken, bloed, inkt en meer te verwijderen uit uw bad, douche, wastafels, glasvezel en tegels.

Welke ontvetter moet ik gebruiken voor mijn motor?

De eenvoudig genaamde WD-40 Bike Degreaser is veilig voor het reinigen en ontvetten van fietsen. Het werkt niet alleen snel en effectief, maar omdat het in een spuitbus onder druk zit, is het op zichzelf nog effectiever. Spuit gewoon van dichtbij op het onderdeel dat schoongemaakt moet worden en je krijgt waarschijnlijk al het vuil eraf zonder meer werk.
9 december 2021

Waarmee kan ik mijn fiets schoonmaken?

Zeep / algemene reiniger: Gebruik verdunde afwasmiddel of voorgevormde fietswasreiniger voor het reinigen van het frame. Ontvetter: Een fiets-specifieke ontvetter (vermijd kerosine of terpentine) maakt kleverige onderdelen zoals je fietsketting schoon. Kies een oplosmiddel dat het milieu (en jou) ontziet.
9 mei 2022

Is Simple Green een goede fietsketting ontvetter?

Simple Green Bike Cleaner & Degreaser is een niet-corrosieve formule die door aangekoekte modder, vuil, vet, vuil en andere weg en trail vuil snijdt. Het is veilig voor gebruik op alle fietsonderdelen zoals metaal, rubber, carbon fiber, plastic, gelakte oppervlakken, kettingen en derailleurs.

Kan ik keukenontvetter gebruiken op fietsketting?

Ja, en het kan worden gedaan met de ketting op of van de fiets. Vul gewoon een emmer met warm water, voeg een reinigingsmiddel naar keuze toe (of het nu een vloeibaar keukenreinigingsmiddel, ontvetter of een andere fietsreiniger is), en gebruik een borstel met stijve haren om de ketting te schrobben.
29 juli 2021

Mag je auto-ontvetter gebruiken op fietsen?

Hoewel u specifieke ontvetter voor auto’s of fietsen kunt gebruiken, is kerosine een goed goedkoop (maar stinkend) alternatief. Het is algemeen verkrijgbaar bij supermarkten en ijzerwinkels en lost het kettingvuil uitstekend op.
18 feb 2010

Hoe lang duurt Greased Lightning?

Het paradepaardje van het bedrijf. Een waterloze was die naar eigen zeggen acht tot 10 wasbeurten per fles geeft en daarbij tot 2.000 liter water bespaart. Komt ook in een twee-pack of twee-pack met microvezeldoekjes.
31 augustus 2022

Is Greased Lightning giftig?

Schadelijk bij inademing. Veroorzaakt huidirritatie. Inademing : Schadelijk bij inademing. Veroorzaakt irritatie van de luchtwegen.
16 feb 2012

Kan ik Greased Lightning op mijn auto gebruiken?

Geprobeerd en getest met meer dan 2.500 5-sterren beoordelingen op Trustpilot, Greased Lightning heeft een volledig en onverslaanbaar assortiment van auto reinigingsproducten om uit te proberen. Zeer gewaardeerd door klanten worden onze producten niet alleen gebruikt op auto’s, maar ook op motoren, mountainbikes, caravans en in het hele huis.

Is het OK om een fietsketting in ontvetter te laten weken?

Als de ketting van de motor af is, kun je hem een nacht laten weken in ontvetter, voordat je hem grondig schrobt met een tandenborstel. Of je stopt hem in een oude waterfles vol met ontvetter en schudt hem schoon.
21 januari 2016

Wat is het beste oplosmiddel om een fietsketting schoon te maken?

Pedro’s Oranj Peelz is het aangewezen oplosmiddel voor kettingen wat betreft biologische afbreekbaarheid en kracht. Het is ook een wateroplosmiddel, dus u kunt het gemakkelijk afspoelen na gebruik en u kunt (en moet) het snel afwassen van plastic, carbon, rubber of geverfde onderdelen waarmee het in contact komt.

Hoe maak ik mijn fiets grondig schoon?


Citaat uit de video: Deze eerste stap is om je motor af te spoelen en nat te maken dit zal ook een deel van het vuil verwijderen. Volgende stap wil je je aandrijflijn ontvetten. En de techniek.

Zal ontvetter de motor beschadigen?

Oplosmiddelen en ontvetters op basis van benzine kunnen rubber beschadigen. Zelfs als je WD-40 gebruikt, kan het de asrubberbescherming (als die in je motor bestaat) vernielen, maar wat ik heb gedaan is heel goed schoonmaken en het verpest niets, het is een kwestie van tijd.
2 augustus 2011

Kan ik keukenontvetter gebruiken op fietsketting?

Ja, en het kan worden gedaan met de ketting op of van de fiets. Vul gewoon een emmer met warm water, voeg een reinigingsmiddel naar keuze toe (of het nu een vloeibaar keukenreinigingsmiddel, ontvetter of een andere fietsreiniger is), en gebruik een borstel met stijve haren om de ketting te schrobben.
29 juli 2021

Hoe ontvet je een fiets?

Borax is een geweldig alternatief voor zuiveringszout en een effectief ingrediënt voor fietskettingontvetters. Neem voor dit recept een liter water, 2 kopjes borax, 8 kopjes witte (gedistilleerde) azijn, en 2 kopjes zout. Roer alles goed door elkaar.

Kan ik motorontvetter gebruiken om mijn motorketting te reinigen?

Ik gebruik meestal ofwel Gunk motorontvetter spray of carb cleaner op de mijne. Werkt prima, maar doe het buiten, want ze zijn allebei (vooral de gunk) erg krachtig en stinken.
6 apr 2008

Mag je motorontvetter gebruiken op een motor?

Houd het uiterlijk en de prestaties van je motorfiets op peil als je een eersteklas motorontvetter gebruikt. Gelukkig weten wij de beste motorfietsmotorontvetter op de markt en waar je die kunt kopen! PJ1 Spray & Wash Degreaser is de nummer 1 keuze voor het oplossen van vet, vuil en grond op alle mechanische onderdelen van je motor.

Kun je ketting schoonmaken met ontvetter?

Je eerste stap in het schoonmaken van je fietsketting: Het kiezen van uw reinigingsmiddel, zoals een zeep of fiets-specifieke ontvetter. Je hebt eigenlijk niets bijzonders nodig om de klus te klaren, en je kunt zelfs halen wat je nodig hebt bij je plaatselijke supermarkt.
25 februari 2022