Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Goedkoop fietsgereedschap of kan ik gewoon algemeen gereedschap uit de bouwmarkt gebruiken?

5 min read

Gevraagd door: Frank Riche

Welk gereedschap heb je nodig om aan fietsen te werken?

Fietstools voor routineonderhoud

 • Allen® sleutelset (variërend van 2-12 mm groot)
 • Open eindsleutels (6-17 mm)
 • kettingborstel.
 • ketting glijmiddel en reiniger.
 • Clean vods.
 • Bandenhendels.
 • buizen (minstens een paar reserveonderdelen)
 • Tube Patch Kit.

Wat voor moersleutel heb je nodig voor een fiets?

De twee meest gebruikte stijlen op motoren zijn “click momentsleutels” en “preset momentsleutels”. Een vooraf ingestelde momentsleutel lijkt veel op een gewone inbussleutel, met een handvat. Hij draait de bout op de ideale spanning.

Wat heb ik nodig aan een fietsmultitool?

Ongeacht het merk of het ontwerp dat u kiest (meer binnenkort), zult u deze functies vaak tegenkomen in een fietsspecifieke multi-tool:

 1. schroevendraaiers. De meeste fiets multi-tools hebben een Phillips-schroevendraaier, flat-head tip of beide. …
 2. Hex -toetsen. …
 3. Torx Driver. …
 4. Bandenhendel. …
 5. Blade.


 6. Welke maat inbussleutel heb ik nodig voor mijn fiets?

  De meest gebruikte maten zijn 4mm, 5mm en 8mm. Zadelpen, stuurpen en stuurbuis variëren per merk tussen 4mm of 5mm. 8mm wordt gebruikt om de meeste pedalen op de crankarm vast te zetten. U kunt de 8mm inbussleutels uit de set gebruiken of een losse 8mm pedaalsleutel kopen zoals op de foto hieronder.

  Wat is het beste merk fietsgereedschap?

  Laten we eens kijken naar enkele van de beste keuzes die je kunt maken als het gaat om Park Tool.

  • Park Tool PK-5 professionele fietsgereedschapsset.
  • Park Tool AK-5 Advanced Fietsmonteur gereedschapsset.
  • Park Tool SK-4 Fietsmonteur starters gereedschapsset.


  Gebruiken fietsen metrisch of SAE?

  metrisch
  Op een fiets zie je zowel het metrische als het SAE-systeem. De meeste schroefdraden zijn metrisch, maar niet allemaal. Bij de meeste fietsen wordt 9 mm schroefdraad gebruikt voor de vooras en 10 mm voor de achteras.

  Heb je echt een momentsleutel nodig voor een fiets?

  Momentsleutels zijn de laatste jaren een must-have geworden, omdat moderne fietsen zoveel koolstofvezel en zeer licht aluminium bevatten. Klemmen rond carbononderdelen kunnen gemakkelijk schade aanrichten als ze te strak worden aangedraaid, dus een momentsleutel is essentieel als je met dergelijke uitrusting werkt.

  Kun je een gewone momentsleutel gebruiken op een fiets?

  Gebruik nooit een momentsleutel om bouten op uw motor los te draaien. Momentsleutels zijn gemaakt als meetinstrument, niet als vervanging voor uw gewone set inbussleutels. Als u een momentsleutel met meerdere koppelinstellingen gebruikt, zorg er dan voor dat u de sleutel op nul zet voordat u hem opbergt.

  Heb ik een momentsleutel nodig om fietspedalen te monteren?

  Sommige fietspedalen (zoals de Garmin Vector) moeten worden aangedraaid met een exacte momentspecificatie, waarvoor het gebruik van een momentsleutel nodig is. De TWB-15 wordt gebruikt in combinatie met een momentsleutel met 3/8″ aandrijving (zoals de Park Tool TW-6.2) om te controleren of de fietspedalen nauwkeurig zijn aangedraaid.

  Heb ik een kettingpons nodig?

  Een goede kettingbreker (ook wel kettingsplijter of gewoon kettinggereedschap genoemd) is een essentieel onderdeel van de gereedschapskist van elke thuismonteur, waarmee u oude kettingen kunt splitsen, nieuwe kettingen kunt inkorten en kettingen met een pen in plaats van een snelschakel kunt verbinden.

  Hoe gebruik je een kettingbreker?


  Citaat uit de video: Door de ketting te breken leg je de ketting eronder. Het gereedschap opent de kaken. De bekken krijgen een stevige grip op de binnenkant van de rolschakel eronder.

  Hoe gebruik je een multi gereedschap kettingbreker?

  Citaat uit de video: Dus stel je voor hier heb je je slechte kettingschakel daar neem je je gereedschap hier plaats je je ketting. In het gereedschap. Draai het gereedschap hier. Ik ga de pen eruit drukken. Zo.

  Wie maakt het beste mountainbike gereedschap?

  De beste multi-tools voor mountainbiken

  • Topeak ratchet rocket lite dx+ neem workshop kreupel op je rit met Topak’s Mini Tool Wrap. …
  • Lezyne v Pro-11. …
  • Merida 20-in-1. …
  • Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit (2e generatie) …
  • Topeak Mini PT30. …
  • Birzman Fexman E-Version 15. …
  • Lezyne rap 15 CO2. …
  • Crankbrothers M17.

  Hoe draai je een fietswiel?

  Citaat uit de video: Sta voorzichtig te draaien. En zoek een punt waar de velg de ene kant van de dishing finger of remblok raakt. En draai dan een spaak die aan de naaf vastzit aan de tegenovergestelde. Opzij.

  Hoe kan ik mijn motor afstellen?

  Citaat uit de video: Dan is het een relevante how-to. Om te beginnen heeft het een grondige schoonmaakbeurt nodig nu als je het nog niet hebt'gezien bekijk onze video die uitlegt hoe je dat moet doen. Dat.

  Welk gereedschap heb je nodig om fietsremmen te repareren?

  Citaat uit de video: Qua gereedschap heb je een inbussleutel of een kleine sleutel nodig. Bij sommige fietsen wordt een moersleutel meegeleverd. Volg deze eenvoudige methode in vier stappen. Pak eerst je remhendels vast. Ze moeten strak aanvoelen en

  Welke kegelsleutels heb ik nodig?

  Kegelsleutels zijn er meestal in de maten 13 x 14 mm, 15 x 16 mm en 17 x 18 mm. Als u van plan bent uw eigen onderhoud te doen, moet u ten minste één en bij voorkeur twee van elke maat hebben die nodig is voor uw naven.

  Hoe gebruik je een fietskettingsleutel?

  Citaat uit de video: Als je langzaam maar voorzichtig blijft draaien duw je uiteindelijk de klinknagel eruit en splijt de ketting. Blijf gewoon aan de hendel draaien. Totdat je de klinknagel er helemaal doorheen duwt.

  Wat is een naafkegelsleutel?

  Een conussleutel of kegelsleutel is een gereedschap dat wordt gebruikt bij de montage en het onderhoud van fietsen om de conussen van cup- en conuslagers af te stellen. Kegelsleutels zijn dunner en lichter dan de meeste andere steeksleutels waarmee aan fietsen wordt gewerkt.

  Wat is een kop en kegel lager?

  Een lagersysteem dat bestaat uit een beker met kogels die door een kegelmoer worden bijgesteld. Dit systeem is zeer duurzaam en goed te onderhouden. Het belangrijkste onderdeel van het onderhoud is een soepele rotatie zonder speling.

  Hoe gebruik je een spaaksleutel?

  Citaat uit de video: De zwarte past het strakst. Je wilt in principe de strakste. Passende spaaksleutel of nippelsleutel. Maar begin bovenaan en breng het naar beneden om een goede match te krijgen.