juli 4, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel kost het om een eindeloos zwembad te onderhouden?

3 min read

Is een zwembad veel onderhoud?

Reken op een kost van 300 tot 400 euro per jaar. Hoe beter je het zwembad onderhoud, hoe lager deze kosten zullen zijn. Ook bij slecht weer verandert de waterkwaliteit en moet je producten toevoegen. Enkel in de winter dien je weinig tot geen producten te gebruiken.

Hoeveel kost een zwembad per maand?

Kosten voor het onderhoud van je zwembad

Tussen april en oktober zal je filterpomp ook langer draaien dan in de winter. Ook telt hier: hoe groter je zwembad, hoe zwaarder je pomp. Reken in ieder geval zeker op een jaarlijkse kost tussen 400 en 600 euro voor 6 maanden zwemplezier.

Hoe vaak water verversen in zwembad?

Het is raadzaam het water van je zwembad minimaal 1 keer per jaar te verversen. Afhankelijk van je situatie doe je dit gedeeltelijk of volledig. Daarnaast zijn er diverse omstandigheden, waarbij het nodig is het water vaker te verversen. Denk aan extreem hete zomers, onweer, poolparty’s en slecht onderhoud.

Wat kost een groot zwembad?

Een kwaliteitsvol houten zwembad van 16 vierkante meter kost tussen de 3500 en 4000 euro. Voor een groter formaat van 8 op 4 meter leg je gemiddeld tussen de 7000 à 8000 euro neer (excl. plaatsing). De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort en de grootte van het zwembad.

Hoeveel warmte verliest een zwembad?

een zwembad verliest zonder afdekking per m2 evenveel warmte als geproduceerd wordt door een verwarming van 300W. een zwembad van 4 x 8m zonder afdekking verdampt jaarlijks 28.000 liter. een bad van 4 x 8m zonder afdekking verliest tijdens de opwarmfase een kleine 10.000Watt in energie.

Wat kost een zwembad van 8×4?

Als je kiest voor een geprefabriceerd foliezwembad, ben je tussen de 6.000 en 25.000 euro kwijt. Maar je kunt ook voor een super-de-luxe zwembad “op maat” kiezen. Die kosten kunnen oplopen tot over de 40.000 euro.

Wat kost een zwembad in huis?

Zo moet je niet alleen beslissen waar het zwembad precies komt (in een kelder, in een speciaal daarvoor gebouwde ruimte, …), je moet ook ruimte voorzien voor een ontvochtigingssysteem. Dat alles maakt dat je voor een binnenzwembad op minstens 90.000 euro exclusief btw moet rekenen.

Hoeveel kost een Biopool?

Met een budget van 40.000 tot 50.000 euro mag je wel al rekenen op een kwalitatief zwembad met alle nodige toebehoren inclusief plaatsing.

Wat kost een gemetst zwembad?

Het zal afhangen van onder andere het gebruik van het zwembad en het klimaat. Gemiddeld kunt u rekenen op een kost van 400 € tot 750 € / jaar voor producten, elektriciteit en toebehoren voor een zwembad van +/- 9m x 4 m, met een diepte van 1m50.

Wat kost een zwembad in beton?

Voor een afgewerkt betonnen zwembad mag je rekenen op een gemiddelde prijs vanaf € 40.000, incl. btw en plaatsing. Individuele keuzes kunnen daarbij een grote invloed hebben.

Wat kost een Leisure Pool?

Afhankelijk van het model en de gekozen opties varieert de prijs van een zwembad bij Leisure Pools gemiddeld tussen 40.000 en 70.000 euro. Voor deze prijs krijg je echter wel een prachtig verwarmd zwembad mét levenslange garantie, en een schitterende na-service waarop je altijd kan rekenen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl