juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is Semana vrouwelijk in het Spaans?

2 min read

Wat is een onbepaald lidwoord in het Spaans?

Het onbepaald lidwoord, het nederlandse een, heeft in het Spaans ook weer twee vormen voor mannelijk en vrouwelijk un en una en het meervoud unos en unas.

Wat betekent januari in Spaans?

NL: januari, februari, maart ES: Enero, febrero, marzo – ¿ Cómo dice?

Welke dag is Martes?

Verbuigingen: dinsdagen (meerv.) NL: dinsdag, maandag, dinsdag, woensdag, dinsdag. ES: Martes.

Wat is het verschil tussen UN en UNO?

De meeste mannelijke woorden hebben als lidwoord ‘un‘. Echter, woorden die beginnen met een s-impura (beginnen met een –s gevolgd door een medeklinker) of woorden die beginnen met Z hebben het lidwoord ‘uno‘.

Hoe weet je of een woord mannelijk of vrouwelijk is in het Spaans?

Spaanse lidwoorden

De ‘de’ en ‘het’ van het Spaans zijn el (enkelvoud) en los (meervoud) als het gaat om mannelijke woorden. Vrouwelijke woorden krijgen het lidwoord la of las. Gelukkig zijn er vrij heldere regels over wanneer een woord mannelijk of vrouwelijk is. Mannelijk zijn alle woorden die eindigen op een o.

Is het een bepaald lidwoord?

Een lidwoord (of: artikel) staat vóór een zelfstandig naamwoord en drukt daarvan de bepaaldheid uit: de en het zijn bepaalde lidwoorden (of: lidwoorden van bepaaldheid); een is het onbepaald lidwoord (of: lidwoord van onbepaaldheid).

Welke maand is Gennaio?

Maandnamen in 6 talen

Nederlands Duits Italiaans
januari Januar gennaio
februari Februar febbraio
maart März marzo
april April aprile

Wat is december in het Spaans?

Diciembre. December is de laatste maand van het jaar. Diciembre es el último mes del año.

Wat is april in het Spaans?

NL: Maart, april, mei. ES: Marzo, abril, mayo.

Hoe weet je wanneer je un of une moet gebruiken?

Bij mannelijke woorden is het ‘le’ (de/het) of ‘un‘ (een) en bij vrouwelijke woorden is het ‘la’ (de/het) of ‘une‘ (een). Le en la worden l’ wanneer het voor een zelfstandig naamwoord komt die met een klinker of een stille h begint, zoals l’hotel (= het hotel). In het meervoud wordt altijd ‘les’ gebruikt.

Wat zijn de Italiaanse lidwoorden?

De lidwoorden “il” en “i” worden gebruikt bij mannelijke woorden die beginnen met een medeklinker, behalve wanneer de lidwoorden “lo” en “gli” moeten worden gebruikt. De lidwoorden “lo” en “gli” worden gebruikt bij mannelijke woorden die beginnen met: z, x, gn, pn, s, i, y + klinker en s + medeklinker.

Hoe maak je meervoud in het Spaans?

De Spaanse meervoudsvorm wordt gevormd door een -s of -es toe te voegen aan het einde van het zelfstandige naamwoord. De lidwoorden die het meervoud aangeven zijn los voor de mannelijke en las voor de vrouwelijke zelfstandige naamwoorden.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl