mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe wordt een groep grijze walvissen genoemd?

2 min read

Wat voor soorten walvissen zijn er?

Er bestaan ongeveer 90 soorten walvissen. Deze leven verspreid in oceanen over de hele wereld. Sommige soorten blijven graag op dezelfde plek, maar andere trekken wel duizenden kilometers voor voedsel en paring. Walvissoorten kunnen worden verdeeld in twee brede categoriën, de tandwalvissen en de baleinwalvissen.

Wat is het verschil tussen een tandwalvis en een baleinwalvis?

De walvisachtigen kunnen we onderverdelen in twee groepen. Er zijn baleinwalvissen zoals de walvis en de gigantische vinvis en er zijn tandwalvissen! Tanden De naam zegt het al, tandwalvissen hebben tanden. Dat is gelijk het grootste verschil met baleinwalvissen, die baleinen hebben.

Hoe heten de tanden van een walvis?

Ze hebben een enorme bek zonder tanden, maar met baleinen. Dat zijn hoornplaten die in rijen aan het gehemelte van de bovenkaak hangen. Met die baleinen zeven de walvissen hun voedsel uit het water.

Wat is het verschil tussen een walvis en een dolfijn?

Spoiler alert: dolfijnen zijn eigenlijk walvissen. Althans, ze behoren tot de familie van walvisachtigen. Wetenschappelijk gezien behoren alle walvissen, dolfijnen en bruinvissen tot de Cetacea (walvisachtigen). Binnen de walvisachtigen zijn er twee onderordes: baleinwalvissen en tandwalvissen.

Welke zeedieren zijn er?

Ontmoet 10 zeegenoten van de haai!

  • Zeehonden. Als je zeehonden wilt spotten, heb je de grootste kans op de Waddeneilanden. …
  • Kwallen. Grote kans dat jij al wist dat er kwallen in de Noordzee leven. …
  • Bruinvissen. De bruinvis is een dolfijnensoort. …
  • Zeepaardjes. …
  • Sponzen. …
  • Inktvissen. …
  • Kreeften. …
  • Zeesterren.

Hoe ziet een tandwalvis eruit?

Kenmerken. Zoals de naam al zegt onderscheidt deze groep zich van de andere walvissen door het hebben van tanden, in tegenstelling tot de baard- of baleinwalvissen (Mystacoceti), die baleinen in hun kaak hebben. Een ander verschil is het spuitgat, dat bij tandwalvissen bestaat uit één enkel neusgat.

Hoe jagen tandwalvissen?

Hoe jagen tandwalvissen? Tandwalvissen hebben puntige tanden, waarmee ze vissen en inktvissen vangen. Bekende tandwalvissen zijn dolfijnen, orka’s en potvissen. Baleinwalvissen hebben geen tanden maar een soort borstels in hun bek, waarmee ze beestjes uit het water zeven en opeten.

Hoeveel soorten tandwalvissen?

Er zijn ongeveer 89 beschreven soorten die men heeft onderverdeeld in twee subgroepen: de tandwalvissen (Odontoceti) en de baleinwalvissen (Mysticeti). Tandwalvissen zijn rovers met een sterk ontwikkeld gebit; voorbeelden zijn de dolfijnen, bruinvissen en potvissen.

Wat is groter een walvis of een orka?

De orka is de op een na grootste tandwalvis; de grootste is de potvis. Ook al behoren orka’s, zwarte zwaardwalvissen en grienden tot de familie delfinidae (dolfijnen: de grootste familie in de suborde tandwalvissen), worden ze ‘walvis‘ genoemd, en dolfijnen, die tot dezelfde familie behoren en kleiner zijn, niet.

Hoe groot is het oog van een walvis?

Dat is zeker zo groot als een voetbal en daarmee heeft het dier de grootste ogen ter wereld. Ter vergelijking: het grootste dier dat ooit heeft geleefd, de blauwe vinvis, heeft ogen met een doorsnede van “slechts” 11 cm.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl