Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe wordt de kop van de worm genoemd?

5 min read

De kop van de regenworm zit altijd aan de zijde van het clitellum, de kop is verder nauwelijks te onderscheiden van de achterzijde. Onder een microscoop wordt de structuur van de kop beter zichtbaar, de worm heeft een soort lapje voor de mond waarmee voedsel kan worden vastgegrepen.

Wat is de kop van een worm?

Je kunt zijn kop ook herkennen aan dit dikke deel, het zadel. En daar zit zijn kop het dichtste bij. Een regenworm lijkt kaal en glibberig, maar dat is hij niet. Hij heeft namelijk een soort borsteltjes over zijn lijfje, en die kun je voelen als je van zijn achterkant naar zijn kop beweegt.

Wat voor soorten wormen zijn er?

Wormen zijn een informele groep van dieren die meer dan 25.000 soorten telt. Bekende stammen van wormen zijn de ringwormen (Annelida), de platwormen (Platyhelminthes) en de snoerwormen (Nemertea).

Wat gebeurt er als je een worm doormidden hakt?

Is het waar dat als je een regenworm doormidden hakt er 2 wormen uit komen? Nee, dat is een fabel. Het lichaam van een regenworm bestaat uit ringen of segmenten. Daarvan kan hij er aan de kopkant (het dunne, ronde uiteinde) maar een paar missen, anders gaat hij dood.

Waar vind je platwormen?

De meeste soorten leven onder water of in de weefsels van andere dieren. Veel platwormen, zoals de lintwormen, hebben een parasitaire levenswijze, maar er zijn ook soorten die vrijlevend zijn. Vrijlevende soorten in zoet of zout water zijn vaak afvaleters, maar ook jagende platwormen komen voor.

Wat is een computerprogramma dat zichzelf vermenigvuldigd via een netwerk?

Een computerworm (of kortweg worm) is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Via een netwerk worden kopieën van deze worm doorgestuurd zonder een tussenkomst van een tussengebruiker. Een worm is geen computervirus want hij heeft geen computerprogramma nodig om zich aan vast te hechten.

Hoe weet een vogel waar een worm zit?

Onder een stukje gazon leven veel wormen, en dat weet de merel ook. Daarom zit de vogel met zijn goudgele snavel vaak op een gazon heen en weer huppen. Hierbij let de merel op elke beweging en grijpt bliksemsnel toe als een worm zich laat zien. Het gehup merken de wormen in de grond op.

Welke soorten regenwormen zijn er?

FAMILIE: Er zijn wereldwijd wel zo’n 670 soorten regenwormen bekend. In Nederland komen er ongeveer 23 soorten voor. ETEN: De regenworm eet vooral plantenresten. Maar het is een weinig kieskeurige eter: ook schimmels, zaden, bacteriën en resten van allerlei dieren kunnen we terugvinden op zijn bord.

Welke diersoort is een worm?

Voor het gelijknamige spel, zie Regenwormen (spel). Regenwormen (Lumbricidae) zijn een familie van ongewervelde dieren die behoren tot de ringwormen (Annelida). Regenwormen behoren tot de oligochaeten, een groep van wormen die de zee verlaten hebben en in zoetwater maar ook op het land kunnen leven.

Waar kunnen aarsmaden niet tegen?

Deze maatregelen helpen ook om aarsmaden te voorkomen.

 • Krab niet bij je anus, ondanks de jeuk. …
 • Was je handen regelmatig, in elk geval na een toiletbezoek, vóór het eten en vóór het koken.
 • Gebruik bij het handenwassen een nagelborstel om je nagels goed schoon te houden.
 • Houd je nagels kort.

Hoe kun je zien of je een lintworm hebt?

Wat merk ik van een runderlintworm?

 1. Meestal merkt u niets van een runderlintworm.
 2. Soms ziet u stukjes lintworm in uw poep, ondergoed of beddengoed. Het zijn platte witte of lichtgele rechthoekige stukjes, 1 tot 2 centimeter lang. …
 3. Zelden geeft de lintworm ook jeuk bij de anus, buikpijn, diarree of afvallen.

Hoe kom je van een lintworm af?

Als je de kans op een lintworm aanzienlijk wilt verkleinen, let je het best op het voedsel dat je eet. Zorg er dus altijd voor dat je enkel goed doorbakken vlees eet. Ook laat je vlees, vis of viseieren minstens 24 uur bij -18°C in de diepvriezer liggen voordat je ze rauw eet.

Hoe komt een lintworm in je lichaam?

Oorzaak van lintworm

Een lintworm ontstaat door het inslikken van lintworm-eitjes. Deze eitjes kunnen voorkomen in rauw of ongaar vlees en soms op groenten die bemest zijn door met lintworm besmette mest. In Nederland komen lintwormen nauwelijks voor.

Kan een lintworm uit je mond komen?

Na meerdere onderzoeken werd uiteindelijk door middel van colonoscopie vastgesteld dat de man een lintworm in zijn darmen had. Deze parasiet wordt verspreid door de larven die gevonden kunnen worden in varkensvlees. Via een operatie aan de mond werd de worm verwijderd, welke inmiddels uitgegroeid was tot 1.90 meter.

Kan je doodgaan aan een lintworm?

Gelukkig is een lintworminfectie niet ernstig, maar het is wel belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Een lintworminfectie verdwijnt namelijk niet zonder behandeling. Zolang de infectie bestaat verlies je af en toe segmenten van de worm, maar de kop laat vrijwel nooit vanzelf los.

Is de lintworm gevaarlijk?

Bij de mens kan de lintworm alveolaire echinococcose veroorzaken, een ernstige ziekte, die dodelijk kan zijn. In Nederland is de ziekte recent maar één keer vastgesteld, bij een uit Zwitserland afkomstige patiënt. Opname van de eitjes van de vossenlintworm bij de mens tast voornamelijk de lever aan.

Wat zijn de symptomen van wormen bij mensen?

Als u met veel wormen besmet bent (bijvoorbeeld in het buitenland) kunt u deze klachten hebben:

 • buikpijn.
 • hoesten.
 • benauwdheid.
 • allergische huiduitslag (netelroos)
 • koorts.
 • misselijkheid.
 • geen trek in eten.
 • diarree.

Wat is de grootste lintworm?

In het ziekenhuis van de Indische hoofdstad New Dehli trokken de artsen uiteindelijk een lintworm van maar liefst 182 centimeter uit zijn maag. De 48-jarige man liet zijn dikke darm onderzoeken, omdat hij “al een maand of twee een beetje pijn had in zijn buik”.