Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe weet ik welke banden geschikt zijn voor mijn vork?

5 min read

Gevraagd door: Jamie Salazar

Voor een 29 inch band is het kritische bereik waarschijnlijk tussen 18 en 28 psi, afhankelijk van uw gewicht, uw vaardigheden en het terrein. Voor Plus-banden ligt dat bereik tussen 11 en 15 psi, en voor dikke banden (4 inch en breder) ligt de sweet spot tussen 6 en 10.

Hoe weet ik welke fietsbanden ik moet kopen?

Kijk naar de zijkant van uw huidige banden om te zien welke maat u nodig hebt.

 1. Het eerste nummer is de bandendiameter. De meest voorkomende opties zijn 26in., 27.5in. en 29in. …
 2. Het tweede nummer is de breedte van de band. Dit aantal wordt uitgedrukt in inches voor mountainbike -banden en in millimeters voor wegbanden.


 3. Passen alle MTB-vorken op alle fietsen?

  Nee, helaas niet. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden voordat je de perfecte vork kiest, en de eerste is de wielmaat. Mountainbikes zijn verkrijgbaar met 26in, 27,5in (650B) en 29in wielen en voor elk daarvan is een specifieke maat vork nodig.

  Hoe weet ik welke maat banden op mijn fietsvelgen passen?

  Controleer de zijwand van uw band – de cijfers geven uw bandenmaat aan (ongeveer de buitendiameter en de breedte, maar niet altijd in die volgorde). Typische racefietsband: 700 x 32c wijst op een band met een buitendiameter van 700 mm en een breedte van 32 mm.

  Hoe weet ik mijn vorkmaat?

  De meer gebruikelijke methode om de vorklengte te specificeren bij moderne fietsen, gemeten in een directe lijn van de vorkkroon naar de as. Lengte-op-as is de minder gebruikelijke methode om de vorklengte bij moderne fietsen te specificeren, gemeten van de vorkkroon tot de as langs de stuur-/kopbuisas.

  Wat betekent 700c?

  De term “700c” is de bandenmaat volgens het Franse systeem. De “700” geeft de diameter van de fietsband aan en de “c” is de breedtemaat van de band. Het is echter niet 700 millimeter maar 633 millimeter. Een andere veelgemaakte fout is dat fietsers “c” vaak verwarren met centimeters.

  Zijn fietsbanden belangrijk?

  Dikkere banden kunnen zachter worden uitgevoerd voor meer grip en comfort. Dat is vooral nuttig in het terrein, waar je soms alle mogelijke grip nodig hebt. Op de weg is het nog steeds de moeite waard om te kijken of bredere banden op jouw fiets passen. De meeste racefietsen worden bijvoorbeeld geleverd met 23 mm brede banden.

  Kan ik een 29er vork op een 26 fiets zetten?

  Het zou werken, maar het zou geen enkel voordeel opleveren. Het zou waarschijnlijk de geometrie van de motor in de war sturen en gewicht toevoegen. Je krijgt alleen meer veerweg als de vork die je erop zet meer veerweg heeft dan de vork die je vervangt.

  Kun je 140mm vorken op een 120mm fiets zetten?

  Van 120 mm naar 140 mm zou prima moeten gaan.

  Moet ik mijn MTB vork upgraden?

  In het algemeen krijg je betere prestaties naarmate je meer geld uitgeeft, bij trail en XC vorken krijg je een lichtere vork en een beter gevoel, bij trail/enduro vorken krijg je normaal gesproken betere prestaties, een stijver chassis en meer afstellingen.

  Hoe weet ik of mijn velgen compatibel zijn?

  De twee gemakkelijkste manieren zijn de stickerplaat in uw auto te controleren, die moet zich aan de binnenkant van het portier aan de bestuurderskant bevinden, of online te zoeken naar de voertuigspecificaties voor uw exacte merk en model. Daar staat de standaard velgmaat op.

  Hoe weet ik of de velgen op mijn banden passen?

  U ziet een reeks letters en cijfers die er bijvoorbeeld zo uitzien: 205/55R16. Dit bevestigt de maat van de banden op uw voertuig. Controleer of alle 4 de banden dezelfde maat hebben, want sommige voertuigen hebben een versprongen montage, wat betekent dat de voor- en achterwielen en banden verschillende maten kunnen hebben.

  Maakt de bandbreedte uit voor een fiets?

  Het grootste nadeel van bredere banden is het gewicht. Door over te schakelen op een iets smallere band krijg je iets betere acceleratieprestaties en rijd je sneller. Voor mountainbiken zorgt een bredere band (2,0 tot 2,5″) voor meer luchtvolume, wat gunstig is voor het rijden op losse ondergrond.

  Kun je 27,5 banden op een 700c zetten?

  Bij 700c wielen schommelt de maximale bandenspeling op frames meestal rond de 40 mm, terwijl frames die 650b wielen kunnen dragen geschikt zijn voor 2,1″ (53mm) of zelfs 2,2″ (56 mm) banden. Knolly geeft je de mogelijkheid om tot 700×45 banden of 27.5×2.1″ te gebruiken op de Cache, en nog steeds ruimte te hebben voor spatborden.

  Kan ik 700c wielen op een MTB monteren?

  Op de meeste mountainbikes kun je zonder problemen 700c banden monteren. De velgdiameter van 29 inch MTB wielen is identiek aan die van een 700c wiel. Dus zolang de breedte van de 700c band niet kleiner is dan de velgbreedte, past hij perfect op een mountainbike.

  Wat is het verschil tussen 700×23 en 700x23c?

  Citaat uit de video: Похожие запросы

  Welke maat banden moet mijn fiets hebben?

  Gangbare standaard bandenmaten voor racefietsen zijn 700c x 23mm. Dit is een standaard raceband, met een banddiameter van ongeveer 700mm en een breedte van 23mm. Er zijn nu ook enkele ongewone maten, zoals 510C 500c, 450c, enz. De gangbare mountainbike bandenmaat is 26,5er 27,5er 29er.

  Welke maat fietsbanden heb ik nodig voor mijn lengte?

  Maattabel voor mountainbikes

  Height (ft/in) Height (cm) Suggested Wheel Size
  5’4″- 5’7″ 160 – 170cm 26″
  5’5″ – 5’9″ 165 – 175cm 27. 5″
  5’9″ – 6’0″ 175 – 183cm 27.5″
  6’0″ – 6’3″ 183 – 190cm 29″

  Wat betekenen de nummers op een fietsband?

  Deze afmetingen vindt u op uw band: Diameter x Breedte. Het eerste getal is de diameter van je wiel. Maten als 26, 24, 20, 27,5, 29 en 700c zijn gangbare banddiameters. Het tweede getal (na de X) is de breedte van je band.

  Hoe werken fietsbandmaten?

  De afmetingen van fietsbanden bestaan uit twee componenten. Het grootste getal is de banddiameter in inches, en het kleinere getal is de bandbreedte in inches. De banddiameter varieert gewoonlijk van 12 tot 26 inch en de bandbreedte van 1,75 tot 2,215 inch.

  Wat betekent C op fietsbanden?

  Het betekent eigenlijk niets. Het is een historisch overblijfsel. Ooit was “700c” een standaard band/velgmaat, waarbij “c” de diameter van de hielzitting aangaf en “700” de diameter, in millimeters, wanneer de band was gemonteerd en opgepompt. Die “700c”-bandmaat heeft een hielzittingdiameter van 622 millimeter.

  Hoe weet ik welke maat mijn fietsband heeft?

  Controleren welke binnenbandmaat u nodig hebt
  De beste manier om te controleren welke maat binnenband je nodig hebt, is te kijken naar de zijkant van je band. Bandenfabrikanten drukken de maat op de zijwand, dus kijk uit naar nummers als ‘700x23c’ voor een racefiets, of ’26×1.75′ voor mountainbikes.