Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe weet ik het model van mijn Shimano Torney SIS Index achterderailleur, ik heb een Vertical Henox T3 fiets?

5 min read

Gevraagd door: Dan Bornschein

Hoe identificeer ik mijn Shimano derailleur model?

Shimano stempelt het modelnummer van de achterderailleur op de onderkant van het parallellogram.

Wat betekent Shimano SIS?

Shimano Geïndexeerd Schakelen
Elke met Shimano uitgeruste fiets met meerdere versnellingen is voorzien van Shimano S.I.S – Shimano Indexed Shifting. Het is de technologie achter de “klik” die je hoort en voelt wanneer je door je versnellingen schakelt. Die “klik” geeft de lichte, precieze en consistente schakeling weer die fietsen uitgerust met Shimano leveren.

Waar is de B-schroef Shimano Tourney?

Volgens die technische documentatie zit de b-spanningsschroef in de behuizing van de derailleur, vlak bij de kabelafsteller.

Wat is Shimano Tourney?

Shimano Tourney is het meest elementaire onderdeel in de hiërarchie van Shimano’s groepen. Het is ook de meest geziene groep, vooral derailleurs op budget fietsen. Van Road, MTB tot Hybrides; de Tourney is te vinden op al deze categorieën fietsen.

Hoe stel je een SIS achterderailleur af?

Citaat uit de video: De derailleur in het kleine tandwiel. Als we dat gedaan hebben, draaien we de stelschroef helemaal naar binnen zodat we ruimte hebben om hem af te stellen. Na het afstellen van de kabelpositie aan het anker.

Hoe weet ik of mijn derailleur GS of SS is?

Wat de vorm van de poeliekooi betreft, heeft de GS een iets scherpere kromming dan de SS. Soms is het verschil zo klein dat je het niet ziet tenzij je ze naast elkaar bekijkt, maar je kunt het wel zien aan de lengte tussen de poelies.

Hoe weet ik welke derailleur ik nodig heb?

Als je een bestaande derailleur op een fiets vervangt, tel dan gewoon het aantal tandwielen op je cassette en je kunt aan de slag. Als de snelheid van je aandrijving een onbekende grootheid is, kun je het aantal stappen tellen dat je shifter doorloopt en daar ‘één’ bij optellen om het aantal versnellingen van je aandrijving te bepalen.

Waarvoor dient de SIS-hendel?

Het systeem heeft een grote en kleine schakelhendel op het linker- en rechterstuur en is verkrijgbaar met 7 of 10 versnellingen. Je gebruikt schakelhendels om van versnelling te wisselen, waardoor je harder of makkelijker kunt trappen.

Is Shimano Altus beter dan Tourney?

Shimano Altus en Acera zijn zeker beter dan Tourney. Ze zijn lichter en werken soepeler. Ze zijn niet zo geavanceerd als Alivio, maar voor de meeste e-bike rijders voldoen ze.

Hoe gebruik je een Shimano SIS shifter?

Citaat uit de video: Dit zet de fiets in een hogere versnelling waardoor je meer weerstand krijgt bij het trappen. Dit beweegt de achterderailleur om de. Om terug te schakelen druk je op de duimhendel.

Wat is de B schroef op een achterderailleur?

De B-gap of B-spanningsschroef bevindt zich helemaal achteraan je derailleur. Hij drukt tegen een lipje op de derailleurhanger van je frame, waardoor je de afstand tussen de bovenste poelie van je achterderailleur en de cassette kunt instellen.

Kan Shimano Tourney 9 speed aan?

Elke Shimano 7-9 speed achterderailleur werkt met elke 7-9 speed Shimano shifter.

Wat zijn de 3 schroeven op een derailleur?

De meeste derailleurs hebben drie limietschroeven: de bovenste limiet, de onderste limiet en de B-limiet. De bovenste limietschroef bepaalt de maximale afstand die de derailleur kan schakelen in de hoge versnellingen. De onderste limietschroef bepaalt de maximale afstand die de derailleur in de lagere versnellingen kan schakelen.

Hoe stel je SIS versnellingen af?

Citaat uit de video: Gebruik de stelschroeven bovenop een versnellingsbak om hem af te stellen als je een probleem hebt in het midden van de rondsels om de jeer arm te schakelen. We kunnen instellen of afstellen.

Hoe monteer je een Shimano Tourney achterderailleur?

Citaat uit de video: Dus nu kan dit naar voren bewegen je kunt zien dat dit gestructureerde oppervlak I'm gonna get uw close-up interactie met de moer. Op de snelspanner en de achterste nok kan het achterwiel verwijderd worden.

Wat is een gekoppelde achterderailleur?

Standaard achterderailleurs hebben een veerbelaste poeliekooi die zowel naar voren als naar achteren vrij kan bewegen. Maar in een geklemde achterderailleur is er een kleine voorziening in het draaipunt van de poeliekooi die de ketting zoals gewoonlijk naar achteren trekt, maar de kooi niet vrij naar voren laat bewegen.

Hoe weet ik welk model Shimano shifter ik heb?

De versnellingspook kan worden geïdentificeerd aan de hand van het modelnummer, dat op de plastic bok (onder de rubberen kap) is gestempeld.

Hoe kun je ultegra herkennen?

Afdrukken. Shimano cranks worden allemaal geïdentificeerd met modelinformatie boven of rondom het gebied aan de achterkant van de pedaaldraad. Bijvoorbeeld; FC-6700/6750 = Shimano Ultegra.

Wanneer kwam Ultegra 6700 uit?

In 2010 bracht Shimano de 6700-serie uit, die qua functies en ontwerp meer race-georiënteerd was.

Waar is het modelnummer op de Shimano rem?

Aan de binnenkant van de remklauw (aan de andere kant van het Shimano label) staat een modelnummer. Ook op de onderkant van de remhendel zou een modelnummer moeten staan.

Kun je Shimano hendels en remklauwen mengen?

Ja, je kunt de combinatie gebruiken die je wilt.

Wat is Shimano Servo Wave?

Servo-wave is Shimano’s manier om het hefboomeffect en de kracht van een langere hendel in een korte, compacte hendel te krijgen, terwijl er toch een behoorlijke ruimte is voor de remblokken.