mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe verzorg je een Rio Dipladenia?

3 min read

De Dipladenia houdt van een lichte standplaats in de zon, het beste resultaat krijg je als de plant 6 tot 8 uur zon per dag krijgt. Als de plant in de schaduw staat, krijgt ze minder bloemen. Geef haar vanaf eind oktober een plaatsje in een ruimte waar de temperatuur minimaal 10 graden is.

Hoe snoei ik een Dipladenia?

Wanneer Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) snoeien. Lange groeistengels kunnen aan het einde van groeiseizoen in oktober nadat de plant is uitgebloeid, met ongeveer 1/3 worden ingekort. Verwijder ook zwakke scheuten. Of geef hem een snoeibeurt in het voorjaar, dat kan ook.

Wat is het verschil tussen Mandeville en Dipladenia?

Sundaville is een klimplant die oorspronkelijk uit tropisch Zuid Amerika komt. Deze plant wordt ook wel mandeville of Dipladenia genoemd. De Sundaville staat graag op een warm en beschut plekje, maar niet in de volle zon. Ook houdt Sundaville van vochtige grond zonder ‘natte voeten’ te krijgen.

Is de Dipladenia een vaste plant?

Het is een klimplant en tussen de rankende takken verschijnen de wonderschone, vaak geurende bloemen. De verzorging van Dipladenia is supereenvoudig. Vanaf half mei kan de plant dag en nacht buiten staan.

Kan Dipladenia overwinteren?

Een Mandeville is niet winterhard, maar je kunt haar eenvoudig overhouden voor volgend jaar. Als het seizoen op zijn eind loopt (oktober), laat je haar overwinteren op een lichte plek die boven de 10 graden blijft. Knip eventueel de ranken weg die te lang geworden zijn. Af en toe wat water geven is voldoende.

Hoe verzorg ik een Dipladenia Mandevilla?

De Mandevilla houdt van warmte en heeft het liefst een standplaats in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Zet de plant in goed doorlatende, matig vochtige grond en geef deze regelmatig water. In het voorjaar heeft de Mandevilla behoefte aan extra voeding zodat hij lang en rijk blijft bloeien.

Hoe Mandevilla snoeien?

Wanneer je de plant overwintert kan je de stengels tot ongeveer 30 cm afknippen; een mandevilla bloeit op nieuwe stengels. Gedurende het groei- en bloeiseizoen is snoeien niet nodig. Vanaf maart/april wanneer er nieuwe groeischeuten verschijnen kan je de plant geleidelijk aan meer water geven.

Hoe hoog wordt een Mandevilla?

De plant, met heerlijk geurende bloemen, is geschikt voor balkon en terras. Het is een klimplant die geleid en aangebonden moet worden. Hij kan tot ongeveer viereneenhalve meter hoog groeien.

Is Mandeville giftig?

Mandevilla ‘Sundaville Red’ is een oranjerieplant, die regelmatig mest nodig heeft. Mandevilla ‘Sundaville Red’ kan het beste overwinteren op een lichte plek met een temperatuur van ongeveer 10°C. Pas op: Mandevilla ‘Sundaville Red bevat giftig melksap dat irritaties geven kan.

Hoe Canna overwinteren?

Graaf de knollen in oktober op, knip losse wortels af en verwijder al het loof. Neem een emmer of pot met potgrond en begraaf de knollen hierin. Zet op een koele, vorstvrije plaats om te overwinteren. Geef wekelijks water, want Canna’s mogen in de winter niet uitdrogen.

Wat te doen met uitgebloeide Canna?

Mocht blijken dat een Canna toch op de verkeerde plek staat, of het in een pot toch niet zo goed doet dan kun je ze het hele seizoen door verplanten, wel zeer goed water geven. Uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert te herbloei, soms zijn er duidelijk nieuwe bloemaren zichtbaar . Behalve als je zaad wilt winnen.

Hoe bewaar je Canna’s?

Knollen van dahlia’s, Canna, begonia en gladiool en zomerbollen zoals die van de lelie kunt u prima bewaren tot de volgende lente. Als ze zijn uitgebloeid en de eerste nachtvorst dient zich aan, rooit u ze. Knip eventueel de stengels tot circa vijftien centimeter af. Bewaar ze op een vorstvrije en donkere plek.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl